USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Kılıçdaroğlu: Hiçbir ordu kendi askerini yalnız bırakamaz!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Konya'da şehit Fethi Şahin’in ailesini ziyaret etti. Ziyaret sonrası konuşan Kılıçdaroğlu, "İktidar olursak bunun tüm ayrıntılarını ortaya çıkaracağız. Hiçbir ordu kendi askerini yalnız bırakamaz." dedi.

Kılıçdaroğlu: Hiçbir ordu kendi askerini yalnız bırakamaz!
26-09-2022 18:36
26-09-2022 20:07
KONYA
Google News
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Konya'da şehit Fethi Şahin’in ailesini ziyaret etti. Ziyaret sonrası konuşan Kılıçdaroğlu, "İktidar olursak bunun tüm ayrıntılarını ortaya çıkaracağız. Hiçbir ordu kendi askerini yalnız bırakamaz." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya'da şehit Fethi Şahin’in ailesini ziyaret etti. 

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bu olayın görüntülerini ilk Denizli'de bir akşam saatinde izlemiştim sosyal medyada. Aradan yaklaşık 6 yıl geçti. Bir evimizin şehitliği kabul edildi ve ailesine bildirildi. Fethi Şahin kardeşimizle ilgili olarak 6 yıl geçmesine karşın şu ana kadar akıbeti meçhul. Anne, baba bekliyor evladını. Bu arada beni en çok üzen olay, olay sosyal medyaya yansıdıktan sonra ordumuzdan ve hükümet kanadından hiçbir açıklamanın gelmemiş olmasıydı. Bir ordu önce kendi askerine sahip çıkar. Bu temel görevidir. Bu olayı TBMM açıldığında parlamentonun gündemine getireceğiz. 

Resim

İktidar olursak bunun tüm ayrıntılarını ortaya çıkaracağız. Hiçbir ordu kendi askerini yalnız bırakamaz. Başka bir acı olay daha... Bu olayın faillerinden birisi Türkiye'de yakalandı ve hapse atıldı fakat bir süre sonra serbest bırakıldığını gazeteci İsmail Saymaz yazdıktan sonra öğrendik. Kim bu katili serbest bıraktı, kimler aracı oldu? Kimler serbest bırakılmasına imkan verdi? İsmail Saymaz yazdıktan sonra tekrar yakalandı ve yargılanıyor. 

Devlet dediğimiz askerine sahip çıkar, askerin kanını yerde bırakmaz. Devlet dediğimiz şehit olduysa kendi topraklarına getirir. 6 yıl geçti akıbeti meçhul. Bütün ayrıntıları iktidar olduğumuzda açıklayacağız, kamuoyunun bilgisine sunacağız. Devlet olarak gelip anneyle babayla helalleşeceğiz. Bizim bu konudaki ilkemiz budur. Acılar yaşanır ama acıları paylaşmak zorundayız. Kaç defa söyledim, kışlaya, adliyeye, camiye siyaseti sokmayın dedim."

Resim

"SEBEP OLANLAR BEDELİNİ ÖDEYECEK"

Sosyal medya hesabından ziyaret ile ilgili açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "IŞİD canileri Mehmetçiklerimiz Sefter Taş ve Fethi Şahin'i şehit etti. Bugün Fethi Şahin’in ailesini ziyaret ettim. Bu olaya devlet suspus olmuştur. Peygamber Ocağı dediğimiz ordumuz suspus olmuştur. Erdoğan eleştirilmesin diye, şehadet kurumuna dahi ihanet edilmiştir" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: 

Yandaş medya kuruluşları, Fethi Şahin'in IŞİD'e katıldığını bile yazmıştır. Şehit üzerinden pis algılar yapmışlardır. Saraydan her şey beklerim, onların paraları var, başka hiçbir şeyleri yok. Ama 1000 yıllık geleneği olan ordumuzdan açıkçası beklemezdim bunları.

Mehmetçiğimizi unutulmaya terk ettiler. Siyaseti her kuruma sokarsan, sonuç da tabi ki bu olur. Bu konuyla ilgili fikrim çok nettir, Allah nasip eder de iktidara gelirsek, iki aile ile de helalleşeceğiz.

Önce orada olanları netliğe kavuşturacağız. Kurulan ilişkiler ve bunun nasıl sonuçlar doğurduğunu TBMM’de kuracağımız komisyonda ortaya çıkaracağız, sonra buna sebep olanlar bedelini ödeyecek.

En nihayetinde de devlet şehitlerimizin aileleriyle helalleşecek. Bir hedefim daha var, şehitlerimizin naaşlarını da bulup, topraklarımıza geri getirmek. Umarım o da nasip olur.

FETHİ ŞAHİN KİMDİR?

IŞİD, 2016 yılında, Suriye’de rehin aldığı Türk askerleri Sefter Taş (23) ve Fethi Şahin’i (26) katletmesine ilişkin bir video yayınlamıştı. Videonun yayınlanmasından yaklaşık 11 ay sonra, 9 Ekim 2017'de Sefter Taş'ın ailesine, çocuklarının şehit olduğu bildirildi. Ancak Fethi Şahin'in ailesine ise herhangi bir bilgi verilmedi.

Şahin’in ailesi tarafından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazılan mektupta, “Sefter Taş'ın şehit olduğu söylenirken abimin akıbetinin belli olmaması bizi derin bir hüzne boğuyor. Abime ne olduğunu bilmek hakkımız, bir bilgi istiyoruz" denilmişti.

IŞİD’in yayınladığı görüntülerde iki Türk askerini yakanın Türk vatandaşı IŞİD’li Talip Akkurt olduğu yargılama aşamasında ortaya çıkmıştı. Türkiye’deki IŞİD yargılamalarına giren belgelerde ise iki askerin görüntüsünü çektirip, servis ettiren kişinin de IŞİD’in sözde medya bakanı Ömer Yetek olduğu anlaşılmıştı. Yetek, itirafçı olduktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Akkurt’un ise Suriye’de SİHA saldırısı sırasında öldüğü ileri sürüldü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü