USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

GTB, AK Parti Başkanlarını ağırladı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, Şahinbey ve Şehitkamil İlçe Belediye Başkanları ile AK Parti İl ve İlçe Başkanlarını ağırladı.

GTB, AK Parti Başkanlarını ağırladı
08-03-2024 17:18
08-03-2024 17:19
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, Şahinbey ve Şehitkamil İlçe Belediye Başkanları ile AK Parti İl ve İlçe Başkanlarını ağırladı.

GTB Hububat ve Bakliyat Satış Salonlarında sabah erken saatlerde gerçekleştirilen ziyarete, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Abdülhamit Gül, Eyüp Özkeçeçi, Ali Şahin, İrfan Çelikaslan, Mesut Bozatlı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti İl Başkanı Murat Çetin, ilçe başkanları ve parti temsilcileri katıldı.

Satış salonlarında GTB üyeleriyle bir araya gelen AK Parti heyeti, sabah seansı satışlarına eşlik ederek, tarım sektörü temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen istişare toplantısına katıldılar.

“TARIMDA SANAYİNİN BAŞKENTİ GAZİANTEP”

Toplantının açılışında konuşan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, AK Parti heyetini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek; borsanın faaliyetleri, hayata kazandırdığı projeler ve 2024 yılı hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

“Tarımda Sanayinin Başkenti Gaziantep” mottoları doğrultusunda gelecek hedeflerine yön verdiklerini kaydeden Akıncı, şu ana kadar hizmete kazandırdıkları tüm vizyon projelerin bu hedefin bir ürünü olduğunu söyledi.

GTB’nin kırsal kalkınmaya katkı sağlayan, içlerinde ilkleri ve enleri barındıran küresel ölçekli projeleri hayata kazandırdığını anımsatan Akıncı, geçtiğimiz yıllar içerisinde hizmete açılan Et Borsası, Antep Fıstık İşleme Tesisi ve Antep Fıstığı Lisanslı Depo’nun Gaziantep ekonomisine kazandırılmış çok önemli yatırımlar olduğunu ifade etti.

Antep Fıstığı Lisanslı Depo’nun Türkiye’nin ilk Antep Fıstığı Lisanslı Deposu olma özelliği taşıdığını vurgulayan Akıncı, lisanslı deponun üreticiye devlet garantisi altında, sağlıklı ve güvenli depoculuk hizmeti sunduğunu söyledi.

Lisanslı Deponun hemen yanı başında hizmete kazandırdıkları ikinci projenin ise Antep Fıstığı İşleme Tesisi olduğunu aktaran Akıncı, tesisin fıstık işlemenin bilimsel ve teknolojik açıdan tam donanımlı bir şekilde yapılmasına olanak sağladığını dile getirdi.

En önemli projelerinden biri olan Gaziantep Et Borsası ve Et Hali’nin ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve GTB’nin iş birliğiyle tamamlandığını söyleyen Akıncı, “Gaziantep Et Borsası ve Et Hali, Büyükşehir Belediyemizin değerli destekleri ve güçlü iş birliği sayesinde sektöre kazandırdığımız örnek bir proje oldu.  32 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen ve teknolojik her türlü alt yapının sağlandığı tesis, Gazi şehrimizin Gastronomi kimliğine ayrı bir değer kattı” dedi.

Yeni hedeflerinin Hububat Emtia Merkezini Gaziantep’e kazandırmak olduğunu açıklayan Akıncı, Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle fizibilite çalışmalarına başladıkları merkezin Gaziantep’i tarım sektöründe bir üs ve cazibe merkezi haline getireceğini sözlerine ekledi.

“TARIM VE GIDANIN ÖNEMİ BİR KEZ DAHA ANLAŞILDI”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise toplantıda yaptığı konuşmada, borsa projelerinin tarım ve gıda sanayine önemli katkılar sağladığını söyledi.

Şahin, “Borsamız, Türkiye’nin en kaliteli ve en fazla işlem yapan borsaları arasında yer almakta. Hizmet alanlarının genişlemesi, tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik sundukları hizmetin daha geniş alanlara yayılması için Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Yaşanan savaşlar, iklim değişiklikleri ve pandeminin; tarım ve gıda sanayinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu kaydeden Şahin, “Her şey topraktan ve sudan başlıyor. Bu nedenle toprağı doğru yönetmek, sulama sistemini doğru kurmak ve hammaddeyi çoğaltmak büyük önem taşıyor” dedi.

Konuşmasında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanlığının çalışmalarına da değinen Şahin, çiftçilere sağlanan destekler, üretimin artırılmasına yönelik yapılan faaliyetler, enerji maliyetlerinin düşürülmesine yönelik Barak’ta devreye alınan Güneş Enerjisi Santrali hakkında da bilgiler verdi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da toplantıda yaptıkları konuşmada, tarımsal alanda yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundular.

Toplantı, borsa üyelerinden gelen soruların cevaplanması, talep ve önerilerin dilenmesi ile sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü