USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Gaziantep'te “Sıfır Atık Projesi” tanıtımı yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan “Sıfır Atık Projesi” Gaziantep’te tanıtıldı.

Gaziantep'te “Sıfır Atık Projesi” tanıtımı yapıldı
07-04-2018 08:06
Google News
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan “Sıfır Atık Projesi” Gaziantep’te tanıtıldı.
 
Gerçekleştirilen tanıtım programına, Vali Vekili Halil Uyumaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Sabahattin Dökmeci, ilçe kaymakamları, Belediye Başkanları, kurum müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Sabahattin Dökmeci yaptı.
 
Dökmeci; İnsanoğlunu ve dünyayı meşgul eden kavram olarak çevre kavramının önemine dikkat çekerek, çevrenin korunması için çevre bilincinin yükseltilmesiyle ilgili olarak milletçe projeye sahip çıkılması gerektiği vurguladı.
 
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ yaptığı konuşmada Belediyeler olarak yapılan çalışmalar ve geliştirilen projelerle ilgili bilgiler verdi.
 
Katılımcılara hitap eden Vali Vekili Halil Uyumaz “Sayın Cumhurbaşkanımızın muhterem eşleri hanımefendi himayesinde şu anda Türkiye’de dalga dalga yayılan bu proje ve çalışmalar, Gazianteplilerin desteği ve katkısıyla çok daha ileriye gidecektir. Buna canı gönülden inanıyorum.
 
Sıfır atık bizim toplumsal inancımıza da uygun olan bir konudur. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’de israf men edilmiştir. İsraf etmek bizim inancımızda yok. Sadece yiyeceklerin israfı değil, hayatın israfı, aynı zamanda Cenab-ı Hakk’ın bizlere emanet olarak verdiği tabi kaynaklarımızın israfı da haram kılınmıştır.
 
İktisat; sınırlı kaynaklarla sınırsız ihtiyaçların karşılanması olarak ele alınmıştır. Kaynaklarımız sınırlı, ihtiyaçlarımız ise sınırsız. Bütün ihtiyaçlarımızı tam olarak karşılayabilmek te mümkün değildir.
 
Gaziantep’te atıkla ilgili bütün belediyelerimizle uyguladığımız güzel çalışmalarımız var. Ancak elbette yeterli göremeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşlerinin himayesinde başlatılan projeyi hayati öneme haiz görüyorum.
 
Bu projeye her birimizin ayrı ayrı katkıda bulunması ve desteklemesi, kendimizi bu projede doğal görevli kabul etmemiz gerekiyor. Ayrıca yapılan güzel uygulamaları da ön plana çıkararak farkındalığı oluşturmak gerekiyor. Ben bu projeye emeği geçen herkesi tebrik ediyor, ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum“ dedi.
 
Sıfır Atık Projesi tanıtım programı sahnelenen skeçler ile video gösterilerin izlenmesi ve açılan resim sergisinin gezilmesiyle sona erdi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü