USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Fatma Şahin, Oğuzeli ve Karkamış'ta projelerini anlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Fatma Şahin, ustalık dönemi olarak nitelendirdiği 3’üncü dönemini kapsayan seçim beyannamesi tanıtımı dolayısıyla Oğuzeli ve Karkamış’taki ilçe sakinleriyle buluştu.

Fatma Şahin, Oğuzeli ve Karkamış'ta projelerini anlattı
20-02-2024 19:28
20-02-2024 19:30
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Fatma Şahin, ustalık dönemi olarak nitelendirdiği 3’üncü dönemini kapsayan seçim beyannamesi tanıtımı dolayısıyla Oğuzeli ve Karkamış’taki ilçe sakinleriyle buluştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ilçe ziyaretleri kapsamında İslahiye ve Nurdağı’nın ardından yeni durağı Oğuzeli oldu. Burada, vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Fatma Şahin, Oğuzeli özelinde hayata geçirilecek yeni projeleri tanıttı.

MOBİLYA KENTİ PROJESİYLE YAKLAŞIK 5 BİN KİŞİYE İSTİHDAMIN YOLU AÇILACAK

Başkan Fatma Şahin’in Oğuzeli’ndeki sunumunda 130 hektar alanda yapılacak Oğuzeli Mobilya Kenti projesi dikkat çekti. Oğuzeli’nin mobilya başkenti olmasının amaçlandığı bu proje ile istihdam ve ekonominin ilçede daha güçlü bir canlılığa kavuşmasının önü açılacak. Projede, 350 ila 500 arasında mobilya fabrikası bulunacak ve yaklaşık 5 bin kişi istihdam edilecek. Oğuzeli’nin tarım gücüne sanayi de eklenecek. Bu projeye Ayakkabıcılar ve Terlikçiler Sanayi Tesisleri projesiyle destek olunup yine istihdam, kalkınma, üretim ve verimlilik, artan iş gücü ihtiyacı hususlarında ilçe gelişimine katkı sunulacak.

Oğuzeli’nde yeni turizm trendlerini hayata geçirmek ve vatandaşların doğa ile iç içe tatil yapabilmeleri için hayata geçirilecek “Bungalov Ev” projesinin ilçenin ve şehrin turizm potansiyeline güç kazandırılacağından bahseden Şahin, ön önemli ihtiyaçlar arasında bulunan sosyal tesisler için de her köye ulaşılabilirliği artırmak adına sosyal tesisler yapılacağını vurguladı. Ayrıca her ilçede olduğu gibi Oğuzeli’nde de yeşil yaşam alanlarını artırmak için çalışmalarını sürdüren Başkan Şahin, bu bağlamda ilçede mesire alanı ve millet bahçesi yapmayı planlıyor.

Eğitim şehri Gaziantep düsturundan yola çıkarak çocukların ve gençlerin yaşamına yeni dönemde de dokunmayı sürdüren projelerin hazırlığını bitiren Başkan Şahin, Oğuzeli’ndeki Eğitim Platosu projesi ile çocukların keyifli bir şekilde eğitim almasının önünü açacak. 4-11 yaş arası çocukların sağlıklı bir şekilde hem motor becerilerini hem de fiziksel ve sosyal becerilerini geliştirecek bu proje ile çocukları meslekleri oynayarak tecrübe edecek.

KREŞ HİZMETİ İLE ÇALIŞAN ANNELERE NEFES OLUNACAK

Çalışan annelerin en büyük ihtiyaçlarından biri olan kreş projesini de yine ilçede devreye sokacak Başkan Şahin, ailelerin gönül rahatlığıyla çocuklarını bırakabileceği bu merkezle iş hayatındaki sıkıntılarının önüne geçmeyi amaçlıyor. 

EBRD’nin Yeşil Şehir ilan ettiği Gaziantep’te çevre projeleri bir bir hayata geçirilirken GES projelerinin de sayısı her geçen gün şehirde artıyor. Bu doğrultuda Oğuzeli’nde Büyükşehir Belediyesine bağlı tesislerin enerji ihtiyacını karşılayacak güneş enerji santralleri kurulacak. İhtiyaç fazlası enerji ile de belediyeye ek gelir elde edilmesi hedefleniyor.

Çocukların ve gençlerin hayatını korumak ve geleceklerine sağlıklı bir şekilde yön verebilmelerini sağlamak adına Oğuzeli’nde her türlü bağımlılıkla mücadele edecek “Bağımlılıkla Mücadele Merkezi” projesini devreye sokacak Başkan Şahin, grupların tespit, tedavi ve rehabilite edilmeleri, sosyalleşmeleri, meslek ve iş sahibi yapılmaları için destek verecek.

“SALÇA VE KURU BİBER ÇEKME TESİSİ” İLE EV HANIMLARININ ELİ RAHATLAYACAK

Tarımsal faaliyetler konusunda üreticiye görev süresi boyunca sık sık destek olan Başkan Şahin, “Salça ve Kuru Biber Çekme Tesisi” projesiyle ev hanımlarının elini rahatlatacak. Bu proje sayesinde ilçedeki vatandaşların şehir merkezine gelme gerekliliği ortadan kaldırılacak. Daha az maliyetlerle kadınların salçalık döneminde karşılaştığı zorluklara son verilecek.

Geri dönüşüm ve yenilenebilir enerji başlıklı projelerine ağırlık veren Başkan Şahin, Oğuzeli’nde Sıfır Atık Vizyonu kapsamında nar atıklarının ürene dönüşmesi projesi ile narın kabuğu, posası ve çekirdeğinden faydalanılacak. Proje ile nar üreticilerine nar değerine değer katılacak.

SOĞUK HAVA DEPOSUYLA ÜRÜNLER MEVSİMİ DIŞINDA DA ÜRETİCİYE İYİ KAZANÇ GETİRECEK

Başkan Şahin’in yine üreticiler için hizmete almayı planladığı bir diğer proje de Soğuk Hava Deposu yapımı. Bu proje ile üreticinin emeği değer kazanacak. Kurulan tesisle çiftçiler ürettikleri taze ürünlerin kullanım ömrünü uzatacak ve ürünlerin mevsimi dışında dahi iyi kazanç getirmesi sağlanacak.

Ev kadınlarının ekonomik özgürlüğünü elde etmesi için de çeşitli platformlarda desteklerini sürdüren Başkan Şahin’in Oğuzeli’nde hizmete almayı planladığı Maharetli Eller Çarşısı projesi ile ise ev hanımları el emeği göz nuru ürettikleri ürünleri satma imkanı bulacak.

SAZGIN EKOLOJİK KÖYÜ TÜRKİYE’YE MODEL OLACAK

Kentin daha çevreci ve doğaya duyarlı bir yapıya kavuşması için devreye alınan Sazgın Ekolojik Köy projesi içerisinde ekolojik yeşil üretim, ekolojik mimari, alternatif enerji, enerji verimliliği yeşil ulaşım, sıfır atık, su tasarrufu uygulamaları ve benzeri birçok ekolojik yöntemden yararlanılacak. Planlanan projeyle sürdürülebilir kalkınma için ekolojik ekonomik ve sosyal açıdan daha çevre dostu kent olma yolunca önemli bir adım atılıp Türkiye’ye örnek olunması hedefleniyor.

Şehir planlarını, afetleri ve şehrin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak Oğuzeli için yürütülecek yeni projeler arasında “Yoğurtçu Tepesi Uydu Kent” de bulunuyor. Bu proje ile deprem ve doğal afetlere karşı ilçe merkezine yakın ve korunaklı alanlarda Oğuzeli’nin gelişimi ve büyümesi devam edecek.

28 KM’LİK SULAMA KANALIYLA TOPRAK SUYA KAVUŞACAK, ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLECEK

Oğuzeli’nde 300 milyon TL değerindeki Çaybaşı İçme Suyu Arıtma projesi ile uzun ölçekte ilçenin içme suyu arıtılma problemi kalmayacak. Ayrıca yine ilçede planlanan 28 km’lik sulama kanalıyla toprak suya kavuşacak, çiftçinin yüzü gülecek.

KARKAMIŞ:’IN TARİHSEL MİRASI GÜN YÜZÜNE ÇIKARILIYOR

Oğuzeli’ndeki seçim beyannamesi tanıtım buluşması sonrası Karkamış’taki ilçe sakinleriyle bir araya gelen Başkan Fatma Şahin, açılış konuşması sonrası burada da ilçeye yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.

İlçenin turizm potansiyelini öne çıkaracak çalışmalarını teknik ekibiyle sürdüren Başkan Şahin, burada Karkamış’ın tarihsel mirasını gün yüzüne çıkararak, turizm açısından ilçenin cazibe merkezi haline gelmesini amaçlıyor. Karkamış Ören Yeri Karşılama Merkezi projesiyle ilçenin turizm potansiyeline güç kazandırmak planlanırken proje kapsamında ana bina 139, seyir terası 68, dinlenme terası 97, biyolojik havuz 22, toplanma alanı 60 metrekareden oluşuyor.

KARKAMIŞ EKOPARK PROJESİ İLE EKOSİSTEM KORUNACAK

Sınır ilçesi Karkamış’ta 5,5 milyon metrekare toplam alanda yürütülecek proje ile bölgede bulunan endemik çeşitlilik başta olmak üzere ekosistem korunarak turizme kazandırılacak. Diğer yandan ilçedeki yeşil alan oranını artırmak için devreye sokulan parkların yanı sıra yeni yapılacak futbol sahası ile de gençlerin sporla olan bağı bir adım daha öteye taşınacak. Yine Karkamış özelinde bölgenin ihtiyacını karşılayacak taziye evleri yapılacak ve TCDD’nin eski yapılarının restorasyonu yapılarak estetik bir görünüme kavuşması sağlanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü