USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

İmamoğlu, Divan Başkanlığı teklifini kabul etti!

CHP'nin 4-5 Kasım tarihlerindeki 38. Olağan Kurultayı'nda Divan Başkanlığı'nı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yapacağı bildirildi.

İmamoğlu, Divan Başkanlığı teklifini kabul etti!
27-10-2023 10:54
27-10-2023 13:56
GAZİANTEP
Google News

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün bir araya gelmişti İmamoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’ndan gelen “Kurultayda divan başkanı ol” teklifini kabul ettiği öğrenildi.

CHP’nin kritik kurultayına günler kala CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve değişim tartışmalarının kilit ismi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Ankara’da Çankaya Ahlatlıbel tesislerinde bir araya geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ekrem İmamoğlu’na kurultayda divan başkanı olmasını teklif ettiği ve İmamoğlu’nun da bu teklifi kabul ettiği öğrenildi. 

KARAR VERİLDİ

CHP'nin 4-5 Kasım tarihlerindeki 38. Olağan Kurultayı'nda Divan Başkanlığı'nı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yapacağı bildirildi.

Kurultay günü verilecek önerge ile İmamoğlu, 38. Olağan Kurultayı yönetecek. Kurultayın ilk günü genel başkan seçimi yapılacak, ikinci gününde ise Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İmamoğlu, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada "En eşitlikçi tavrımla kurultayda divan başkanlığını yürüteceğim" dedi.

İMAMOĞLU DEĞİŞİM ÇIKIŞI YAPMIŞTI

Kılıçdaroğlu’na yakın isimler “değişim” çıkışıyla gündeme gelerek bir taraf belli eden İmamoğlu’na bu makamın önerilmesiyle ilgili “Genel başkan CHP’lilerin hiçbirini ayırmaz. Görev verilen herkesin görevini en iyi şekilde yapacağını da bilir. Daha önce büyükşehir belediye başkanları divan başkanlığı yapmıştı. En büyük şehrimizin başkanının da divan başkanı olarak düşünülmesi doğaldır” yorumunu yapıyor.

GENEL MERKEZ KAYBEDİYOR ALGISI

Ancak parti kulislerinde genel merkez kanadının Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’na bu önerisinden rahatsız olduğunu bilgisi konuşuluyor. Bu önerinin genel merkez adına “Kaybediyoruz” algısı oluşturduğu için kötü göründüğünü söyleyenler bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü