USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul'da patlama: 6 ölü, 81 yaralı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaralıların durumuna ilişkin açıklama yaptı.

13-11-2022 17:55
13-11-2022 23:57
İSTANBUL
Google News

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaralıların durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Koca, ''İstiklal Caddesindeki patlamada yaralanan 81 kişiden 39’u tedavileri tamamlanarak taburcu oldu. Yatırılarak tedavi edilen 42 hastadan 5’i halen yoğun bakımdadır, 2’sinin durumu ciddiyet gösteriyor. Yaralıların sağlıklarına bir an önce kavuşmaları için elimizden geleni yapıyoruz'' ifadelerini kullandı.

22.3939 YARALI TABURCU EDİLDİ

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıda yaralanan 81 kişiden 39’u hastaneden taburcu edildi.

21.58'BİR KADININ 40-45 DAKİKA BANKTA OTURDU...'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Şüpheli bir kadının 40-45 dakika bankta oturduğunu ve kalktıktan bir süre sonra patlamanın meydana geldiğini ifade eden Bakan Bozdağ, "Şu anda o kadınla ilgili tüm veriler inceleniyor. Henüz ismi belli değil. Bir terör eylemi olduğu değerlendiriliyor. Hangi terör örgütü olduğu yapılan araştırmalar sonucu belli olacak. Olay yerinde parçalar dışında kanaat getirecek bir veri yok" dedi.

Bozdağ, ''Özel seçilmiş bir bölge. Yabancılar var dünyaya mesaj vermek istemiş olabilirler. Türkiye güçlü bir devlet. Her defasında milletin gücünü arkasına almış 20 yıllık güçlü bir irade var Türkiye'de. Türkiye artık terörle mücadelesini sınırların dışında da sürdüren bir ülkedir. Türkiye'nin gidişatına sekte vurmak mümkün değil. Merzin Mezitli ilçesinde polis evine yapılan bir saldırı oldu. Teröristler hemen tespit edildi ve arkasında kimlerin olduğu ortaya çıktı. Bizim iktidar olarak görevimiz terör örgütlerine fırsat vermemek. Terör örgütlerini yönetenler dış güçlerle desteklenirler. FETÖ'yü, PKK'yi, YPG'yi, ABD, Fransa destekliyor'' ifadelerini kullandı.

Ayrıca Bozdağ'ın yabancı ülkelerin Türkiye'den 'teröristlerin yakalanması talebinde' bulunmaları yönündeki soruya ''112 ülkeden terörist iadesi talep ettik. Bizim istediğimiz kişileri ABD de Avrupa ülkeleri de iade etmiyor. Onların bizden istedikleri oluyor. Ama onların terörle ilgili istediği terörist bizde yok'' diyerek yanıt verdi. 

21.21EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Emniyet'ten yapılan açıklamada, ''Taksim’deki patlamaya ilişkin provokatif içerikli paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 25 hesap yöneticisinin  tespiti yapılmış, ilgili makamlara gönderilmiştir'' ifadelerini kullandı. 

20.33YARALI SAYISI ARTTI

Fuat Oktay canlı yayında yaptığı açıklamada yaralı sayısının 81'e yükseldiğini açıkladı.

Oktay, ''Saldırganın bombayı patlatması sonucu gerçekleştirilen bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz. Tüm kamera kayıtları inceleniyor, hemen yanı başındaki çalışan arkadaşlarımızla, görgü tanıklarıyla gerekli görüşmeler yapılıyor. 4'ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş durumdayız. Yakınlarına da tekrar baş sağlığı diliyoruz. 81 de yaralımız var. Bunlardan ikisi ağır yaralı'' ifadelerini kullandı.

Oktay ayrıca ''Türkiye'de huzur ve güven hakim. Gerek sınırlarının içerisinde, gerek ötesinde. Biz kararlıyız. Bu olayların arkasında kim varsa, her kim varsa sonuna kadar sadece sınırların içinde değil, dünyanın ötesine de gitse ulaşılacaktır, Türkiye'ye getirilecektir ve yargıya teslim edilecektir. Türkiye eski Türkiye değildir. Bunu herkes böyle bilsin. Türkiye her yönüyle kalkınma yönüyle, huzur yönüyle istikrarı sağlamış bir ülke. Hiç kimse bu tür eylemlerle ne mesaj verebilir ne de yolundan döndürebilir. Türkiye, cumhurbaşkanımızın liderliğinde yoluna devam edecektir. Bu olayı çok yakında çözeceğiz. Sadece bu olayın tetikçilerini, bu tetikçilerin arkasında kim varsa, gerek içeride gerek dışarıda hesabı sorulacaktır'' diye konuştu. 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya’ya hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında can kaybı sayısının 6'ya, yaralı sayısının da 53'e yükseldiğini açıkladı.

Erdoğan, ''Kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, valimin bize aktardığı ilk bilgi burada bir terör kokusu var. Şu an itibarıyla ilk tespitler oradaki kaçışmalar vesaire falan, bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında'' ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili İstanbul Valisi Ali Yerlikaya bir açıklama yaptı. Yerlikaya, şunları söyledi:

"Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dilerim" ifadelerini kullandı.

Yaralılarda geçici ses kaybı

Patlamada yaralananlarda yüksek ses nedeniyle geçici ses kaybı meydana geldi.

Halk TV canlı yayınına bağlanan CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Ali Asker Ekici, patlamanın Ziraat Bankası'nın yanında McDonalds'ın karşısında olduğu iddialarını paylaştı.

RTÜK Başkanı: Kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Beyoğlu Taksim’de bir patlama haberi aldık. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Lütfen kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim, güvenli kaynaklardan bilgi sahibi olalım" dedi.

halktv.com.tr'ye konuşan görgü tanıkları, saniye farkıyla 2 patlama olduğunu belirterek, "Direkler yerinden söküldü" dedi.

Güvenlik kamerasından ilk görüntüler

İlk belirlemelere göre, patlamanın canlı bomba olmadığı görülüyor. İstiklal Caddesi üzerinde bulunan büyük saksılardan birinin köşesine konulan bir paket güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. halktv.com.tr yayıncılık ilkeleri gereği patlama anına ait kanlı görüntüleri yayınlamıyor.

Kızılay: Şu an acil kan ihtiyacı yok

Kızılay Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Patlama sonrası bölgedeki hastanelere kan sevkiyatı yapıldığı belirtilen açıklamada, "Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır" denildi.

Yayın yasağı getirildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) da patlamaya ilişkin haberlere yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

Şişhane tarafında silah sesleri: 50-60 el ateş açıldı

halktv.com.tr'nin edindiği bilgilere göre, Şişhane tarafında silah sesleri duyuldu. Polisin bir kişiyi vurduğu iddia edildi. 50-60 el ateş açıldığı öğrenildi. Vatandaşlar panik halinde kaçıştı ve etraftaki dükkanlara sığındılar.

'Polisler ateş etti, 1 dakika sürdü'

halktv.com.tr'ye bilgi veren esnaf, olay anını şöyle anlattı:

"Az önce şu aşağıda 100'e yakın silah sesi duyuldu. Polisler üst üste ateş etti. Kime ateş ettiler bilmiyoruz. 50 60 elden fazla duydum. 1 dakika kadar sürdü."

İzindeki doktorlar göreve çağrıldı

halktv.com.tr'nin ulaştığı bilgiye göre, Taksim İlk Yardım Hastanesi, izindeki doktorları göreve çağırdı.

Terör soruşturması başlatıldı: 5 savcı görevlendirildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, patlama ile ilgili terör soruşturması başlattı. 5 savcı görevlendirilirken patlama anıyla ilişkin görüntülere yayın yasağı getirildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamalarda şunlara yer verildi:

"Bugün İstiklal Caddesi meydanında gelen patlama nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmış olup 5 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir.

Ayrıca İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından patlama olayı ile ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verilmiştir."

Vali: 4 ölü, 38 yaralı

İstanbul Valisi Yerlikaya, yaptığı son açıklamada, 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 38 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü