USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Gaziantep'te 15 Temmuz anma programı

FETÖ hain darbe girişimine karşı milletin tek yürek karşı duruşunu ve şehitleri anmak için Gaziantep’te birliğin adresi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda program düzenlendi.

Gaziantep'te 15 Temmuz anma programı
16-07-2023 09:37
16-07-2023 09:40
GAZİANTEP
Google News

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın organizasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı’nda vatandaşlar, bir kez daha millet iradesi üstünde bir gücün olmadığını dile getirdi.  

Yedi yıl önce Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişimine karşı milletin tek yürek karşı duruşunu ve şehitleri anmak için Gaziantep’te birliğin adresi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda program düzenlendi.

Gazi şehirlilerin yoğun katılım gösterdiği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Beylerbeyi Stadyumu'nda düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nın Kahramanları" programında yaptığı konuşmanın dinlenilmesiyle başladı.

ŞEHİTLER ANISINA DUALAR EDİLDİ

Programın devamında şehitler anısına Kur’an Tilaveti yapıldı. Sanatçı Ömer Faruk Elmas’ın 15 Temmuz Gecesi yaşananların anlatıldığı kum sanatı gösterisi ile süren programda, gösteri sonrası sancak koşusunun son adresi olan meydanda devir teslim töreni ile sancak Gaziantep Valisi Kemal Çeber’e teslim edildi. Devir teslimin tamamlanmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

KURTULUŞ SENFONİLERİ ÖZEL GÖSTERİ DÜZENLEDİ

Demokrasi Meydanı’nın da programda ayrıca Kurtuluş Senfonileri 15 Temmuz Özel Gösterimi yapıldı. Gösteride şiirler eşliğinde 15 Temmuz’da yaşananlar tekrar anılırken, kahramanlık mücadeleleri şarkılarla anlatıldı, şehitler anıldı.

ŞAHİN: 15 TEMMUZ GECESİ, 100 YIL ÖNCE BU TOPRAKLARDA YAŞANAN KURTULUŞ MÜCADELESİ GİBİDİR

Anma programında meydanı dolduran Gazi şehirlilere seslenen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dünya tarihinde yaşanan darbelerin hiçbirinde meclisin bombalanmadığını belirterek şunları söyledi:

“Bu şehir Şahinbey’in, Şehitkamil’in, Karayılan’ın şehridir. 15 Temmuz Gecesi, 100 yıl önce bu topraklarda yaşanan kurtuluş mücadelesi gibidir. 15 Temmuz, herhangi bir darbe, küçümsenecek bir kalkışma değildir. 15 Temmuz, Malazgirt’te Alparslan’ın, Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul için verdiği mücadele, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Mücadelesi’nde ‘Ya istiklal ya ölüm’ demesi gibidir. ‘Ben bu yola kefenimle çıktım, rükudan başka kimsenin önünde eğilmem, milletin gücünden başka güç tanımam’ diyen Recep Tayyip Erdoğan’ın mücadele günüdür.”

ÖZGÜVENLİ GENÇLERLE YARINA, GELECEĞE KOŞUYORUZ

15 Temmuz’da vatandaşların verdiği mücadele, o gün alınan güç, iman ve cesaretle, Türkiye Yüzyılı’na girildiğini vurgulayan Başkan Fatma Şahin, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Önümüz çok açık, aydınlık. Arkamızda milletimizin iradesi, başımızda liderimiz, Türkiye Yüzyılı başladı. Eğitimde Türkiye Yüzyılı dedik. Eğitim şehri olma yolunda gidiyoruz. Bilim şehri Gaziantep dedik. Üniversitelerimiz, açtığımız bilim merkezleri, TEKNOFEST ile yaptığımız çalışmalarla artık başkalarının hikayelerini okumuyoruz. Bu şehri eğitim, bilim ve spor şehri yapmak için çalışıyoruz. Özgüvenli gençlerle yarına, geleceğe koşuyoruz. Bu şehrin her bir evladını geleceğe hazırlıyoruz.”

HEP BİRLİKTE ZAFER İNANANLARIN, GAZİ ŞEHRİN, MÜSLÜMANLARIN, ÜLKEMİN ÜZERİNE OLACAK

Başkan Şahin, konuşmasının son bölümünde meydanı dolduran vatandaşlara teşekkür ederek sözlerini şöyle tamamladı:

“Cumhurbaşkanımızın cesareti, siz vatandaşlarımızın irfanı, sağduyusu, hikmeti, güzel ahlakıyla, Allah’ın izniyle gençler burada bizim yerimizde olacak. Hemşerilerimizin yüreğine, emeklerine, kollarına sağlık diliyorum. Hep birlikte zafer inananların, Gazi şehrin, Müslümanların, ülkemin üzerine olacak.”

ÇEBER: BİZ BU MÜCADELEYE DEVAM EDECEK, GÜÇLÜ OLACAĞIZ

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise programda yaptığı konuşmada Gaziantep’in 15 Temmuz’da darbecilere karşı direniş için hazır olduğunu görüntülerde gördüğünü aktararak şunları söyledi:

“Felsefesi ‘Vatan için ölmek’ olan, sokağa çıkış gerekçesi bu olan bir milleti, hangi darbe girişimi karşısında yenilir, hangi güç böyle bir milleti sindirebilir? Darbe girişimleriyle bu milleti alt edebileceğine ancak bizim içimizden görünüp bizden olmayan gafiller, maşası dışarıda olanlar inanır. Böyle bir güruhla mücadele ettik. Bizim milli kaderimiz, binlerce yıllık Türklük tarihimiz, 1400 yıllık Müslümanlık tarihimiz bize göstermiştir ki ümmete bayraktar, önder, abisi olmak, dünyada ezilenlerin, mağdurların çare aradığında çaresi olmaktır. Ne zaman dünya ile yarışmaya başlayınca birileri ayağımızdan aşağı her zaman çekmek isteyecektir.”

Vali Çeber konuşmasında memleketin her toprağının şehit kanıyla sulandığını, bunun en sağlam temel olduğunu vurgulayarak, “Bunun için biz bu mücadeleye devam edecek, güçlü olacağız. 15 Temmuz gecesinde Gaziantep’in tamamının vatanı, milleti için şehit olacağını gördüm. Bundan dolayı burada hizmet vermenin gururunu yaşıyor Gaziantep Modeli’ne hızlıca uyum sağlamak için dua ettim. Her vatandaşımız adına diyebilirim ki bu vatana, millete, bayrağa, dine saldıranın cezasını veririz” diye konuştu.

Protokol konuşmaları kapsamında AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Eyüp Özkeçeci, Derya Bakbak, Bünyamin Bozgeyik, İrfan Çelikaslan, Mesut Bozatlı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, günün anlamına yönelik konuşmalar yaptı, yaşananları aktardı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü