USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hafize Gaye Erkan ve ailesi hakkında yeni iddialar...

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ailesinin Ankara'daki TCMB Sosyal Tesisi'nin Hafize Gaye Erkan'ın talimatıyla tadilat yapılacağı bahanesi ile kapatıldığı öne sürüldü.

Hafize Gaye Erkan ve ailesi hakkında yeni iddialar...
18-01-2024 18:20
18-01-2024 18:23
GAZİANTEP
Google News

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ailesinin Ankara'daki TCMB Sosyal Tesisi'nin Hafize Gaye Erkan'ın talimatıyla tadilat yapılacağı bahanesi ile kapatıldığı öne sürüldü. İddiaya göre burada görev yapan aşçı ve garsonların tamamen Başkan ve ailesi emrine tahsis edildi.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan'a ilişkin iddialar kamuoyunda tartışılmaya devam ederken Erkan Ailesi ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, Başkan Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER'e şikayet dilekçesi yazmış ve gündem olmuştu.

Bu kez de Erkan Ailesi'nin, Merkez Bankası Sosyal Tesisi ve İzmir kampını özel olarak kullandığı öne sürüldü.

İddiaya göre anne Gamze Erkan da çalışanlara talimat veriyor.

DW Türkçe'den Pelin Ünker'e konuşan bir banka yetkilisi, Ankara'daki Merkez Bankası Sosyal Tesisi'nin Hafize Gaye Erkan'ın talimatıyla tadilat yapılacağı bahanesi ile kapatıldığını, burada görev yapan aşçı ve garsonların tamamen Başkan ve ailesi emrine tahsis edildiğini öne sürdü.

Tesisin zaten pandemi döneminde kapsamlı bir tadilattan geçirilip yenilendiği ve banka çalışanları ile emeklilerine hizmet verdiğini anlatan yetkili, "Buranın kapatılmasının asıl sebebi burada görev yapan aşçı ve garsonların tamamen Başkan ve ailesi emrine tahsis edilmesidir" ifadelerini kullandı.

"PERSONELE KAPATILDI, AİLEYE AÇILDI"

Merkez Bankası yetkilisinin iddiasına göre Başkan Erkan ve ailesi ayrıca 2023 yılında deprem nedeniyle personele kapatılmış olan İzmir Özdere'deki kampı da kendilerine özel olarak kullanıyor.

Yetkili, burada görev yapan aşçı ve garsonlardan bazılarını da zorla İstanbul ve Ankara'da görevlendirdiklerini öne sürüyor.

Merkez Bankası yetkilisinin aktardığı iddialara göre Hafize Gaye Erkan'ın sadece babası değil annesi Gamze Erkan da çocukla ilgilenme amacıyla genellikle bankada bulunuyor ve yetkisi olmadığı halde banka çalışanlarına talimat veriyor.

Yetkili, Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan'a makam aracı ve makam odası tahsis edildiği bilgisinin de doğru olduğunu belirterek "Bankada hiçbir resmi görevi olmamasına rağmen Başkan Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan, Banka'nın Özel Kalem, Destek Hizmetleri ve İnsan Kaynakları başta olmak üzere birçok idari biriminin işlerine karışmakta, bu birimlerin başındaki kişilerden bilgi almakta ve bunlara doğrudan talimat vermektedir. Özellikle Başkanlık katında çalışan aşçı, garson ve temizlik görevlilerine ağır psikolojik şiddet ve mobbing uygulanmaktadır" diye konuştu.

"BAŞKAN YARDIMCILARI GÖRMEZDEN GELİYOR"

Yetkili şunları söyledi:

"Başkan'ın çocuğu, annesi ve babası için ayrı ayrı ve farklı zamanlarda bankada özel yemekler hazırlanmaktadır. Başkan Erkan'ın annesi de çocukla ilgilenme amacıyla genellikle bankadadır ve o da banka çalışanlarına talimat vermektedir. Tüm bu gayri hukuki uygulamalara, bu birimlerin bağlı olduğu Başkan Yardımcıları ses çıkarmamakta, görmezden gelmektedir."

CİMER ŞİKAYETİ İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Söz konusu iddialar Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt'un, Başkan Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikâyette bulunmasıyla kamuoyunun gündemine gelmişti.

Erol Erkan'ın bankada gayri resmi olarak yönetici konumuna getirildiği, personelin işe alınması, çıkarılması, tayin gibi konularda yetkilendirildiği iddia edildi.

Habere göre, şikayetçi Bozkurt CİMER'e 5 Ocak 2024 tarihindeki başvurusunda, Baba Erkan'a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini öne sürdü.

"İSTANBUL'DA EV BULAMADIK" DEMİŞTİ

Merkez Bankası Başkanı Erkan,bir süre önce Hürriyet Gazetesi'nden Ahmet Hakan'a verdiği röportajda, kiralara yönelik soruya "İstanbul, Manhattan'dan pahalı olur mu? Biz İstanbul'da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz" yanıtını vermişti. 

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan ise söz konusu iddialara ilişkin kamuoyuna yansıyan bir açıklama gelmedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü