USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gökhan Zan'ın bir ses kaydı daha ortaya çıktı!

Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen ve adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar önerildiğine yönelik ilk ses kaydının ardından yeni bir kayıt daha ortaya çıktı.

Gökhan Zan'ın bir ses kaydı daha ortaya çıktı!
19-03-2024 19:22
19-03-2024 19:25
HATAY
Google News

Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen ve adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar önerildiğine yönelik ilk ses kaydının ardından yeni bir kayıt daha ortaya çıktı. Kayıtta Gökhan Zan ile Turgay Kocakaya arasındaki konuşma yer alıyor. Görüşmede Zan, Kocakaya'yı 'ihanet'le suçlayıp Hatay'a çağırıyor. Gazeteci İsmail Saymaz, görüşmenin 10 Mart'tan önce yapıldığını belirterek, "Aslında Gökhan Zan kendisine atfedilen ses kayıtlarının varlığını biliyordu, 10 Mart'tan önce biliyordu, buna rağmen savcılık yoluna başvurmayı düşünmemiş" dedi.

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekmesine ilişkin tartışmalar sürerken, Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen yeni bir ses kaydı ortaya çıktı.

Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen ve adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar önerildiğine yönelik ilk ses kaydı dün yayınlanmıştı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın ulaştığı yeni ses kaydında Zan ile ilk ses kaydında yer alan Turgay Kocakaya arasındaki konuşma yer alıyor.

Görüşmede Zan, Kocakaya'yı 'ihanet'le suçlayıp Hatay'a çağırıyor.

Sözcü TV'deki habere göre Kocakaya, olayların ardından Gökhan Zan'la konuşmasını kayda aldı. Kocakaya'yı ihanetle suçlayan Zan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın danışmanı Mehmet Güzel'le görüştüğü iddiasında bulundu.

Kocakaya, iddiaya reddederken Hatay'a geleceğini ve Gökhan Zan'ın yanında olacağını söyledi.

Gökhan Zan görüşmede ortaya çıkan iddialara ilişkin 'kumpas' derken, iddiaları 3 haftadır bildiğini öne sürdü.

SAYMAZ: GÖRÜŞME 10 MART'TAN ÖNCE

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü TV'de yaptığı değerlendirmede, şunları anlattı:

"İlk dinlediğimiz ve Gökhan Zan'ın montaj olduğunu söylediği konuşma elden ele yayılmış ve Gökhan Zan bunu dinlemişti. Ve daha sonra Turgay Kocakaya'yı aramış. 'Sen bana ihanet' ettin diyor. Ben bunu 1 numaraya ilettim diyor. 1 numaradan kastı siyasetçi veya bürokrat değil. Herhalde Hatay çevresinde bilinen kriminal bir şey. Bu konuşmasında 10 Mart'tan sonra Lütfü Savaş patlayacak ifadesini kullanıyor. Bu herhalde Lütfü Savaş ile ilgili bir skandal olacak diyor, yanlış anlaşılmasın. Bu tarih önemli, çünkü 10 Mart'tan önce yapılmış bu konuşma, onu anlıyoruz. 

Aslında Gökhan Zan kendisine atfedilen ses kayıtlarının varlığını biliyordu, 10 Mart'tan önce biliyordu, buna rağmen savcılık yoluna başvurmayı düşünmemiş. Kendisine yapıldığını söylediği şantajla ilgili suç duyurusunda bulunmamış. Daha başka yöntemlere başvurmuş. Bu konuşmada kumpas ifadelerini kullanıyor ama 'Umrumda değil, benim yüzde 10 oyun artar' gibi ifadeler var. İlk konuşmayı kaydeden kişi, bu konuşmayı da kaydetmiş."

İLK SES KAYDI DÜN ORTAYA ÇIKMIŞTI

Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen ve adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar önerildiğine yönelik ilk ses kaydı dün ortaya çıkmıştı.

Sözcü TV'nin yayınladığı ve zaman zaman Türkçe, zaman zaman Arapça konuşulan ses kaydında, Turgay Kocakaya isimli kişi tarafından AKP Hatay İl Binası’ndan arandığı iddia edilen Zan'a, adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar öneriliyor. Zan ise 5 milyon dolar için pazarlık ediyor. 

Konuşmanın devamında, Zan olduğu iddia edilen kişi, TRT'de spor yorumculuğu ve Hatayspor'un sportif direktörlüğü gibi görevlerde bulunmak istediği dile getiriyor. Konuşmada, Turgay Kocakaya'nın Zan için AKP'li isimlere 'kendisini garanti altına alması gerekiyor" dediğini aktardığı duyuluyor.

Gökhan Zan'dan açıklama

Gökhan Zan, kendisine ait olduğu iddia edilen ve Turgay Kocakaya'yı ihanetle suçladığı ikinci ses kaydının ardından açıklama yaptı. Zan, "Yapılacak inceleme sonucunda hakikat ortaya çıkacak, hakkımda oynanan bu oyun tarihe de kara leke olarak geçecektir" dedi.

TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Gökhan Zan'ı hakkındaki iddialar nedeniyle adaylıktan çekmesinin yankıları sürüyor. Gökhan Zan, kendisine ait olduğu iddia edilen ve Turgay Kocakaya'yı ihanetle suçladığı ikinci ses kaydının ardından açıklama yaptı. Zan, "Yapılacak inceleme sonucunda hakikat ortaya çıkacak, hakkımda oynanan bu oyun tarihe de kara leke olarak geçecektir" dedi. 

Sosyal medya platformu X'ten açıklama yapan Zan, şu ifadelere yer verdi:

"Bildiğiniz üzere, hakkımda ileri sürülen asılsız idddiaalar hakkında suç duyurusunda bulunuldu ve adli süreç başlatıldı. Suç duyurusu sırasında Adli Tıp ilgili İhtisas Kurulu tarafından ivedilikle kriminal inceleme yapılmasını da talep etmiş bulunmaktayız. Temennimiz seçimden önce bu incelemenin tamamlanması ve tüm halkımızın gerçekleri görerek sandığa gidebilmeleridir. Adli makamların bu konuya özel bir hassasiyet göstermesini beklemekteyim. Yapılacak inceleme sonucunda hakikat ortaya çıkacak, hakkımda oynanan bu oyun tarihe de kara leke olarak geçecektir. Ben bu toprakların çocuğu olarak halkımızdan yalnızca, sahte dolduruşlara gelerek yargısız infazda bulunmamalarını, gerçeği iş işten geçmeden farketmelerini temenni ediyorum."

NE OLMUŞTU?

TİP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Gökhan Zan'ı hakkındaki iddialar nedeniyle adaylıktan çektiğini açıklamıştı. Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen ve adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar önerildiğine yönelik ilk ses kaydının ardından bugün yeni bir kayıt daha ortaya çıkmıştı. Kayıtta Gökhan Zan ile Turgay Kocakaya arasındaki konuşma yer alıyordu. Görüşmede Zan, Kocakaya'yı 'ihanet'le suçlayıp Hatay'a çağırıyor. Gazeteci İsmail Saymaz, görüşmenin 10 Mart'tan önce yapıldığını belirterek, "Aslında Gökhan Zan kendisine atfedilen ses kayıtlarının varlığını biliyordu, 10 Mart'tan önce biliyordu, buna rağmen savcılık yoluna başvurmayı düşünmemiş" demişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü