USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Gaziantep protokolü bayram ziyareti yaptı

Gaziantep protokolü Arife günü huzurevi sakinleri, sevgi yuvalarındaki çocuklar, Polis ve Jandarma Teşkilatı mensuplarıyla bayramlaşarak, şehitliği ziyaret etti.

Gaziantep protokolü bayram ziyareti yaptı
21-08-2018 20:11
Google News
Gaziantep protokolü Arife günü huzurevi sakinleri, sevgi yuvalarındaki çocuklar, Polis ve Jandarma Teşkilatı mensuplarıyla bayramlaşarak, şehitliği ziyaret etti.
 
Programa Vali Ali Yerlikaya, Hatice Nur Yerlikaya Hanımefendi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Latif Karadağ, Adli Yargı Mensupları, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları ve kurum yöneticileri iştirak etti.
 
Bayramlaşma ziyaretlerinin ilki Gaziantep Huzurevi sakinleri ve sevgi evlerindeki çocuklarla bayramlaşmayla başladı. Vali Yerlikaya bayramlaşmada yaptığı konuşmada, "Kıymetli annelerimiz, babalarımız, gözlerimizin aydınlığı sevgili yavrularımız, gençlerimiz.  Bugün yüce dinimizin bizlere hediyesi olan iki bayramdan Kurban Bayramının arifesindeyiz.
Arife günü Müslümanlar Arafatta duada bulunacakları bir gün. Cenabı Allahtan temennimiz onun hoşuna gidecek dualarda bulunmayı temenni ediyoruz. Kurban, bizi yaratana yaklaşmak, ona olan kulluk şuurumuzla yaklaşmak anlamı taşıyor. Dünyadaki bütün Müslümanlar için çok özel bir gündeyiz. Hamdolsun kurban bayramına kavuştuk. Öncelikle buna şükrediyoruz. Kurban bayramımız kutlu olsun. Bugün büyüklerimizi ziyaret etmek, onların bayram huzur ve şevkini yaşamaları için yanlarında bulunmak bizler için en büyük görev. Burada olan olmayan bütün büyüklerimizin ellerinden öpüyoruz. Allah bizi sizlerin dualarından eksik etmesin. Bayramlar sevgi, şefkat ve merhametin en güzel şekilde ikram edildiği özel günlerdir.
Sevgilerin en güzeline layık sevgili yavrularımızı gençlerimizi sevindirmek, onlara inanç ve kültürümüzü yaşatacak şekilde yetiştirmek en büyük görevimiz. Onların bayramlarımızın önem ve kıymetini en iyi şekilde idrak etmeleri, gelecekte aileleriyle en güzel bayramları yaşamaları için gayret gösteriyoruz. Kıymetli büyüklerimiz de genç ve yavrularımızın gelecekte ülkemizin ve milletimizin dirliğini birliğini, kardeşliğini koruyan, vatanına milletine faydalı nesiller olmaları için dua ediyorlar.
 
İnanıyoruz ki sizlerin dualarıyla ülkemiz ve aziz milletimiz her türlü fitne ve fesatın üstesinden gelecek, dirliğini, birliğini, bölünmez bütünlüğünü sonsuza kadar sürdürecek, Bayrağımız ve Cumhuriyetimiz gençliğimizin elinde daima yükselecektir. Buna bütün kalbimizle inanıyoruz, güveniyoruz. Sizler için dua ediyoruz. Her gününüz bayram olsun.
Bu vesileyle devletimizin bekası, milletimizin bölünmez bütünlüğü ve kardeşliği uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.
 
Allah askerimize, polisimize, korucumuz ve diğer güvenlik güçlerimize zeval vermesin. Şehitlerimizin şefaatini üzerimizden eksik etmesin. Bizler ilimizde görev yapan güvenlik güçlerimizden razıyız, Allah’ta razı olsun.  
Devletimizin sizlere hizmet için kurduğu bu yuvada evlatlık, annelik, babalık ağabeylik ablalık yapan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, tebrik ediyoruz. Bayramınız kutlu olsun” dedi.
 
Ziyaret, çocukların şiir, şarkı ve halkoyunlarından oluşan gösterileri izlendikten sonra yapılan dua ile sona erdi.
 Ziyaretler Gaziantep Polisevinde Emniyet Teşkilatı Mensuplarıyla bayramlaşılması sonrasında İl Jandarma Komutanlığında Jandarma personeli ve askerlerle bayramlaşmayla devam etti.
 
Vali Yerlikaya ve protokol üyeleri daha sonra Asri Mezarlık Şehitliğini ziyaret ederek, burada kabir ziyaretleri gerçekleştiren şehit aileleriyle bayramlaşarak şehit mezarlarına karanfil bıraktılar. Şehitlikte İl Müftülüğü görevlilerince yapılan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından hep birlikte dua edildi. Şehit ailelerine Allah’tan sabır dileyen Vali Yerlikaya, ailelerin hatırlarını sorarak, bir ihtiyaç ve talepleri olup olmadığını sordu.
 
Ailelerle sohbetinde şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla andıklarını belirten Vali Yerlikaya, “Şehitlerimizin emanetleri olarak sizler bizim başımızın tacısınız. Sabır ve metanetle onların ardından yapabileceğimiz en güzel şey dua etmek. Bol bol dua edeceğiz, makamları âli olsun. Allah rahmet eylesin” dedi. 
 
Bayramlaşma programı şehit mezarlarına karanfil bırakılmasıyla sona erdi.
 
Editör: Turgut Bozgeyik
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü