USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yeni görüntüler ve Adli Tıp raporu ortaya çıktı!

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un kullandığı otomobilin motokurye Yunus Emre Göçer'e çarptığı anlara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Yeni görüntüler ve Adli Tıp raporu ortaya çıktı!
18-12-2023 13:20
18-12-2023 13:25
İSTANBUL
Google News

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un kullandığı otomobilin motokurye Yunus Emre Göçer'e çarptığı anlara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Ayrıca, kazaya ilişkin Adli Tıp Kurumu raporunda, kazaya sebep olan Mohamud ‘asli derecede’, Göçer ise ‘tali derecede’ kusurlu olarak aktarıldı.

İstanbul Fatih'te Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un kullandığı otomobilin çarparak motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olduğu kazaya ilişkin yeni kamera görüntülerine ulaşıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, kaza anına ilişkin yeni görüntü ortaya çıktı.

Avrasya Tüneli çıkışındaki kameralara yansıyan görüntülere ulaşılmasının ardından, Adli Tıp Kurumundan ek rapor beklendiği öğrenildi.

Adli Tıp raporu çıktı

Kazaya ilişkin Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı kusur raporu çıktı. Raporda, Muhammed Hassan Shekh Mohamud’un asli kusurlu olduğu belirtildi.

Adli Tıp Kurumu’nun raporunda şu ifadeler yer aldı:

ŞÜPHELİ ASLİ, MOTOKURYE TALİ KUSURLU”

“Şüpheli sürücü Mohamed MOHAMED HASSAN SHEIKH MOHAMUD idaresindeki otomobil ile gündüz vakti görüşün açık olduğu yolda seyri sırasında olay yerine yaklaşıp sağa şerit değiştirme manevrası yapmak istediği sırada, ilerisinde kendisiyle aynı yönde ve aynı şeritte (sağdan ikinci şeritte) seyretmekte olan ve sonrasında hızını düşürerek sağa doğru yönelmekte olan motosikletin de şerit değiştirmekte olduğunu göz önünde bulundurması, zamanında uygun fren tedbiri ile de beraber takip mesafesini koruyarak motosikletin gerisinde duruşa geçmesi veya motosikletin sol tarafından kontrollü şekilde seyrine devam etmesi gerektiği hususlarına riayet etmediği, sağ şeride girmiş olmasının devamında mevcut hızıyla seyrini sürdürdüğü sırada da kendisi gibi sağ şeride girmiş olan ve son olarak duracak seviyede hızını düşürüp sağ şerit içinde hafif sağa yönelen motosiklete çarptığı olayda dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı davranışı ile asli derecede kusurludur.

Müteveffa sürücü Yunus Emre GÖÇER idaresindeki motosiklet ile seyir halindeyken olay yerine yaklaşıp sağa şerit değiştirme manevrası yapmak istediği sırada, arkasından gelmekte olan otomobilin seyir durumuna dair gerekli-yeterli ayna kontrollerini yapması ve bahse konu otomobilin de kendisi gibi şerit değiştirmekte olduğunu göz önünde bulundurması gerektiği hususuna riayet etmediği, 80km/h azami hız limitli bu yolda sağ taraftaki banket kesimi yerine sağ şerit içinde hızını duracak seviyeye düşürüp devamında da son olarak sağ şerit içinde hafif sağa manevra yapmış bulunmakla kazaya karıştığı olayda dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı davranışı ile tali derecede kusurludur.

Raporun sonuç kısmında ise şöyle denildi:

Yukarıdaki hususlar muvacehesinde, olayda;

“Şüpheli Mohamed Hassan Sheikh Mohamud MOHAMED HASSAN SHEIKH MOHAMUD’un asli derecede kusurlu,

Müteveffa Yunus Emre GÖÇER’in tali derecede kusurlu olduğu kanaatini bildirir müşterek rapordur.”

NE OLMUŞTU?

Avrasya Tüneli'nin Aksaray çıkışında 30 Kasım'da meydana gelen kazada ağır yaralanan motokurye Yunus Emre Göçer, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve ülkesine dönen Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.

Zanlının kusur durumu için savcılıkça istenen bilirkişi raporunda, araç sürücüsünün "asli kusurlu" olduğu tespiti yer almıştı.

Raporda ifadesine yer verilen şüpheli ise Göçer'in kullandığı motosikletle bir anda sinyal vermeden frene basıp sağa dönüş yaptığını, kendisinin de frene bastığını ancak duramayıp motosiklete çarptığını belirtmişti.

Soruşturma kapsamında, araç sürücüsü Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Öte yandan savcılık, kazaya ilişkin ilk kusur tespiti yaparak araç sürücüsü hakkında "kusursuzluk raporu" veren polisler ve sosyal medyada yer alan polis memurlarının Göçer'in eşini arayarak intihar ettiğini söylediği iddiasına ilişkin de resen soruşturma başlatmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü