Ana içeriğe geç

İsrail'in yeni saldırısında Gazze'de 200'den fazla kişi öldü!

İsrail'in Gazze genelinde bugün başlattığı yeni saldırı dalgasında aralarında kadın ve çocukların da olduğu 200'den fazla Filistinli yaşamını yitirdi.

FLAŞ
İsrail'in yeni saldırısında Gazze'de 200'den fazla kişi öldü!

İsrail'in Gazze genelinde bugün başlattığı yeni saldırı dalgasında aralarında kadın ve çocukların da olduğu 200'den fazla Filistinli yaşamını yitirdi.

Başbakan Benjamin Netanyahu, ateşkesi uzatma görüşmelerinde ilerleme sağlanamaması nedeniyle saldırıları emrettiğini söyledi.

İsrail'in Hamas hedeflerine “kapsamlı saldırılar” düzenlemesi, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun militan gruba karşı “artan askeri güç” kullanma sözü vermesi ve Savunma Bakanı Israel Katz'ın açıklamasıyla Gazze'deki kırılgan ateşkes Salı günü erken saatlerde bozuldu. Katz, “Bu gece Gazze'de savaşa geri döndük.” dedi.

Yetkililer, operasyonun belirsiz süreli olduğunu ve genişlemesinin beklendiğini söyledi.

Netanyahu'nun ofisi, "İsrail bundan sonra Hamas'a karşı artan askeri güçle hareket edecek" dedi.

Sürpriz saldırı, Müslümanların kutsal ayı Ramazan'daki göreceli sakinliği bozdu ve 48 binden fazla Filistinlinin öldürüldüğü ve Gazze genelinde yaygın yıkıma yol açan 17 aylık bir savaşta tam bir savaşa dönüş olasılığını gündeme getirdi.

Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle