USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP’de Cemil Tugay için “Mehmet Cengiz’in adamı” suçlaması

CHP’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayının belirleneceği Parti Meclisi bugün saat 18.00’de toplanacak. Parti kulislerinde mevcut başkan Tunç Soyer’in yerine Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın aday yapılacağı iddia ediliyor.

CHP’de Cemil Tugay için “Mehmet Cengiz’in adamı” suçlaması
29-01-2024 14:28
29-01-2024 19:15
İZMİR
Google News

CHP’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayının belirleneceği Parti Meclisi bugün saat 18.00’de toplanacak. Parti kulislerinde mevcut başkan Tunç Soyer’in yerine Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın aday yapılacağı iddia ediliyor. CHP’nin eski yönetiminden Tugay için “Mehmet Cengiz’in adamı” suçlaması yapılırken, mevcut yönetim suçlamaları yalanlıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, bugün saat 18.00’de İzmir adayını belirlemek için toplanacak. Parti, toplantı öncesi CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında Merkez Yönetim Kurulu’nu da toplayacak. 

CHP’de şu ana kadar İzmir adaylığı için mevcut başkan Tunç Soyer’in yeniden adaylığının yanı sıra CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve Olgun Atilla gibi isimler tartışılmıştı.

Son günlerde ise Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın adı ön plana çıktı. Tugay, bugün yapılacak Parti Meclisi toplantısı öncesi de CHP genel merkezine geldi.

İZMİR'İ YA CHP ALACAK, YA MEHMET CENGİZ ALACAK!

CHP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Tugay’ın adaylığıyla ilgili iddialar gündeme gelince sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu’nu destekleyen isimlerin partiden uzaklaştırıldığını iddia eden Erdem, “Maalesef, tüm diplomatik iletişim başarısız olduğu için; kamuoyunu bilgilendirme zarureti doğmuştur. Bu gece, CHP İzmir Belediye Başkan adayı belirlenmektedir. Tunç Soyer, eşi benzeri görülmemiş bir biçimde harcanmak üzeredir. Sayın Ekrem İmamoğlu ve Veli Ağbaba’nın, aynı zamanda kimilerine göre ‘iş insanı’, bize göre ‘5’li çete’ olan Mehmet Cengiz’in adayı olan Cemil Tugay şu dakikalarda ‘kesin olarak’ adaylaşmak üzeredir. Bu kişi, 5’li çetenin karşısında duran Tunç Soyer gibileri karşısında nasıl aday olmaktadır? Tunç Soyer, Mehmet Cengiz’in adamına değiştirilmektedir. Sebebi; Kılıçdaroğlu’nu kurultayda desteklemiş olmasıdır. İzmir’i ya CHP alacak, ya Mehmet Cengiz alacak” dedi. Tugay’la ilgili belgeleri olduğunu da söyleyen Erdem, “Mehmet Cengiz meselesini inkar ederseniz. Canınıza okurum. Belge paylaşırım” ifadelerini kullandı.

BAŞARIR: İFTİRANIN HESABI SORULUR

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise, KRT TV’ye yaptığı açıklamada Erdem’in iddialarını yalanladı. 

CHP'li Başarır, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay hakkında Eren Erdem'in sosyal medya üzerinden ortaya attığı iddialara tepki gösterdi.

Ali Mahir Başarır açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Cemil Tugay'ın kendi kafasına göre belediyenin arsasını birine filan verdiği yok. O denilen şahsın Karşıyaka'da arazisi vardı. Dava açma hakkı vardı. Yasal olarak giden bir süreç vardı. Bunun üzerinden bir parti üyesi iftira atarsa gereken yapılır. Ben Cemil Beyi tanırım. Dünyanın en namuslu insanlarından biridir. Mal varlığında bir artış varsa karşımıza gelsinler. Herkes her adayı destekleyebilirler. Ama aday desteklenirken başkalarına iftira atılmaz. Eğer birilerine iftira atılıyorsa yeri ve zamanı geldiğinde hesap sorulur. Ben isim vermiyorum. Hiç kimse 'o belediye başkanı benim adamım, o belediye başkanı senin adamın' diyemez. Ama kimse algı yapamaz. Bizim adaylarımız örgütün istedikleridir. En iyisi kim olacaksa o olsun derim. Benim çok yakın arkadaşlarım da aday oldu. Bir kere bile MYK'yı aramamışımdır. Çünkü doğru değil. Bu benim haddim de değil. Aday açıklanacağı hafta bazı arkadaşlarımız çıkıyor dünyanın en namuslu insanı hakkında böyle iftira atıyor, ne oluyor. Belediye başkanımızla ilgili, kendisinin yolsuzluğuyla ilgili en küçük bir şey duymadım. Namusuyla, şerefiyle 5 yıl boyunca bir yeri yönetmiştir. Kimse kimseye iftira atmayacak, karnından konuşmayacak.

Erdem'in paylaşımının tam metni ise şöyle:

"Bu saatte böyle bir tweet atmak istemezdim.
Ama maalesef, tüm diplomatik iletişim başarısız olduğu için; kamuoyunu bilgilendirme zarureti doğmuştur.
Bu gece, CHP İzmir Belediye Başkan adayı belirlenmektedir.
Ve Tunç Soyer, eşi benzeri görülmemiş bir biçimde harcanmak üzeredir!
Sayın Ekrem İmamoğlu ve Veli Ağbaba’nın, aynı zamanda kimilerine göre “iş insanı,” bize göre “5’li çete” olan Mehmet Cengiz’in adayı olan Cemil Tugay (Karşıyaka Mehmet Cengiz temsilcisi) şu dakikalarda “kesin olarak” adaylaşmak üzeredir.
Bu kişi, 5’li çetenin karşısında duran Tunç Soyer gibileri karşısında nasıl aday olmaktadır?
Kimler kimlerle ne işler tutmuştur!
Bunlar günü geldiğinde anlatılır.
Ama, bu gece uzun olacak.
Şu an, İzmir’i %100 kazanacak bir isim olan Tunç Soyer, şu dakikalarda; Mehmet Cengiz’in adamına değiştirilmektedir. Sebebi; Kılıçdaroğlu’nu kurultayda desteklemiş olmasıdır.
İzmir’i ya CHP alacak, ya Mehmet Cengiz alacak! Ne dediğimi, ne kadar haklı olduğumu göreceksiniz….
Mehmet Cengiz meselesini inkar ederseniz CANINIZA OKURUM! BELGE PAYLAŞIRIM!

...

Cemil TUGAY aday yapıldığı an; Mehmet Cengiz ile ilişkilerini açık seçil ortaya koyan tüm belgeleri paylaşacağım. Ayıptır! Bu kadar olmaz! Mehmet Cengiz partimize aday dayatamaz!!!"

"Ben bu parti için mahpus yatmışım"

Erdem, daha sonra konuya ilişkin paylaşımlar yapmaya devam ederek şunları söyledi:

"Saraçhane’nin maaşlı trolleri, zevzek ve gevezeleri beni Twitter’da TT yapmış. Ulan oğlum! Ben, Bu parti için mahpus yatmışım.

Sizin gibi maaşlı beslemelerin propagandasıyla vitesi geriye takmam.

Mehmet Cengiz’in, 5’li çetenin adamlarını “belediye başkan adayı” yapma noktasında attığınız her adımda ensenizdeyim.

Murat Ongun; itini köpeğini paralı trollerini üstümden çek! Sen, CHP için “bu s….tiğimin partisi dernek olsada ülke kurtulsa” diyen adamsın!

Çek itini köpeğini, ağzımı açtırma!" 

"İbre Mehmet Cengiz'i gösteriyor"

Erdem, daha sonra gazeteci Barış Yarkadaş'ın "CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi adaylığı için ibre Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı gösteriyor" paylaşımını alıntılayarak, "İbre Mehmet Cengiz’i gösteriyor. Ben düzeltmiş olayım…" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü