USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Kılıçdaroğlu: Karşıma çık adayımızı açıklayacağım!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programının konuğu oldu.

Kılıçdaroğlu: Karşıma çık adayımızı açıklayacağım!
17-06-2022 09:21
Google News

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programının konuğu oldu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 'adayınız kim?' sorusuna, "Erdoğan beni çağırırsın senin televizyon kanalların var, orada sana cumhurbaşkanı adayının kim olacağını açıklayacağım. Yüreği yetiyorsa çıksın karşıma. Dışarıdan niye gazel okuyor." şeklinde cevap verdi.

Küçükkaya'nın sorularına yanıt veren Kılıçdaroğlu, Bülent Arınç'ın açıklamalarını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bülent Arınç'la tokalaştık, hatta bir değil iki kez tokalaştık. Tokalaşırız tabii niye tokalaşmayalım. Farklı dünya görüşlerine sahip olsak da birbirimize saygılıyız. 

Siyasetçilere ders verir nitelikte bir konuşmaydı. Konuşmasında AK Parti yeni kurulduğunda ve iktidar olmadığında her toplantıya gittiklerini ısrarla ifade etti. Yeri geldiğinde itiraz ettiklerini ifade etti. 

Türk Demokrasi Vakfı gibi bir vakıf demokrasiyi konuşacaksak tartışacaksak herhalde AKP'li yöneticilerin de söyleyecek sözü olması lazım. Ama gelemiyorlar, oturamıyorlar, konuşamıyorlar. Çünkü baskı altındalar, bir kişinin baskısı altındalar. O nedenle kralın çıplak olduğunu, bir kişini AK Parti'yi sonlandırdığını, bitirdiğini ifade etti. Bu ifade benim açımdan önemli aslında Türk demokrasisi için de son derece önemli bir açıklama. 

SOSYAL MEDYA YASASI TEPKİSİ

Gerçekleri dinlemeye tahammül edemiyorlar. Gerçekleri gazeteciler anlatıyor, politikacılar anlatıyor. Politikacıların dokunulmazlığı var, söylerler ama gazetecilere tahammül edemiyorlar. 'Benim söylediklerimi yazacaksın' gibi bir düşünce. 

Bunlar korkunun eseri. Zulmü arttırıyorlar her seferinde. Gerçeklere, muhalefete, eleştiriye tahammül edemiyorlar. Peki o zaman sen neden iktidar oldun? Ben her dediğini kabul mü edeceğim, onaylayacak mıyım? Bir ülkede demokrasinin varlık nedeni muhalefettir. 

"BUNLARIN DÜNYADAN HABERİ YOK"

Bunlar gidici, gidecekler zaten. Akaryakıta zammı kim yaptı? Sen yapıyorsun kardeşim. Dış güçler falan değil sarayın oligarkları. Bir tane adam koymuşsunuz Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın başına. Ne söylediği, ne yaptığı belli değil. Gözlerine mi bakacağız, boyuna mı bakacağız, endamına mı bakacağız. Kardeşim sen dön bir benzin fiyatlarına bak, peynir fiyatlarına bak, domates-salatalık fiyatlarına bak. Bunların dünyadan haberleri yok. 

Bir güreşçinin banka yönetim kurulunda ne işi var? Bu güreşçi kime, nasıl kredi verecek? Bir arkeoloğun Merkez Bankası'nda ne işi var? Bu atamalar baştan sakat. 

Bir kişinin egosuyla Türkiye Cumhuriyeti devleti yönetiliyor. Hastanesi olmayan ordu olur mu? TSK'nın hastanesi, sağlık kuruluşları yok. Askeri hastaneler vardı. Geldi, 'Ben kapatıyorum' dedi, kapattı. Kim sana kapat dedi? Hangi gerekçeyle kapattın. 

"KUR KORUMALI MEVDUATI KALDIRACAĞIZ"

Faizi indirdik diyor ama hangi faiz indi? Vatandaş gitsin kredi çeksin, hangi faiz inmiş görsün. Bankalar vatandaşa yüksek faizle kredi veriyor. Erdoğan kimi kandırıyor? Erdoğan birilerine para kazandırıyor, birileri köşeyi dönsün istiyor. 85 milyon insan, bir avuç insana çalışıyor. 

Kur korumalı mevduatı derhal kaldıracağız. Birilerine bu avantajı niye vereceğim ya? Milletin karnı doymuyor, ben kalkacağım 100-150 bin kişiye olağanüstü faiz vereceğim. 

YÜREĞİN YETİYORSA KARŞIMA ÇIK ADAYI AÇIKLAYACAĞIM

Erdoğan beni çağırırsın senin televizyon kanalların var, orada sana cumhurbaşkanı adayının kim olacağını açıklayacağım. Yüreği yetiyorsa çıksın karşıma. Dışarıdan niye gazel okuyor. 

Bilgi yok, birikim yok. Yaptığı hataların farkında değil. "Ülkemizde enflasyon yok, hayat pahalılığı var" diyor. Ya bu TÜİK'in ne olduğunu da bilmiyor. Enflasyonla hayat pahalılığının ne olduğunu bilmiyor. Bunu bilmeyen adam bir devleti yönetemez. Bir devleti yönetmeye kalkarsa bu hale gelir. Siz devleti yönetiyorsanız enflasyon nedir, pahalılık nedir bunları bileceksiniz. Aldığınız kararların yanlış olup olmadığını aklı başında birine soracaksınız. 

"YARIN BİLE SEÇİME HAZIRIZ"

Büyük bir olasılıkla erken seçim yapacaklar, çünkü ülkeyi yönetemiyorlar. Bundan sonra geçen her günün toplum üzerindeki maliyeti daha fazla olacak, faizler daha fazla yükselecek. Göreceksiniz, felakete doğru gidiyoruz aslında. Ben ülkesini seven bir insan olarak, bir an önce bir an önce sandığa gidilmeli, milletin takdiri ortaya konmalı. Millet kimi iktidara getirmek istiyorsa getirsin ve bu sorunlar çözülsün. 

Yarın seçim olsa, yarın bile seçime hazırız. Bütün vatandaşların bunu bilmesini isterim. 

ERDOĞAN'IN ÜÇÜNCÜ ADAYLIĞI

Zamanında olursa, Erdoğan'ın aday olmaması lazım. Anayasa açık, hukukçular söylüyor. Büyük bir ihtimalle erken seçim olacak. Bu gerçeği Erdoğan da biliyor, Bahçeli de biliyor.

SEÇİM GÜVENLİĞİ

Bir komisyon kuruldu. 12 kişiden oluşan bir komisyonumuz. 6 güvenlikçi 6 da siyasetçi olmak üzere. Çalışmalar devam ediyor. Her bir aşamada sandık güvenliğini sağlarız diye çalışma yaptık. Benim çağrım olacak; seçim günü sandığa gidin, oyunuzu kullanın. Bu konuda güvenliği sağlayacağımızdan emin olmalarını istiyorum. Türk demokrasi tarihine güzel bir armağan bırakmalıyız, nasıl sonlandırdığımızı tüm dünyaya duyurmalıyız. Hep beraber sandığa gidelim, oyumuzu kullanalım, demokrasiyi yeniden getirelim. Seçin güvenliğinden kimsenin kaygısı olmasın. SADAT değil feriştahı gelse bir şey olmaz. Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz.

İktidardan gitmemek için baskı kuruyorlar, medyaya baskı kuruyorolar, bilim insanlarına, üniversitelere, sosyal medyaya düzenleme getiriyorlar. Bunlar yetmedi şimdi de seçim kanunuyla oynuyorlar. Ben burada kalacağım, hangi yasalarla iktidarımı korurum demektir. Demokrasinin en zayıf noktası geldiğiniz gibi gitmemenizdir. SADAT paramiliter bir yapılanmadır. Erdoğan'ın koruması altında. Bir devletin cumhurbaşkanıyla paramiliter yapıyla ne işi var. Ben miyim milliyetçi Bahçeli mi milliyetçi.

Bir siyasi iktidar, kirli ilişkilere girdiği andan itibaren o girdaptan çıkamaz. Çünkü rüşvet bunların bütün ahlakını, erdemini bozuyor. Parayı verip insanı satın aldığınız andan itibaren sistem sağlıklı olmaktan çıkıyor. Sezgin Baran Korkmaz... Uçağında kimler gezdi? Lüks otellerinde kimler kaldı?

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO BAŞVURUSU

Terör konusunda en ağır maliyeti ödeyen Türkiye'dir. NATO'nun gündeminde kesinlikle terör konusu ele alınmalı ve ortak çaba uygulanması lazım. Teröre destek veren NATO üyeleri var. İsveç, Norveç... (Türkiye'nin tutumu) O konuda yanlış yapıyoruz demiyoruz.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ

Çok duygulandığım bir konu. Karar alırken sıradan bir karar değil, yürürken de sıradan bir yürüyüş değildi. Tek başıma yürüyeceğimi söyledim. İlk gün yatacak yeri bile zor buldum. İstanbul'a geldiğimde yanımda milyonlar vardı, oğlum vardı... Gazeteciler sordu, babamla gurur duyuyorum dedi. Burayı atlayalım isterseniz...

DEMİRTAŞ-KAVALA

Karar alıyorsunuz, iddianame alınıyor mahkeme beraat ettiriyor. AİHM beraat ettiriyor. Bu ülkede kim olursa olsun zülme uğradığı zaman insan olarak burada bir haksızlık var demek lazım. Bu haksızlıktır, zulümdür bu. Ben yanlışı dile getirmezsem yarın bana sormayacaklar mı bu Adalet Yürüyüşü'nü niye yaptın diye. Haksızlık kime yapıldıysa karşı çıkacaksınız.

"İKTİDAR ÖCALAN İLE GÖRÜŞÜYOR"

İktidar görüşüyor zaten Öcalan ile. Şu anda kendi aralarında görüşmeler yapıyorlar, biz biliyoruz. Acaba Kürtlerin oyunu nasıl alabiliriz diye. Kürtler o kadar akılsız mı, yapılan haksızlığı görmüyorlar mı. Seçimden önce biliyorsunuz, gittiler açıklama yaptırdılar. Hadi Erdoğan yapabilir, bugün siyah dediğine yarın beyaz diyor, Bahçeli de onu destekledi. Akıl tutulması var. İktidarda kalmak için her yol mübahtır diyorlar. Memlekette soyulmadık kişi kalmadı.

Bütün alanlarda toplumu rahatlatmak zorundasınız. Şunu bilinmesini isterim, Türkiye'nin neresinde yaşıyor olursa olsun 6'lı masada kendisini temsil eden birini görüyor.

Ben konuşurken diğer liderlerin iradelerine müdahale etme konusunda duyarlıyım belirtmek isterim... Olması gereken şu, elbette ki devleti tarafsız yönetmek zorundasınız. Devletin temeli ahlak ve adalettir. Herkes görevlerini yasal çerçeve içinde götürdüğü sürece her şey gider niye gitmesin. Hala kafalarında Venezuela var Nijer var. Ya Venezuela buğdayı dışarıdan ithal ediyor. Ya bunların dünyadan haberi yok. Yönetemiyorlar, bilmiyorlar, yönetme güçleri yok."

 !#**h39277**#! 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü