USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Gaziantep Kolej Vakfı’nda hüzünlü 10 Kasım

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen törenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 84.yıl hüzünle anıldı.

Gaziantep Kolej Vakfı’nda hüzünlü 10 Kasım
10-11-2022 15:50
10-11-2022 15:52
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen törenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 84.yıl hüzünle anıldı. 10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende Atatürk’ün yaşamından kesitler anlatılırken öğrencilerin sahnelediği oratoryo izleyenleri hüzünlendirdi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen 10 Kasım Anma Törenine Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Seyhan FESLİ, Mütevelli Kurulu Üyeleri, Genel Müdür İsmet TİRYAKİ ve tüm akademik kadroyu oluşturan müdürler, müdür yardımcıları, zümre başkanları, öğretmenler, veliler ve öğrencileri katıldı.

Atatürk’ü anma töreni GKV Özel Okulları bahçesinde, İsmet Tiryaki tarafından büste çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. GKV Özel Okulları Konferans salonunda devam eden törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından GKV Özel Ortaokul Müdürü Sayın Seçil Güldemet’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasında” Bugün Mustafa Kemali anmak için sıradan bir gün değil. Bugün Mustafa Kemal’ i daha iyi anlamak, Mustafa Kemal gibi ileri görüşlü bir vatansever olabilme günü. Bugün Mustafa Kemal’ in fikirlerini, emel ve gayretlerini bir kez daha hatırlamak, Atamıza minnet sunmak, Atamızın emanet bıraktığı istiklâl ve Cumhuriyet’ e daha sıkı sarılma günü.“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyen Mustafa Kemal Atatürk; o çok sevdiği vatan topraklarının sinesine kavuşmuştur. Lakin onun fikirleri, hayal ve özlemleri, ilke ve gayreti, hedef ve arzuları yaşamakta; sonsuzluğa ermektedir. Cumhuriyet ve bağımsızlık, onun bu vatana ve ulusa en büyük eseri, hediyesidir. Bu sebeple Atatürk asla ölmeyecek, kalbimizde yaşamaya devam edecektir. Onun aziz hatırası önünde ulusça saygı ve minnetle eğildiğimiz bugün, onun gençliğe armağan ettiği Cumhuriyet ve bağımsızlığı daha yukarılara taşımak, ilke ve hedeflerine daha çok sahip çıkma günüdür. Ulu Önderimiz, sadece bir milletin değil tüm insanlığın evladı, karanlığın karşısına dev gibi çıkan bir umut ışığıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ ü anlamak; onun yüzünü görmek değil, fikir ve emellerini anlayabilmektir. Tarihe Türk’ ün armağanı olan mertliğin, tarihteki en büyük örneği olan Mustafa Kemal Atatürk, düşmanlarına dahi merhamet ve saygıda kusur etmeyen örnek bir lider; aydın, ileri görüşlü, askeri ve siyasi bir önderdir. Başöğretmendir. Türk ulusu onu; sadece on kasımlarda değil, her an yaşamakta ve kalbinde yaşatmaktadır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak, bizler de 1963 yılından bu yana Atatürk’ ün izinden ilerleyerek sayısız kıymetli ve başarılı gençler yetiştirmenin ve Çağdaş Türkiye’nin yükselen neslini gururla izlemenin gayreti içerisindeyiz” dedi.

Güldemet konuşmasına “Sevgili Gençler, Ulusumuzun geleceğinin sizlerin elinde olacağını bilen Atatürk, "Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz." demişti. Öyleyse sizler, Atatürk gibi yüce bir varlığın önderliğinde yetişen ve bugünlere kavuşan mutlu bir ulusun çocuklarısınız. Işığınızı, inancınızı ve gücünüzü Atatürk' ten almaktasınız ve "En büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza değin yaşatacaksınız. Bize bıraktığı ışık, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu ışık sadece yolumuzu değil, içimizi de ısıtıp aydınlatmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor ve hepinizi sevgiyle selamlıyorum” şeklinde devam etti.

Anma Töreninde Hüzün Hakimdi

GKV Özel Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu ;Atatürk sunumu, "Hoş geldin Mustafa" şiiri, Mustafa Kemal Harp Okulunda skeci," Mustafa Kemal Atatürk ve Sabiha Gökçen" drama gösterisi, " 10 Kasım Türküsü " şiiri, "10 Kasım Son Yolculuk " video gösterimi, "Ben Seni Görmeden Sevdim" şiiri ve GKV Özel Anaokulu öğrencilerinin lirik dansı  ile son buldu. Törenin sonunda öğrenciler günün anısına hatıra fotoğraflar çektirirken Atatürk Haftası etkinliklerinin önümüzdeki süreçte devam edeceği de öğrenildi.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü