USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fenerbahçe ve Galatasaray maça çıkmama kararı aldı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa maçında ‘Atatürk ve İstiklal Marşı’ krizi yaşandı.

Fenerbahçe ve Galatasaray maça çıkmama kararı aldı
29-12-2023 15:19
29-12-2023 21:40
GAZİANTEP
Google News

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa maçında ‘Atatürk ve İstiklal Marşı’ krizi yaşandı. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak olan maçta İstiklal Marşı okunmasına ve Atatürk pankartına izin verilmediği öne sürülürken, takımlar maça çıkmama kararı aldı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu akşam 20.45'te başlayacak Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finali öncesinde Atatürk ve 100. yıl kutlama krizi çıktı.

Suudi yetkililer bu müsabakanın bir spor organizasyonu olduğuğunu belirterek, siyasi hiçbir paylaşıma izin vermeyeceklerini ifade etti. Aylar öncesinde anlaşmaları imzalayan Türkiye Futbol Federasyonu'nun 100. yıl kutlamaları ve Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili yapılacak etkinliklerin onayını almadan, organizasyonu son dakikaya bırakmasıyla da kriz büyüdü.

TİŞÖRT VE PANKARTLA ÇIKMAYA İZİN YOK!

İki takımımızın da Atatürk ve şehitlerimizle ilgili tişört ve pankartla sahaya çıkma talepleri reddedildi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl logosu bile ev sahibi ülkeden veto yedi.

Bunun üzerine Galatasaray ve Fenerbahçe cephesi bu duruma büyük tepki gösterdi. Riyad'a getirilen sanatçı Norm Ender'in 100. yıl marşına da onay vermeyen Suudi Arabistan, sadece İstiklal Marşı'nın okunmasını istedi. 

TFF'DEN ORGANİZASYON İÇİN 700 BİN DOLAR

Organizasyon bütçesi olarak 700 bin dolar ayıran TFF, sadece özel uçak kiralamasına 200 bin dolar ödedi. 30'u gazeteci 200'ü aşkın davetli Riyad'a gitti. Yapılan devasa harcamalara rağmen, kutlamalara izin verilmeyince, büyük bir fiyasko patlak verdi.

Öten yandan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu maç sırasında protokolde oturmama kararı aldı.

'MAÇA ÇIKMAYIN' ÇAĞRISI

Yaşanan bu durumun ardından sosyal medyada Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları olmak üzere taraflı tarafsız yüzbinlerce kişi, Atatürk ve İstiklal Marşı'na izin verilmemesi nedeniyle takımlardan Suudi Arabistan'da maça çıkmamasını istedi.

GALATASARAY: MAÇA ÇIKMIYORUZ

Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan "İstiklal Marşı'na izin verilmezse sahaya çıkmıyoruz" dedi.

ERDEN TİMUR: "GALATASARAY SAHAYA ÇIKMAYACAK"

Konuya dair açıklamalarda bulunan Galatasaray yöneticisi Erden Timur, "Böyle bir şey söz konusu olursa Galatasaray sahaya çıkmayacak" dedi.

ALTINTOP'TAN AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop konuya dair, "Taahhütname var, Suudiler bu taahhütnameye uymak zorundalar. Şu anda toplantılar devam ediyor" dedi.

TFF'DEN 'ATATÜRK'SÜZ AÇIKLAMA

TFF'den yapılan açıklamada, "Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır" denilirken Atatürk'e yer verilmemesi dikkat çekti.

"ATATÜRK'ÜN EVLATLARI MAÇA ÇIKMAZ"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Twitter'dan paylaşımda bulunarak, "Bu iddialar doğru ise; bir milim dahi geri adım atmayın, yanınızdayız!" ifadelerini kullandı. İnce ayrıca, paylaşımına Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Twitter hesaplarını etiketledi.

İnce daha sonra yaptığı paylaşımda ise, "Mustafa Kemal Atatürk konusunda pazarlık olmaz. Atatürk'ün adını anmaktan korkan bir TFF yönetimi olamaz. Atatürk'ün posterinin alınmadığı bir maça Atatürk'ün evlatları çıkmaz!" dedi.

ÖZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da iki kulübü etiketlediği Twitter paylaşımında, "Türk Milletine ve Atatürk’e yapılan saygısızlığı kabul etmemek ve sahaya çıkmamak size yakışan tavır olur" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL: BU SOYTARILIĞA SON VERİN

CHP lideri Özgür Özel de konuya ilişkin paylaşımda bulunarak, "Türkiye'nin Süper Kupa Finali Suudi Arabistan'da oynanmaz demiştik. Dinlemediniz. Riyad'da kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinin bulunduğu pankarta tahammül edemeyenlerin şimdi İstiklal Marşı'na da izin vermeyeceği bilgileri geliyor. Kulüplerimizin arkasındayız. Yetkilileri uyarıyoruz; bu soytarılığa son verin!" dedi.

İYİ PARTİ'DEN GÖNDERMELİ PAYLAŞIM

İYİ Parti 'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Atatürk'ün "Sporda başarılı olmak için bütün milletçe sporun niteliği ve değeri anlaşılmış olmak ve ona kalpten sevgiyle bağlanmak ve onu vatani görev saymak gerekir" ifadelerine yer verdi. Paylaşılan videoda ise Fenerbahçe ve Galatasaray tribünlerinin görselleri kullanılırken İstiklal Marşı paylaşıldı.

ALİ KOÇ'UN AÇIKLAMALARI

Mustafa Kemal Atatürk'ün “Yurtta sulh, cihanda sulh" pankartıyla maça çıkmak istediklerini ifade eden Koç, "Sanıyorum otoriteler tarafından henüz kabul edilmedi. Tam belli değil, duruma göre bakacağız" dedi.

"TFF DE BİZ DE ALMANYA'YI İSTİYORDUK AMA"

Süper Kupa'nın oynanacağı yer ile ilgili konuşan Koç, "Süper Kupa'nın Riyad'da oynanması ile ilgili tartışmaları samimi bulmuyorum. İtalya, İspanya dörtlü Süper Kupa oynuyor, dünyanın gözü burada. Biz Almanya'yı istiyorduk aslında, TFF de istiyordu ama Almanya kabul etmedi" dedi.

"BURAYA GELDİK DİYE SORGULANACAKSA..."

Fenerbahçe Başkanı ayrıca, "Fenerbahçe'nin duruşu, cumhuriyet ilkelerine sahip çıkışı, Atamız konusundaki duruşu, söylemi, eylemi bir maç buraya geldik diye sorgulanacaksa bunu pek samimi bulmuyorum ve abesle iştigal olarak görüyorum" sözlerini sarf etti.

"HAKEM SORUNLARI NE YAZIK Kİ ARTTI"

Türkiye'de kronikleşmiş bir futbol sorunu olduğunu söyleyen Koç, "Son derece endişeliyiz. Türkiye'nin kronikleşmiş bir futbol sorunu var. Bu böyle gidemez. VAR geldi, hayatımıza girdi. Hakem sorunları daha minimize olacaktı, ne yazık ki arttı. TFF'de bir irade, bir özgüven olmadığını, hafif de bir kafa karışıklığı olduğunu bize gösteriyor" ifadelerini kullandı.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Konuya dair İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, 'Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanacak Türkiye Süper Kupa Final Maçında İstiklal Marşımız ve Türk Bayrağına izin verilmeyecek' şeklindeki iddialar doğru değildir.

Süper Kupa Maçı öncesinde sahada Türk Bayrağı, her iki kulübün bayrakları ve Turkcell Süper Kupa bayrağı açılacaktır.

Işık şovları ile açılış seremonisi ve şehitlerimiz için gerçekleştirilecek 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızı okunacaktır" denildi.

MAÇ İPTAL EDİLDİ 

Yapılan toplantının ardından Galatasaray ve Fenerbahçe karşılaşmaya çıkmama kararı aldı. İki takım arasında oynanacak mücadele iptal edildi. 

İki takım futbolcularının da gece geç saatlerde Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Muharrem Yıldız
Muharrem Yıldız 4 ay önce
Yazık yazık niye bu hallare düşüyoruz sanki başka yermi yoktu Atam ıza saygısızlık
Olamaz Ne Mutlu TÜRKÜM diyene
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü