USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Kılıçdaroğlu: İstanbul'u kaybetmenin acısını hala yüreklerinde...

Hapis cezası ve siyasi yasak cezası verilen Ekrem İmamoğlu'nu bugünkü mesaisinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yalnız bırakmadı.

Kılıçdaroğlu: İstanbul'u kaybetmenin acısını hala yüreklerinde...
15-12-2022 12:30
15-12-2022 13:59
GAZİANTEP
Google News

Hapis cezası ve siyasi yasak cezası verilen Ekrem İmamoğlu'nu bugünkü mesaisinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yalnız bırakmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak cezası verilmesinin Türkiye gündeminde yarattığı tartışmalar sürüyor.

Dün İstanbullular İmamoğlu'nun çağrısı üzerine İBB'nin Saraçhane binasına giderek oylarını savunurken bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 11 Büyükşehir Belediye Başkanı İBB Başkanı'nı mesaisinde yalnız bırakmadı. 

‘Dr. Mustafa Kemal Gavuzoğlu ve Bedriye Gavuzoğlu Vakfı’Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Temel Atma Töreni'nde Kılıçdaroğlu ve büyükşehir belediye başkanları İmamoğlu ile programa katıldı. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının satır başları şöyle oldu:

Biz çok güzel bir aileyiz. Her ortamda demokrasiyi, adaleti savunuruz. Varsa bir eksiğimiz dayanışma içinde gidermeye çalışırız. Vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmayız.

Bir ülkenin yöneticileri o ülkeyi yaşanamaz hale getirirlerse bizim bir sorumluluğumuz var o halkı aydınlatmak. Ama siz yargıyı etkiliyorsanız bize düşen görev demokrasiyi yeniden inşa etmek. Milletin seçtiği milletvekillerimiz hapse atıldı. Biz bunun mücadelesini verdik, hepsi beraat etti. Ama bugün hala başka düşünen insanların cezalandırılmak istendiği bir ortam var.

İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder. Hala İstanbul'u nasıl kaybettiklerinin acısını yaşıyorlar.  İstanbul'u kaybetmenin acısını hala yüreklerinde hissediyorlar. İstanbul'un rantına doymadılar. Bu kadar harama tamah eden bir anlayış nasıl olur da iktidar olabilir, aklım almıyor. Bizler hep birlikte bunun mücadelesini yapacağız.

Bazıları yargı cübbesi giyebilirler. Tarih onlarla da ilgili hükmü vereceklerdir. Birilerinin sofrasına oturan yargıcın verdiği karar hükümsüzdür. Vicdani kanaat nedir? Yaradanın yüreğimizdeki sesidir. Vicdani kanaati yoksa bir yargıcın o yargıç değildir. Bizim Allah'tan başka kimseye verilecek hesabımız yoktur.

Biz Kurtuluş Savaşı sırasında Sivas Kongresi'nde başlayan bir partiyiz.  Hiçbir eleştiriden çekinmeyiz. Elbette ki eleştiri geldiği zaman hatamız varsa hatamızı gideririz. Önemli olan ön yargısız yaklaşmak. Her birimizin tarihe karşı yüklediği bir sorumluluk var. Bizim mücadelemiz hak, hukuk mücadelesidir. 

Azim ve kararlılık yolumuza devam edeceğiz. Bütün baskılara rağmen tüm belediyelerimizle destan yazmaya ve destanı büyütmeye devam edeceğiz.

Bizim genlerimizde yurtseverlik yatar, biz halka hesap vermeyi onurlu bir görev kabul ederiz. Biz her kuruş verginin hesabını mutlaka veririz. Elbette eleştiriler gelecek, hiçbir eleştiriden çekinmeyiz. Varsa eksiğimiz tamamlarız. Bütün mesele önyargısız ve iyi niyetle olmasıdır. Bu çerçevede, güzel bir temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Sayın Davutoğlu aramızda. Verdiğiniz katkı için selamlarımı hürmetlerimi sunarım. Burada yaş almış İstanbullular kalacaklar. Bu çerçevede yaptığınız bağış, atacağımız temel, Ekrem Bey'in verdiği katkı son derece değerlidir.

Her birimizin tarihe karşı yüklendiği bir sorumluluk var, her birimiz bu mücadelenin bir parçası olmak zorundayız. Bu adalet mücadelesini ne yaparlarsa yapsınlar azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz. İlk kez sandığa gidip oy kullanacak gençler dünya siyaset tarihine çok güzel bir not bırakacaklar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü