USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

İmamoğlu'ndan, Erdoğan'a 'Sisi' göndermesi...

Beykoz Çubuklu silolarındaki çalışmaları inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu'ndan, Erdoğan'a 'Sisi' göndermesi...
15-02-2024 21:43
15-02-2024 21:55
İSTANBUL
Google News

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ın Mısır ziyaretine ilişkin, "‘Sisi mi İmamoğlu mu’ diyen Sayın Cumhurbaşkanı dün ‘Sevgili kardeşim’ diyerek, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Mısır'ı ziyaret etti." dedi.

Beykoz Çubuklu silolarındaki çalışmaları inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu, Erzincan’ın İliç ilçesinde Anagold firmasına ait Çöpler Altın Madeni Ocağı’na Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olduğu dönemde ÇED raporu onayı veren Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum’un sözlerine yanıt verdi.

Murat Kurum’un sözlerini “bilgisizce yorum” şeklinde niteleyen İmamoğlu, “Çevre meselesi siyasete bakış meseledir. Tabii mesele ağır bir ÇED meselesi var ve ÇED raporu konusunda 21 kamu kurum görüşü bu bakanlığın görüşü değildir vesaire gibi ne yazık ki bilgisizce bir yorum yapılmış. Çünkü kurum görüşleri toplanır ama ÇED raporu Şehircilik Bakanlığı’dır. İnsanları yanıltan bir yorum söz konusu. ÇED raporunun altına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imza atar” dedi.

“U DÖNÜŞLERİNE ALIŞKINIZ”

AKP iktidarının siyasetteki “U dönüşlerine” işaret eden Ekrem İmamoğlu, “Daha dün Kanal İstanbul meselesinde ya-pa-ca-ğız diye heceleyen bir akıl, vatandaşın gündeminde olmayan bizim de gündemimizde yoktur diyebiliyor. U dönüşlerinin uzağında bir yapı değil bu yapı. En somut örneğini dün Sevgililer Günü’nde yaşadık. Sisi mi İmamoğlu mu diyen sayın Cumhurbaşkanımız dün sevgili kardeşim diyerek Sevgililer Günü’nde Mısır’ı ziyaret etmiştir. Bu U dönüşlerine alışkınız” ifadelerini kullandı.

“BAK SEN YAHU”

Ekrem İmamoğlu ayrıca Atatürk Havalimanı’na yapılacak Millet Bahçesi’nin “İstanbul’a yeşil alan kazandırıyoruz” şeklinde savunulmasını da eleştirdi.

İmamoğlu, “Atatürk Havalimanı yeşil alan 135 milyon metrekarelik hafızayı yok ediyorsunuz. Sazlıdere Barajı’nı yok ediyorsunuz, yeşil alan kazandırıyorlarmış. Bak sen yahu! Biz 10 milyon metrekarenin üzerinde yeşil alanı dört senede zaten İstanbul’a kazandırdık” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü