Ana içeriğe geç

İsrail, İran'ın kuzeybatısındaki ve Türkiye sınırına 32 kilometre uzaklıktaki Salmas kenti'ne saldırdı

İsrail Türkiye sınırına 32 kilometre uzaklıktaki Salmas kentine saldırdı, İHA'lar İran hava savunma sistemlerince düşürüldü

SON DAKİKA
İsrail, İran'ın kuzeybatısındaki ve Türkiye sınırına 32 kilometre uzaklıktaki Salmas kenti'ne saldırdı

İran, kuzeybatıdaki Salmas kenti  yakınlarında hava sahasını ihlal eden İsrail'e ait insansız hava araçlarını (İHA) düşürdüğünü açıkladı. 

Salmas bölgesi, Türkiye sınırına yaklaşık 32 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Olayla ilgili İsrail makamlarından henüz bir açıklama gelmedi. 

İHA'lar, İsrail’in dün sabah erken saatlerde İran’a başlattığı saldırının temel unsurlarından biri olmuştu. İsrailli güvenlik kaynakları, operasyon öncesinde İran topraklarında patlayıcı taşıyan İHA'ların fırlatılması için bir üs kurduklarını ve bu İHA’ların daha sonra Tahran yakınlarındaki füze rampalarını hedef aldığını belirtmişti.

Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle