USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kılıçdaroğlu’nu ikna eden depremzede çıktı!

İmambakır Üküş, “O sözleri CHP yönetimine söyledim Kılıçdaroğlu’nu Malatyalı bir depremzede ikna etti” dedi.

Kılıçdaroğlu’nu ikna eden depremzede çıktı!
07-11-2023 21:50
07-11-2023 21:53
GAZİANTEP
Google News

38. CHP Büyük Kurultayı’nda genel başkanlık seçiminin ikinci turunda, Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Çekilemezsiniz’ diye bağırmasıyla bir kez daha gündeme gelen İmambakır Üküş, “O sözleri CHP yönetimine söyledim Kılıçdaroğlu’nu Malatyalı bir depremzede ikna etti” dedi.

Enver Aysever’in Youtube kanalına konuk olan istanbulgercegi.com’un genel yayın yönetmeni İmambakır Üküş, Kemal Kılıçdaroğlu’nu 2009 yerel seçimlerinde destekleme kararı aldığını belirterek, sosyalist bir gelecekten geldiğini söyledi.

Hayatıyla ilgili söylentilerin doğru olmadığını belirten Üküş “1981 doğumlu olduğumu yazmışlar. 3 Ocak 1980’den itibaren cezaevindeydim. Tunceli’de il başkanlığı yaptığımı, MKYK üyeliğimi yaptığımı yazmışlar. Ben Tunceli’nin yolunu bilmem. CHP’ye üyeyim. İktisat Fakültesi bitirtmişler bana, ben liseden terkim” diye konuştu.

Delegelerle konuştum

İmambakır Üküş aynı programda 3 belediye başkanının Kılıçdaroğlu’na çekil baskısı kurduğunu söyleyerek “ben gidip İl başkanları ve delegelerle konuştum o sırada oylamada başlamıştı 3 belediye başkanı buna karar vermez dedim” ifadelerini kullandı.

Üküş’ün 3 belediye başkanı dediği isimlerin ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar ve Çankaya Belediyesi Başkanı Alper Taşdelen olduğu ifade ediliyor.

Kılıçdaroğlu’nu azarladığı iddia edilen görüntüler

Kılıçdaroğlu’nu azarladığı iddia edilen görüntülere ilişkin açıklamalarda da bulunan Üküş “Ben orada Kılıçdaroğlu’na tek başına karar alamazsınız, belediye başkanlarının isteğine göre karar alamazsınız. Biz bu kararı tanımıyoruz dedim. Bunu dedikten sonra partinin yönetiminde yer olan arkadaşlar müdahale etti. Ben de ‘biz buna izin vermiyoruz’ diyerek onlara karşı çıktım” dedi.

Üküş sözlerine şöyle devam etti:

Parti yöneticilere seslenerek ‘siz yalan dolanla bunu yaptınız. Kılıçdaroğlu’na ihanet ettiniz. Yalan söylediniz’ dedim. Bunun üstüne Kemal bey bizi sakinleştirdi.

Kılıçdaroğlu nasıl ikna oldu?

Üküş, Kılıçdaroğlu’nun üzerinde çok etkisi olmadığını iddia ederek Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden seçimlere girmeye ikna olmasını “Zaten seçim başlamıştı. Biz her koşulda Kılıçdaroğlu ile yol yürümek isteyenleri görmek istedik” dedi.

Üküş “Kemal Kılıçdaroğlu’nu Malatya’dan gelen bir depremzede ikna etti. Kemal bey’e döndü çekilirseniz size hakkımı helal etmiyorum” dedi. Kemal bey bunun üstüne seçimlere girdi” şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

14 Mayıs genel seçim sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde ‘gizli’ bir protokol imzalamıştı. Protokole göre, Ümit Özdağ’ın İçişleri Bakanı olacağı ve birkaç bakanlık ile birlikte MİT Başkanlığı’nı da alacağı ortaya çıkmıştı. Kılıçdaroğlu, “İki kişinin namusuna teslim edilen bir konudur” diyerek protokole ilişkin detay vermemişti.

Özdağ sosyal medyadan yaptığı açıklamada, CHP lideri ile imzalanan anlaşmadan en az dört kişinin haberdar olduğunu ve CHP Genel Başkan Danışmanı İmambakır Üküş’ün her detayı bildiğini yazmıştı:

“İmambakır Üküş CHP Genel Başkan Danışmanı olarak Zafer Partisi-CHP protokolünün oluşmasının hemen her aşamasında vardı. İmzalar atılırken odadaki 4 kişiden birisiydi.”

Üküş daha sonrasında Zafer Parti ile yapılan protokolü savunmuştu.

Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarıştığı Kurultay’da da ikinci tur seçiminde Kılıçdaroğlu’nun ikinci tur öncesi çekilme kararı aldığı haberleri gündeme düşmüştü. Şaban Sevinç ise Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak bilinen gazeteci İmambakır Üküş’ün, CHP liderine “Çekilemezsiniz” diyerek baskı yaptığını söylediği videoyu paylaşmıştı.

Üküş o görüntülerle ilgili, üç belediye başkanının CHP’nin kaderini belirlemesine tepki gösterdiğini söylemişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü