USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

İki Gazinin buluşmasının 85’inci yıl dönümü

Gaziantep Valisi Ali yerlikaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep’e teşriflerinin 85’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İki Gazinin buluşmasının 85’inci yıl dönümü
25-01-2018 19:37
Google News

 

Gaziantep Valisi Ali yerlikaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep’e teşriflerinin 85’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Anteplilerin milli mücadele sırasında yazdığı kahramanlık destanını yakınen bilen ve bu mücadeleyi takdir eden büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün teşrifleriyle şehrimizi onurlandırdığını ifade eden Vali Yerlikaya, mesajında şunları söyledi:

“Bugün;devrin en büyük ordularıyla saldıran emperyalizmi hüsrana uğratarak eşsiz bir destan yazan Gazi Şehrin, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’ine kavuşmasının 85. yıl dönümü ve bizler için çok değerli bir gün.

Anteplilerin milli mücadele sırasında yazdığı bu kahramanlık destanını yakınen bilen ve bu mücadeleyi takdir eden büyük önder, 85 yıl önce bugün teşrifleriyle şehrimizi onurlandırmışlardır.

Bundan 96 yıl önce Gazi Şehrimizin kahramanları kendi destanlarını yazarak, “Gazilik” övgüsüne mazhar olmuş ve en büyük miras olarak bu şehri bize miras bırakmışlardır.

Anadolu’da Milli Mücadelenin başlamasına da öncülük eden bu destansı direniş, hiçbir yardım ve destek almadan yapılan en büyük savunma olarak dünya tarihine geçmiştir.

Şehrimizin bu kahramanlığı, TBMM tarafından8 Şubat 1921’de tarihte ilk kez bir şehre namzet olarak Gazilik unvanıyla taçlandırılmıştır.

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu kahramanlığı “Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki onlar Antep’i değil tüm Türkiye’yi kurtardılar.” iltifatlarıyla takdir etmişlerdir.

Milletçe, çağdaş ve kalkınmış ülkeler arasında yerimizi almak ve dünyada söz sahibi olabilmek için Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine ilk günkü heyecanla sahip çıkmalı ve bu inancı ilelebet sürdürmeliyiz.

Kurtuluş Savaşında verdiği destansı mücadeleyle hürriyet ateşinin dalga dalga yayılmasını sağlayan Gaziantep, o günden bu güne kadar kalkınma yolunda Anadolu’muzun birçok kentine model ve rehber oluyor.

İnanıyorum ki Gazi Şehrin gazi torunları üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirecek, elde ettikleri başarıları daima yineleyecek, tarihinden aldığı güçle 80 kardeş ilimize örnek olmaya devam edeceklerdir.

Bu düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, ülkemizin bekası uğrunda şehadete eren aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, iki gazinin buluşmalarının 85. yıl dönümünü gönülden kutluyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü