USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye’ye hakaretler yağdıran Suriyeli avukat sınırdışı edildi!

Gaziantep Valiliği, sığındığı Türkiye'ye sosyal medya hesabı üzerinden hakaretler yağdıran Suriye uyruklu avukatın sınır dışı edildiğini açıkladı.

Türkiye’ye hakaretler yağdıran Suriyeli avukat sınırdışı edildi!
17-08-2022 10:37
17-08-2022 13:14
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep’te yaşayan iki Suriyeli avukat sosyal medya hesapları üzerinden göç idaresi çalışanlarını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef almıştı. İki Suriyeli avukattan Salah Alddin'in sınırdışı edildiği duyuruldu.

Gaziantep’te yaşayan iki Suriyeli avukat sosyal medya hesapları üzerinden göç idaresi çalışanlarını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef almış ve büyük tepki toplamıştı.

Gaziantep Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık yapan Suriyeli Mustafa Bayırlı ve Salah Alddin’in paylaşımlarında Devletimizin memurlarına yönelik ağır hakaretlerde bulunulmuş, İçişleri Bakanlığı’ndan Göç İdaresine kadar birçok kuruma kadar küstah hakaretlerin yer aldığı paylaşımlar büyük tepki çekmişti. Arapça yazılan paylaşımların dilimize çevrilmesi sonucu ortaya çıkan görüntüler “yok artık!” dedirtmişti.

GAZİANTEP VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA: SINIR DIŞI EDİLDİ

Gaziantep Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Sosyal medya hesabı üzerinden provokatif paylaşımlarda bulunduğu tespit edilen S. A. isimli yabancı uyruklu avukatın Karkamış Kara Hudut Kapısı kanalıyla Ülkemizden çıkışı sağlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

”GÖÇ İDARESİ MEMURLARI KUDUZ KÖPEK GİBİ”

Suriyeli avukatlardan Avukat Mustafa Bayırlı Nisan 2022 tarihinde yaptığı paylaşım:

”Bir arada yaşamak için entegrasyon kursları düzenlemeden önce, hükümetten Göç İdaresi’ndeki memurlara insanlık kursları düzenlenmesini talep ediyorum. Bu kurslar başarıyla tamamlandıktan sonra hükümetin entegrasyon kursları düzenlemesi daha faydalı olacaktır. Örneğin bazı göç idaresi memurları kuduz köpekler gibiler. Ne yazık ki, Gaziantep İl Göç İdaresi, ülke içinde ikamet eden Suriyelilere karşı çok ama çok sert bir politika izliyor. Özellikle Türkiye’deki Suriyelilerin cehennemi olan Oğuzeli merkezinde.  Bugün Suriye’ye gönüllü dönüş için kağıt imzalayanları fark ettim ve şahit oldum. Kağıtların içeriğini insanlara bildirdiğimde gönüllü dönüş iptal oldu çok şükür. Lütfen içeriğini bilmediğiniz kağıtları imzalamayın.”

KILIÇDAROĞLU’NU SURİYE’YE GÖNDERECEĞİZ

Suriyeli Avukat Bayırlı başka bir paylaşımında ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na için şu ifadeleri kullandı:

”Maalesef Türkiye’de seçimler yaklaştıkça her yönden Suriye halkına baskı artıyor. Size söz veriyorum iktidara geldiğimizde Kemal Kılıçdaroğlu’nu Suriye’ye göndereceğiz. Herkes tarafından iğrenç bir siyasi koz olarak kullanılıyoruz.’

TÜRK POLİTİKACILAR KÜLTÜRSÜZ

Suriyeli Avukat Bayırlı:

”Yüce Türk hükümetinin gerçekleştirdiğini zannettiği zafer olsa olsa bu olur. Daha önce anlattığım üzere  İl Göç İdaresi’nin övünerek Suriyelileri zorla göçe zorladığı insanların listesini yayınlamasını bir iftihar tablosu olarak takdim ediyor. Vallahi sanki bana Yahudiler’den Kudüs’ü kurtarmışlar ya.”

“Hatay Belediye başkanının ülkedeki Suriyeli varlığının artmasından duyduğu tüm korkuyu gördüğümde, bazı Türk politikacıların kültürsüz ve öngörüsüz olduğundan emin oldum.”

“Kredi, dolandırıcılık, açgözlülük ve sömürü ile bu tür insanla genetik olarak kıt beyinlidir. ”

İÇİŞLERİ BAKANI’NDA AKIL YOK

Suriyeli Avukat Bayırlı:

”Türkiye İçişleri Bakanı’nın çıkardığı kararda taksi şoförlerine kişisel bilgileri kontrol etme yetkisi vermiştir. Bu durum insan beyni ve mantığa aykırıdır2022’de hala böyle düşünen  bir yönetim aklı olabilir mi? Maalesef bu kararlar devleti yöneten en tepedeki yetkiliden geliyor. Türk Kanunları dolandırıcılık ve gasp için caydırıcı değildir. Aksine bazen bu kanunlar bu davranışların gerçekleşmesine yardımcı oluyor. Türkiye’de yasaların koruması altındaki en kolay suç dolandırıcılık ve gasptır. Hatta ara sıra suçlular korumasından yararlanıyorlar. Türkiye’nin gücü sadece garibanlara yetiyor. Suriye halkından nefret eden herkesten nefret ediyorum. Yüce Suriye halkımız selamlar”

TÜRKİYE’DE YAŞADIĞIM İÇİN KENDİMİ LANETLİ GÖRÜYORUM’

Suriyeli avukat Salah Alddin:

” Türkiye denen Coğrafya’da yaşadığım için kendimi lanetli bir insan olarak görüyorum. Çünkü, hakkım kayıp, geleceğim çalınmış ve kimliğim parçalanmıştır bu ülkede. Biz Suriyeliler olarak hayata tutunmak için adeta taşı kazıyoruz. Sonra bir hükümet kararı çıkıyor ve seninle savaşılıyor ve ardı arkası kesilmeyen baskılar uygulanıyor. Türk halkı seni aşağılıyor. Irkçılık her yerden üzerine geliyor. Nefes almaya çalışıyorsun ancak aldığın hava ırkçılık kokuyor. Üniversitelerde okutulan kanun kitapları yok mu bu ülkede diye kendine soruyorsun. Var ancak yanlış açıklanmış ve anlaşılmış kanunlar var olduğunu görüyorsun. Artık dayanamıyoruz bu ülkede gerçeği temsil eden , doğru konuşan ve savunan bir taraf yok mu? Ara sıra en çok zulme ve haksızlığa katlanmak zorunda kalan bir halk olarak kendimi görüyorum. Türkiye’de 4 milyon Suriyeli var bunlar mülteci değil lanetliler. ”

TÜRKİYE’YE TEHDİT

Suriyeli Avukat Salah Alddin:

”Biz Suriyelilerin toplum olarak Türkiye’de çektiği en önemli sorunlardan biri de birlik ve beraberlik olmayışımız ve kimsenin diğerinin umurunda olmamasıdır. Eğer biz Suriyeliler, bizi temsil eden, haklarımızı talep eden ve Türkiye’de maruz kaldığımız ihlalleri uluslar arası camiaya taşıyan hukuki bir çatı oluşturabilirsek o zaman Türkiye hükümeti bize ne yapabilir ki?  Sürekli sınır dışı edilmekle ve kısıtlamalar getirmekle tehdit edilen biz Suriyeliler eğer Türkiye’deki yüz milyonlarca dolar olduğu tahmin edilen iş gücümüz ve yatırımlarımızı durdurmakla Türkiye’yi tehdit edebilirsek, o zaman Türk kamuoyunun durumu nasıl olacak? Suriyeliler olarak bizim zaaflarımızı kullanıyor ve güçlerini üzerimizde deniyorlarsa artık büyük bir halk olarak güçlü olduğumuz yönleri belirleyip ve onu kullanmamız lazım. Yetti artık. ”

 

Gaziantep'te Yaşayan Suriyeli Avukat: Göç İdaresi Memurları Aynen Kuduz Köpek Gibiler

 

Gaziantep'te Yaşayan Suriyeli Avukat: Göç İdaresi Memurları Aynen Kuduz Köpek Gibiler

 

Gaziantep'te Yaşayan Suriyeli Avukat: Göç İdaresi Memurları Aynen Kuduz Köpek Gibiler

 

Gaziantep'te Yaşayan Suriyeli Avukat: Göç İdaresi Memurları Aynen Kuduz Köpek Gibiler

 

PAYLAŞIMLARIN TAMAMI:

Tıklayıp indirebilirsiniz:

paylaşımlar 1

paylaşımlar 2

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü