USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar parti binasına alınmadı!

İstanbul Kadıköy’de bir polisin HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat atmasına tepkiler sürüyor. Saldırıyı protesto etmek isteyenler Kadıköy'de bir araya geldi. Polis toplananlara müdahale ederken HDP Eş Genel Başkanı Sancar, binaya alınmadı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar parti binasına alınmadı!
19-12-2022 16:31
19-12-2022 18:38
İSTANBUL
Google News

İstanbul Kadıköy’de bir polisin HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat atmasına tepkiler sürüyor. Saldırıyı protesto etmek isteyenler Kadıköy'de bir araya geldi. Polis toplananlara müdahale ederken HDP Eş Genel Başkanı Sancar, binaya alınmadı. Kılıçdaroğlu, Babacan ve Davutoğlu’nda polis ablukasına tepki gecikmedi. Liderler, yapılanların "kabul edilemez" olduğunu vurguladı.

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye polisin tokat atması sonrası bugün HDP Kadıköy İlçe binası önünde yapılan basın açıklamasına Kadıköy Kaymakamlığı tarafından izin verilmedi. Partinin binasının önünde çember kuran polisler, partililerin binaya girmesini engelledi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan binaya alınmadı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, parti binasında yaptığı açıklamada "En demokratik hak olan yürüyüş ve gösteri olmak üzere bir açıklamaya dahi tahammülü olmayan iktidarın, AKP hükümetinin ve ondan emir alan kolluğun saldırısıyla ve ablukasıyla bir kez daha karşı karşıya kaldık” dedi.

'BU ABLUKA HALKIN İRADESİNE, ADALETE ABLUKADIR'

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu tablonun iktidarın korktuğu" anlamına geldiğini savunarak, "Suç imparatorluğu yarattılar, buna karşı en etkili mücadeleyi veren HDP'yi ve bileşenlerini ittifaklarını engellemek istemelerinin nedeni bu tabloyu değiştirecek gücün burada olduğunu bilmeleridir. Bu abluka, halkın iradesine, adalete, hakikate ablukadır. Biz bu abluka düzenini değiştirmeye kararlı olduğumuz için bu baskıları devreye sokuyorlar. Dün İstanbul İl Eş Başkanımız Ferhan Encü'ye tokatlı saldırı; korkunun, paniğin bir göstergesidir. Hukuksuzlukta dipsiz kuyuya düşmüş iktidarın; çaresizliğinin bir kanıtıdır. Korkunun ecele faydası yok iktidar sahipleri.

'ZALİMLİK DERİNLEŞTİRİLİYOR'

Bu inat ve inanç devam edecek; demokratik siyaset büyüyeyecek, demokrasi ittifakı yayılacak ve bu düzene son verecek. İstanbul'u faşizmin üssü yapmaya çalışan iktidar bilsin ki; İstanbul'dan Roboski'ye uzanan ortak mücadele zinciri bu planları boşa çıkartacaktır. İstanbul'u, faşizmin, otoriterliğin, zulmün merkezi yapmak isteyenlere en güçlü cevabı halkların ortak mücadelesi verecektir. Bugün yapılan bu hukuksuzluğun hesabı önce sandıkta, sonra adalet önünde sorulacaktır. Bu düzen değişecek ve sandıkta hem o tokadın hesabı sorulacak hem bu zulüm düzenine en kuvvetli cevap verilecek."

'MİTHAT SANCAR’A YÖNELİK BU AYIBI KINIYORUM'

Polisin HDP ilçe merkezinin önünü abluka altına almasına ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın parti binasına alınmamasına muhalefet liderlerinden art arda tepki geldi.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Hiçbir siyasi partinin genel başkanı, hiçbir şart altında, talimat üzerine polis ablukasıyla muhatap edilemez! HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a yönelik bu ayıbı kınıyorum.'' dedi.

'DEMOKRASİ TATİLE Mİ ÇIKTI?'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Mithat Sancar'a ve partili arkadaşlarına yapılanlara 'Demokrasi tatile mi çıktı?' sözleriyle tepki gösterdi. Davuoğlu, şu ifadelere yer verdi:

''Demokrasi tatile mi çıktı? Bir siyasi parti genel başkanına karşı polis ablukası kabul edilemez. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'a yapılan engelleme hukuksuzdur. Ankara’da HDP’ye heyet göndermek, İstanbul’da bu hukuksuzluğu yapmak iki yüzlü siyasetin son örneğidir.'

'DEMOKRATİK SİYASETE ENGEL OLMAK ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİLEMEZ'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise, eylem esnasında yaşananlara ilişkin olarak, ''Bir siyasi parti genel başkanının, kendi ilçe binasına girerken engellenmesi kabul edilemez. HDP Eş Genel Başkanı Sayın Mithat Sancar'a ve partili arkadaşlarına yapılan hukuksuzluğu reddediyorum. Demokratik siyasete engel olmak alışkanlık haline getirilemez. İzin vermeyeceğiz.'' dedi.

İLGİLİ HABERLER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü