AKP Genel Başkan Yardımcısı iken fon vurgununda yaklaşık 2,2 milyar TL kazanç elde eden eski bakan Fatma Betül Sayan Kaya, kazancına ilişkin iddialara yanıt verdi. Kaya, ana parası dışındaki 2 milyar lirayı aşkın tutarın tamamını iade ettiğini öne sürdü.
Fon skandalında eşi ile birlikte yaklaşık 2 milyar TL kazanç sağladığının ortaya çıkmasının ardından AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Fatma Betül Sayan Kaya, açıklamalarda bulunarak yöneltilen iddialara yanıt verdi.
"ANA PARAM HARİÇ 2 MİLYAR LİRAYI AŞKIN TUTARI İADE ETTİM"
Gazeteci Nagehan Alçı’ya konuşan Kaya, süreçle ilgili bilgi kirliliği bulunduğunu iddia ederek "Çok fazla bilgi kirliliği var. Ana param hariç geri kalan 2 milyar lirayı aşkın tutarın tamamını iade ettim. Ben yalnızca ana paramı aldım, geri kalanını olduğu gibi iade ettim" dedi.
SPK Kanunu gereğince, kişilerin elde ettikleri ya da başkalarına sağladıkları haksız menfaatin iki katını geri ödemesi gerektiği kuralı hatırlatıldı.
"YUSUF ULUTAŞ İLE HİÇBİR İLGİM YOK"
Rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ulutaş ile aralarında bir bağ bulunduğu iddialarını da reddeden Kaya, "Benimle hiçbir ilgisi yok. Benim dönemimde herhangi bir referansım olmadı. Benden sonra bakanlığa girdiyse bununla ilgili de bilgim yok" ifadelerini kullandı.










Yorum yaz
Yorumları göster0 yorum
Yorumu bildir