USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İmamoğlu, ceketini çıkardı, kollarını sıvadı, startı verdi!

2024 Yerel Seçimleri’nde yeniden aday olacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Tam yol ileri” sloganıyla seçim çalışmalarını başlatacak.

İmamoğlu, ceketini çıkardı, kollarını sıvadı, startı verdi!
05-01-2024 20:55
05-01-2024 21:15
İSTANBUL
Google News

CHP, İstanbul’daki yerel seçim çalışmalarına bugün başlıyor. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek aday lansmanında, 2024 Yerel Seçimleri’nde yeniden aday olacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Tam yol ileri” sloganıyla seçim çalışmalarını başlatacak.

CHP İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP lideri Özgür Özel'in ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çıktı. İmamoğlu, kürsüye kendisi adına yazılmış şarkı ile çıkarak yurttaşları selamladı. 

İmamoğlu'nun satırbaşları şöyle:

"Az zamanda çok ve büyük bir işler yaptık" der büyük önderimiz Nutuk'ta. Şöyle devam eder; "Asla yaptıklarımızı kafi görmeyiz. Çünkü çok ve daha büyük işler yapma mecburiyetinde ve azmindeyiz" der. Azmindeyiz. Hazır mıyız İstanbul? Hazır mıyız? 

Her türlü engele rağmen az zamanda çok ve büyük işler başardık. Başardıklarımız bize güven ve cesaret veriyor. İşte bu cesaretle bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adayım. Beni oy birliğiyle aday ilan edilen partimizin genel başkanı Özgür Özel'e, Parti Meclisi'mize beni destekledikleri için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

İBB Başkanlığına yeniden aday olmak için kendinize güvenmeniz yetmez. Ekibinize, partinize, örgütünüze, vizyonunuza ve 16 milyon İstanbul'un aklına ve vicdanına güvenmeniz gerekir. Sizlerin iradesiyle 2019'da bu şehirde köklü bir değişim başardık. Sizlerin desteğiyle biz başardıkça onlar 25 yılda yaptıklarını her gün ama acemice her gün hararetle bizim 4.5 yılımızla kıyaslamak zorunda kaldılar. Bu başarı hepimizin başarısıdır. İstanbul olarak hep birlikte başarmaya devam edeceğiz. 

2024'te İstanbul'u sizin iradenizle yeniden kazanacağız ve daha büyük işler yapacağız. Hizmet ürettik, tecrübe kazandık. Artık küçüldükçe küçüldü o engelleme refleksleri. Önümüze çıkarılan zorluk ve engelleri aşa aşa ustalaştık. Her yerde şunu söyleyin; "İstanbul başardı". 

İstanbul 16 milyonun. İstanbul senin, herkesin. İstanbul değişim istiyordu. Yeni bir ses, nefes, vizyon istiyordu. İstanbul'un iradesi değişimle sonuçlandı. İşlerine gelince 'Millet İradesini' ağızlarından düşürmeyenler demokrasi tarihimizin en büyük utancına imza attılar. 16 milyonun kul hakkını yediler. 

16 milyon İstanbullu bizi ikinci defa ve çok büyük bir farkla iş başına getirdi. Bu büyük millet o gün sadece demokrasiye sahip çıkmadı. İstanbul'da çok büyük bir değişim talep ettiğini de bütün dünyaya ilan etti. Marazet yerine marifet göstermek için var gücümüzle çalıştık. Onlar 'Seni topal ördek yapacağız' dedi. Biz atom karınca olduk. Onlar ayağımıza pranga bağladıkça biz zincirleri kırdık. Onlar 'Sana İstanbul'u yönettirmeyeceğiz' dedikçe biz onların aklına gelmeyecek ahlaklı yeni yollar bulduk. 

Onlarca yıl kapısından denetçi, müfettiş geçmemiz birimlerimiz müfettişlerin yeni mesai mekanı oldu. Daha önce kazandığımız konularda bile yeni davalar açtılar. Geçmişe döndüler, Beylikdüzü'ne gittiler, 30 yıllık iş yaşamımın içine girmeye çalıştılar. Dava açıp, özel görevlendirilmiş hakimlere karar verdirmek için kumpas kurdular. Bakanından, milletvekiline, gazetecisinden, bürokratına yalana sarıldılar. İftira üstüne iftira attılar. Peki biz ne yaptık? Tüm engellemelere inat işimize baktık. Kazanan İstanbul ve İstanbullu oldu. 

Görevi devraldığımızda İstanbul neredeyse durmuştu. Bizden önceki yönetim hizmet üretmekten uzaklaşmıştı. Ben 5 yıl İstanbul'un en büyük ilçelerinden biri olmama rağmen Büyükşehir ile tek bir sokakta bir iş için yan yana duramadık. İsraf düzeni İstanbul'un kaynaklarını tarumar etmişti. 

Tüm dünya insanlık tarihinde görülmemiş bir salgın geçirildi. Yanlış ve kasıtlı politikalarla ülkemiz çok ağır bir krizin içine sokuldu. Covid salgını ülkemiz ve şehrimizi kasıp kavururken dahi boş durmadık. 

Enflasyon, döviz kurları, işsizlik aldı başını gitti. Fakirleştik. Her yürütüğümüz projenin maliyeti artarken israfı bitirdiğimiz için öyle hijyenik bir bütçe yönettik ki bu zor dönemde bile onların ürettiği işlerin iki katını bitirmeyi başardık. 

Bizden önceki 25 yılın ortalamasından 4 kat fazla metro hattını her yıl İstanbul'a kazandırdık. İlk kez bizim başlattığımız Halk Süt uygulamasıyla 24 milyon litre süt dağıttık. 

CEKETİNİ ÇIKARIP KOLLARINI SIVADI...

(Ceketini çıkarıp, kollarını sıvadı) Biz 6 Mayıs'ta çıkarttığımız o ceketi hiç giymedik, Türkiye'de iktidar olana kadar hiç giymeyeceğiz. 

Her anlamda bizden önceki 25 yılın ortalamasından çok daha fazla yatırım ve icraat yaptık. Hem de çok daha az bütçeyle. Bütün bunlar Türkiye tarihinde benzeri görülmemiş adil, halkçı ve demokrat uygulamalar ile oldu. 2019'da biz seçilmeseydik ne olurdu herkes düşünsün. 

İstanbul modeli sadece hizmet değil, adil hizmet belediyeciliğidir. İstanbul modeli sadaka dağıtan değil, haysiyetli yaşam standartları sunan belediyeciliktir. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü