USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Halil Umut Meler: Emre Belözoğlu provoke etti!

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca sahaya girmiş ve Halil Umut Meler'e yumruk atmıştı.

Halil Umut Meler: Emre Belözoğlu provoke etti!
20-12-2023 10:35
20-12-2023 10:50
GAZİANTEP
Google News

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca sahaya girmiş ve Halil Umut Meler'e yumruk atmıştı.

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca sahaya girmiş ve Halil Umut Meler'e yumruk atmıştı.

FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler, olaylı maçta yaşananları Hürriyet'e anlattı.

Halil Umut Meler'den çarpıcı açıklama: 'Emre Belözoğlu provoke etti'

Halil Umut Meler'in Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'yla ilgili yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

Emre Belözoğlu'nun durumu provoke ettiğini söyleyen Halil Umut Meler şöyle konuştu:

"Maçtan sonra düdüğü çaldıktan sonra oyuncular teşekküre ve tebrik etmeye geldi. Ki bu da görünüyor zaten ekranlarda. O arada Emre Belözoğlu’nun elini, kollarını gördüm. O arada rakip teknik direktör İlhan Palut onu tuttu. Tam biz ne oluyor, ne bitiyor, neler deniyor diye oraya odaklandığımızda eylemi yapan şahıs sol tarafımdan yumruğu vurdu. Ondan sonrasını hatırlıyor muyum, hatırlamıyorum. Çünkü yerde darbe yiyordum. Zaten polis de temsilciler de bunu beklemiyordu. Beklenmeyen bir durum, çünkü oluşabilecek hiçbir hadise yoktu. Sadece bu durumu provoke eden teknik direktördü. Başka hiç kimse değildi."

Halil Umut Meler'den çarpıcı açıklama: 'Emre Belözoğlu provoke etti'

Halil Umut Meler "Emre Belözoğlu mu provoke etti?" sorusuna ise "Evet bu alenen gözüken bir şey. Maç içerisinde desin ki ‘Bana bu hatayı yaptın, ben senin yüzünden gol yedim.’ Yok. Ankaragücü Spor Kulübü ya da taraftarlarının da bir şeyi yok. Normal bir aksiyonu var. Ya bunu öncesinde planladı. Çünkü biliyorsunuz 2018 yılında benimle ilgili şahsi bir görüşü vardı. Bu şahsi görüşün devam ettiğini düşünüyorum ben de şu an." cevabını verdi.

Emre Belözoğlu'nun özür dilemediğini söyleyen Meler, "Darbe yediğinde ben ona gülmüşüm. ‘Güldüğümü ispatlasın, tamam’ dedim ben. Benim için problem değil. Ben bunu hiçbir zaman şahsileştirmedim. Onun görüşüydü. Ama şu güne geldiğimizde beni üzen konu şu; bana o eylemi yapan kişi, yumruk atan kişi benden ve ailemden yazılı olarak özür dilemesine rağmen kendisi özür dilemedi. Emre Belözoğlu özür dilemedi. Varsa ispatlayın, yaptı deyin, ‘mesaj attım’ desin... Ama şu ana kadar, farkındaysanız 2 gün öncesinde verdiği röportajda da herhangi bir şey yok. Üzgün olduğunu söylüyor ama neye üzgün? Şiddeti yapanın şu durumda olduğuna mı üzgün? Yoksa bu duruma kendisi getirdiği için mi üzgün? Yoksa ben darbe yediğim için mi üzgün?" ifadelerini kullandı.

Halil Umut Meler'den çarpıcı açıklama: 'Emre Belözoğlu provoke etti'

10 günlük çocuğu olduğunu hatırlatan Meler, "Şimdi baktığımız zaman 2018’de böyle bir beyanı var. Var mı röportajlarında, var. Şimdi bakıyorum benden özür dilemiyor. Ne düşünürsünüz? Beni bırakın ailemden özür dilemiyor. Benim 95 yaşındaki anneannem İzmir’den kalktı geldi ağlaya ağlaya. Benim 10 günlük çocuğum var." şeklinde konuştu.

Emre Belözoğlu'nu İlhan Palut'un tuttuğunu kaydeden Halil Umut Meler, "Bakın bu eylemi yapan kişi, yumruğu atan kişi benden ve ailemden özür dilemesine rağmen kendisi özür dilemedi. Buradan yola çıkarak söyleyeyim; siz ne düşünürsünüz? Soruyorum şimdi aleni bir şekilde; rakip teknik direktör İlhan Palut onu tutmasaydı ne olacaktı?"

Halil Umut Meler, Emre Belözoğlu'nun o esnada ne dediğini duymadığını söyledi ve "Ellerini, kollarını görüyorsunuz ama sözleri ne olduğunu duymuyorsunuz. Temsilcilerden de bir şey gelmedi." ifadelerini kullandı.

Faruk Koca'yı asla affetmeyeceğini bildiren Halil Umut Meler, "Hayır affetmedim, affetmeyeceğim. Bunu özellikle bir çok yerde söyledim bunu yapan kendisi bir yumruk attı, yıkıldım ve yere düştüm. Ama asıl yerdeyken vurulanlar benim hayatım boyunca unutamayacağım bir durum olacak. O yüzden vicdanen asla affetmeyeceğim. Hiçbir şekilde affetmeyeceğim, yapanları da bunu tahrik edenleri de asla affetmeyeceğim. Bunu özellikle söylüyorum tahrik edeni de edenleri de affetmeyeceğim." dedi.

Sahalara dönüp dönmeyeceğine ailesinin karar vereceğini aktaran Halil Umut Meler, "Bunun olmaması lazımdı. Ailemin bu duruma düşürülmemesi lazımdı. Sonuç itibariyle bir aileyiz biz. Benim en çok üzüldüğüm onlar oldu. Şu anda zaten onların vereceği karar benim için daha önemli. Onların söylemleri ile bir şekilde yoluma devam edeceğim." şeklinde konuştu.

Federasyonun kendisini hiç yalnız bırakmadığını dile getiren Meler, "TFF yönetimi maçları erteleyerek arkamızda olduğunu gösterdi. Sürekli arayıp sordular beni. O süreçte hiç yalnız bırakmadılar. Sadece TFF değil aynı zamanda devletimiz, siyasi partiler, STK’lar, Kulüpler Birliği geldi... Kulüpler Birliği Başkanı Sayın Ali Koç ve diğer başkanlar ziyarette bulundu. Birçok mesaj ve telefon aldım.

FIFA ve UEFA’dan destek mesajları geldi. Artık her şey geçmişte kaldı. Artık her şey güzel olacak. Buradan dersler çıkarılacağını büyük adımlar atılacağını herkes biliyor. Artık TFF’nin çalışacağını, adil olacağını biliyorum. Ben inanılmaz pozitif yaklaşımlarını gördüm." sözlerini sarf etti.

Emre Belözoğlu'ndan hakem Halil Umut Meler'e yanıt

Haber Global’den Sercan Hamzaoğlu’na konuşan Belözoğlu, “Olayı duyunca sahaya çıktım ve Halil Umut Meler’e sarıldım. Koridorda da üç kez kendisinden yaşananlardan dolayı özür diledim. Daha sonra kendisini aradım, istirahatte olduğu için yardımcı hakemiyle konuştum. Yardımcı hakemi de bana ‘Ben şahidim koridorda yanımıza gelerek bize destek oldunuz. Yerde vuranlara da bağırarak, nerede sizin delikanlılığınız, diye tepki gösterdiniz. Kendisi de bana teşekkür etti. Gerekli açıklamaları yarın maçımızdan sonra da yapacağım” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü