USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Kılıçdaroğlu: CHP eski CHP değil...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklama yapıyor. 

Kılıçdaroğlu: CHP eski CHP değil...
07-06-2022 14:02
Google News

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklama yaptı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklama yaptı. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP'nin İstanbul'daki 39 ilçe başkanı da grup toplantısına katıldı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kaftancıoğlu'nu "İstanbul kale komutanımız, cesur yürekli kadın" olarak takdim etti. 

"Resim"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle oldu:

"İNSANA HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ"

Hiçkimse şunu unutmasın. Bu topraklarda umusuzluğun yeşermesine asla izin vermeyeceğiz. Bu toprakların ruhunda umut, gelecek, beraberlik, kucaklaşma vardır. Bunu yapacağız.

Bu ülkenin geleceğini inşa edeceğiz. Bu ülkede demokrasiyi inşa edeceğiz. Bunları yapmaya kararlıyız. Hiçkimsenin inancını, yaşam tarzını siyasete malzeme etmeyeceğiz. İnsana insanca bakacağız, Allah'ın yarattığı en değerli varlık olarak bakacağız. İnsana hizmet etmekten onur duyacağız. 

Her yerde, her ortamda CHP vardır. 81 ildeki bütün vatandaşlarımızla kucaklaşacağız. Biz bu ülkede var olan tüm sorunları çözmeye geliyoruz. Biz bu millete hizmet etmek için, hizmetkarı olmak için iktidarı istiyoruz diyoruz.

"Resim"

"SİZE OKULUNUZU TESLİM EDECEĞİZ"

Sivas'tan geldi arkadaşlarım. Değişik illere gitmişti milletvekili arkadaşlarımız. Sivas'ın Yakupoğlan Köyü. Güzel bir köy. 2 bin civarında nüfusu var. Okulu yıkılmış. 2019'da okulunuzu yeniden yapacağız demişler. Okul yapılmıyor. 

450 öğrenci, 30 kilometre uzaklıktaki bir köye gidiyor. 17 kişilik araca 50 kişi biniyor. Buradan söyleyeyim, Yakupoğlan Köyü Muhtarı Osman Bal, sevgili muhtarım: O arsayı, yani okulun yerini bize tahsis etsinler, ben okulunuzu bir yıl içinde yapacağım. Size teslim edeceğim. Bunların yapamadığını yapacağız. Bunlarda evlat sevgisi bile yok. Size okulunuzu teslim edeceğiz. 

"SADAT  VE BENZERLERİNDEN BİZ HAYATTA OLDUĞUMUZ SÜRECE KORKMAYIN"

Biz hayatta olduğumuz sürece, mücadele ettiğimiz sürece SADAT ve benzerlerinden asla çekinmeyin, korkmayın. Çünkü biz Kuvâ-yi Milliye'ciyiz. Milliyetçi, ülkücü kardeşlerime de seslendim. 

"HER YERDE ÇİFTÇİYE ELEKTRİĞİ ÜCRETSİZ VERECEĞİZ"

Van’da, Şanlıurfa’da verdiğim sözü hatırlattılar, dediler ki çiftçiler ‘Acaba çiftçiye elektriği ücretsiz verecek misiniz? Bunun sözünü verir misiniz?’ Hiç meraklanmayın; Konya’da da vereceğiz, her yerde çiftçiye elektriği ücretsiz vereceğiz. Hiç kimse endişe etmesin.

Ve onlara bunun nasıl yapılacağını da anlattım. Allah’ın güneşi bedava; güneş elektriği santralleri kuracaksınız. Kuracaksınız, kooperatif şeklinde örgütleneceksiniz. Elektriğini kooperatif elektriği size bedava verecek, artanı da size gelir etmek için satacaksınız.

"ARTIK HİÇBİR YER KALE DEĞİL"

Kayseri'de 700 kişi partimize üye oldu. Şunu söyledik: Artık hiçbir yer kale değil. Her yerde olacağız. Kayseri'de de olacağız, Konya'da da olacağız.

"GENCECİK ÇOCUKLARIMIZIN ZEHİRLENMESİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Evlatlarımızı zehirleyen bu uyuşturucu baronlarına da sözümdür: İktidarımızda bütün uyuşturucu baronlarının saltanatına son vereceğiz.

Onların burunlarından fitil fitil getirmezsem bana da Kemal demesinler. Gencecik çocuklarımızın zehirlenmesine de asla izin vermeyeceğiz. 

"MEMURUN, İŞÇİNİN, EMEKLİNİN HAKKINI NASIL ALIRIM DİYE TÜİK'E MÜDAHALE EDİYORSUN"

Enflasyonu düşük gösteriyorlar. Bu ne demek; emekliye, memura, yetime düşük maaş vereceğim diye baskı yapıyorlar. Memurun, işçinin, emeklinin hakkını neden vermiyorsunuz?

Enflasyonu yapan sensin, büyüten sensin; hiçbir günahı olmayan memurun, işçinin, emeklinin hakkını nasıl alırım diye TÜİK'e müdahale ediyorsun.

İşçilere de emeklilere de dul ve yetimlere de memurlara da sesleniyorum: Hakkınızın yenmesini istemiyorsanız birlikte olacağız. Bize katılacaksınız hakkınızı da hukukunuzu da teslim edeceğiz.

Ne hikmetse "CHP enflasyonu yarattı demiyorlar. Artık bunun da tutmadığını biliyorlar. Ukrayna ile Rusya savaş halinde. İki ülkedeki enflasyon yüzde 16,4 ve 17,8. Savaş halindeki iki ülkede enflasyon bu. TÜİK'in baskılardan sonra açıkladığı oran ise yüzde 73. ENAG'a göre yüzde 160. TÜİK'in açıkladığı ÜFE 132.

Hazine ve Maliye Bakanı ilginç bir şey söyledi; 'Sadece devletin çözeceği bir problem olarak görmüyorum' dedi. Bu kadar bilgisiz insanların yönettiği ülke. Fiyat istikrarından sorumlu kurum Merkez Bankası ama bu yetki alınmış durumda.

Ekonomik buhrandan öyle noktaya geldiler ki, vatandaşı suçluyorlar. 'Sorunun bir kısmında vatandaşlarımızın tasarrufunu döviz cinsinde yapmaktaki ısrarları var' diyor. Bir devlet böyle yönetilmez. Bilgisiz, irfansız yönetemezsiniz. 'Bu vatandaşlar neden tasarruflarını dövize yatırıyor' diye düşünüyor mu? Sen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından neden dolarla borçlanıyorsun? Sen ihalelere dolar bazında garantileri nasıl verdin?

2018'den Nisan 2022'ye kadar bunların ödediği faiz 592 milyar. Faizi indireceğiz diyor, demek ki faiz artacak. Benim tek yüzüğüm var diyenler Manhattan'da gökdelenler yapıyor. Milletin yüzüne nasıl bakıyorlar?

"MUHAFAZAKAR GENÇ KADIN KARDEŞLERİME İKİ ÇİFT LAFIM VAR: CHP ESKİ CHP DEĞİL SİZ DE ESKİ SİZ DEĞİLSİNİZ"

Muhafazakar genç kadın kardeşlerime iki çift lafım var. Efendim CHP diyecekler... Gezi olayları dolayısıyla bu ülkenin kadınlarına nasıl hakaret edildiğini biliyorsunuz. Yarın döner bunlar size de hakaret ederler. 

Şuna inanmanızı isterim; CHP eski CHP değil, siz de eski siz değilsiniz. Artık birlikteyiz, artık beraberiz. Aynı değerleri savunuyoruz. aynı değerleri savunmaya devam edeceğiz.

"BUNLARLA HELALLEŞMEYECEĞİZ, BUNLARLA HESAPLAŞACAĞIZ"

Nasıl oluyor da alt gelir gruplarından gelirler bir avuç üst gelir grubuna aktarılıyor? Millet fukaralaşırken tepede bir avuç insan milyar dolarlara sahip oluyor? Bunu anlatacağım. Cumhuriyet tarihinin en büyük kaynak transferini yaşıyoruz.

Büyük ihaleleri veriyorlar. İkincisi, bu oligarklara Hazine'yi garanti ediyorlar. Üçüncüsü, gelir garantisi veriyorlar. Dördüncüsü, ABD'deki dolar enflasyonunu, Avrupa'daki Euro enflasyonunu vatandaşa yıkıyorlar. Beşincisi, 'Ya iktidar değişirse' diyorlar ve sözleşmeye yetkili İngiliz mahkemeleri olsun diyorlar. Nereyi yetkili kılarsanız kılın burnunuzdan fitil fitil getireceğim ve hakkı millete teslim edeceğim. Altıncısı, ek gelir garantisi veriyorlar. 8 karayolunun maliyeti 22 milyar dolar. Verilen garanti 59 milyar dolar.

Atatürk Havalimanı’nı çalıştırmama sözü almışlar. Sözleşmeye hüküm koymuşlar: 'İstanbul’un Trakya yakasında ikinci bir havalimanı çalıştırılmayacak' diye. Orada duruyor, boş. Çalıştırmıyorlar, beyler kazanacak… 22 milyara mal et, 59 milyar dolar elde et. Böyle bir soygun dünyanın hiçbir yerinde görülmedi. 

Hastaneler, 13 şehir hastanesinin yatırım maliyeti 6 milyar dolar, verilen garanti 57 milyar dolar.

Gayet açık ve net söylüyorum. Verdiğim rakamlar doğru, bunlar gizliyorlar. Çıkış desinler, "Bu rakamlar yanlıştır" diye. Bütün bunlara izin veren kişi; sarayda oturan zattır. O süre uzatımı vardı ya. 2 bin 222 gün süreyi uzatan. Altında Erdoğan'ın imzası var. "Yoktur" desin bakayım, diyemez. Görecektir tabloyu. Kendi yazısıyla imzasını göstereceğim.

Suç ortaklığı en  güçlü ortaklıktır. Buradaki suç ortaklığıdır. Bunlarla helalleşecekmiyiz; yok efendim, bunlarla hesaplaşacağız. Ben tüyü bitmemiş yetimin hakkını sormuyorsam siyaseti niye yapıyorum?

 !#**h38974**#! 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Fatih Karagümrük3333-5
17Hatayspor3233-8
18Gaziantep FK3231-15
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü