USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

İmamoğlu: Allah’ım vicdan ve adalet yoksunu insanlardan bizi koru!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programında konuk oldu. İmamoğlu, Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtladı.

İmamoğlu: Allah’ım vicdan ve adalet yoksunu insanlardan bizi koru!
13-12-2022 20:46
13-12-2022 21:39
GAZİANTEP
Google News

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programında konuk oldu. İmamoğlu, Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, “Her şeye rağmen yarınki mahkemenin hakimine, savcısına karar vericilerine sonsuz güvenmek istiyorum. Temennim o. Allah’ım vicdan yoksunu, adalet yoksunu insanlardan bizi koru.” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis istemi ve siyasi yasak talebiyle Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davasına yarın devam edilecek. İmamoğlu, duruşma öncesinde TV100 ekranlarında Candaş Tolga Işık’ın konuğu oldu.

İmamoğlu, duruşmaya yönelik yaptığı açıklamada “Her şeye rağmen yarınki mahkemenin hakimine, savcısına karar vericilerine sonsuz güvenmek istiyorum. Temennim o. Her zaman söylüyorum. Allah’ım vicdan yoksunu, adalet yoksunu insanlardan bizi koru. Bunlar önemli kavramlar. Güvenmek istiyorum. Kötü bir söz söylemek, önyargılı davranmak istemiyorum. Umarım kalplerinde adalet hissiyle ve en güçlü hukuk bilgileriyle karar versinler.” ifadelerini kullandı.

“SEÇİMLERDE HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLAYAN O BAKAN..”

İmamoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

“Cümleme lafa bakarım laf mı diye, adama bakarım adam mı diyorum. Ben 4 Kasım’da, aradan 6 ay geçmiş. Görevimi yapıyorum, milletimle buluşmaktan moralimin en yüksek yerindeyim. O kadar süre sonra YSK’ya hakaret edeceğim… Ama daha acısı ne biliyor musunuz? Bu hakaret olarak ne zaman anlaşılıyor? 20 ay sonra. Dolayısıyla ben bir kaç yerde de söyledim. Size de söyleyeyim. Yine o muhterem İçişleri Bakanı söyledi ya, ‘Hüngür hüngür ağladım İstanbul seçimlerini kaybettiğimiz gece diye. Ve o hüngür hüngür ağlayan akıl, o bakan ve o amiri bu davayı açtırmıştır. Bu siyasi bir süreçtir. Tekrar ifade edeyim gerçekten bu memleketi vicdan yoksunu, adalet yoksunu insanlardan bu devleti, bu milleti Allah korusun diye dua ediyorum ve aynı zamanda mücadele veriyoruz”

Bu seçimi iptal ettirmekle insanlarımızı ikinci seçime gitmekle bizim demokrasimize zarar verdiniz diyorum. Günün sonunda güya ben gitmişim Avrupa’da ülkemi şikayet etmişim… Bu düşünceyle İçişleri Bakanı bana hakaret ediyor. O ahmağa sesleniyorum diyor. Bir gün sonra gazeteciler soruyor bende lafa bakarım laf mı diye, adama bakarım adam mı diye diyerek bana yaptığı hakareti kendisine iade ediyorum.

SİYASİ YASAK AÇIKLAMASI

‘Siyasi yasak gelirse ne yapacaksınız?’ sorusunu yanıtlayan İmamoğlu, “Vicdanıma ve ruhuma bu duyguyu yerleştirmiyorum. Milletimiz adına da Türkiye Cumhuriyeti yargısı adına da istemiyorum. Ekrem İmamoğlu bundan en son zarar görecek kişi. Siyaseten fayda göreceğimi iddia edenler var. Ben öyle bir faydanın zerresini istemiyorum.” diye konuştu.

“HİÇ Mİ VİCDANINIZ SIZLAMADI”

YSK’ya seslenen İmamoğlu, “Buradan YSK üyelerine sesleniyorum. Hiç mi vicdanınız sızlamadı? Hiç mi böyle bir yanlış karar aldınız diye oturup muhakimiye yapmadınız? Hiç mi kendinizle hesaplaşmadınız? Böyle bir günü bütün İstanbullulara ve milletimize yaşattığınız için o yanlış kararın altına imza attığınız için hiç mi canınız yanmadı? diye soruyorum.” dedi.

“ERDOĞAN’IN İSTANBUL TRAVMASI VAR”

İmamoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘İstanbul benim aşkım’ sözlerini hatırlatarak “Ali Sunal’ın konuğu olduğumda bir genç bana ‘Erdoğan’ı rüyanızda görüyor musunuz?’ diye sordu. Evet üç-dört defa gördüm. Tahminde bulunuyorum. Eminim ki Cumhurbaşkanı her gece rüyasında beni görüyor. Böyle bir İstanbul travması var.” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI YANITI

İmamoğlu, ‘Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor musunuz?’ sorusunu şöyle yanıtladı:

Gururla ve keyifle bu kente hizmet ediyorum. Ama şunu da söylüyorum; bu sürece kendini adamış biri olarak memleketin iyileşmesi adına 86 milyonu eşit gören devlet yapısı olması adına bu omuzlar bütün yükleri taşır. İstediğin yorumu yap. Milletimizin duyguları buna karar verir. Ben kendini adamış Ekrem İmamoğlu olarak, İstanbul’un en fazla oy olarak seçilmiş başkanı olarak bana öyle geliyor ki bu omuzlar bütün yükleri taşır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü