USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Erdoğan video izletti, muhalefeti hedef aldı!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu, yine muhalefeti hedef aldı.

Erdoğan video izletti, muhalefeti hedef aldı!
11-10-2023 12:41
11-10-2023 13:03
ANKARA
Google News

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu, yine muhalefeti hedef aldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

"Türkiye 14 Mayıs 1950'den sonra 2023'te Cumhuriyetin Kurtuluşunun 100. yılında demokrasinin gücünü tüm dünyaya göstermiştir. Türkiye Yüzyılı destanını Cumhur İttifakı olarak yazacağız. Ülkenin istikbali uğruna verdiğimiz mücadeleye katılmak isteyen herkese, ortaklarımızın da rızası şartıyla Cumhur İttifakı'nın kapısı açıktır.

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli başta olmak üzere Cumhur İttifakı'ndaki tüm ortaklarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Faşist zihniyet, bu son hezeyanının bedelini mayıs seçimlerinde olduğu gibi inşallah Mart 2024 mahalli idareler seçimlerinde de ödeyecektir.

YEREL SEÇİM MESAJI

Kongremizin hemen ardından yaptığımız MKYK toplantısında MYK’mızı da oluşturduk. İnşallah 2024 seçimlerine MKYK ve MYK ile hazırlanacağız. Vakti geldiğinde yapacağımız olağan kongremizde ise genel merkez yönetimimizi performans ve temsil odaklı bir anlayışla elbette tekrar gözden geçireceğiz. Bu süreçteki gerek genel merkez gerekse milletvekilleri düzeyinde en önemli kriterimizin mart ayında yapılacak  yerel seçimde elde edilecek sonuçlar olacağını şimdiden belirtmek istiyorum.

Milletvekillerimizin meclis çalışmalarından arta kalan günlerini seçim bölgelerinde değerlendirmeleri çok önemlidir. Ne kamuoyunda ne şehirlerimizin gündeminde en küçük bir boşluğa meydan vermeyeceğiz. Unutmayınız bizim bıraktığımız her boşluk muhalefetin yalanları ve iftiralarıyla doldurulacaktır. Türkiye’ye 21 yılda asırlık eserler kazandırmış demokrasi ve kalkınma atılımları yaptırmış bir kadro olarak bize yakışan ne ise onu yapacağız.

YİNE MUHALEFETİ HEDEF ALDI

Muhalefet kadrolarının çığırtkan tavrı sizleri şaşırtmasın. Bunlar hep böyleydi. Sadece iyi birer tiyatro oyuncusu oldukları için dışarı farklı yansıtıyorlardı. Bugün de siyasi ikballerini korumaktan başka dertleri yok. Haziran ayından bugüne kadar onların ve bizim ne yaptığımızı şöyle bir hatırlatmak bile ne demek istediğimi anlatacaktır."

Belediye başkanlığı seçimlerinde sürprizler yaşadık. Önümüzdeki seçimlerde her şeyi olması gerektiği şekilde yaparak sürprizi karşımızdakilere yaşatmak istiyoruz. Bu konuda en büyük görev de sizlere (milletvekilleri) düşüyor. Bizi sadece iç siyasetin tartışmalarına ve hesaplarına sıkıştıracak her türlü tuzaktan, polemikten, çekişmeden uzak duruyoruz. Ufkumuzu ne kadar geniş tutarsak, görevlerimizi o derece iyi yerine getirebileceğimizin farkındayız.

YİNE YURTTAŞTAN FEDAKARLIK BEKLEDİ

(Enflasyon üzerine) Türkiye olarak biz de birden fazla faktörün üst üste gelmesiyle bu sorundan muzdarip durumdayız. Yeni yol ve yöntemlerle enflasyonun ve yol açtığı sıkıntıların üstesinden gelecek bir program uyguluyoruz.

Bu programın başarısı ancak davet kurumları yanında, üreticisinden toptancısına, parkendecisinden tüketicisine, çalışanından kendi adına alım satım yapanına kadar 85 milyonun tamamının fedakarlığı ve kararlılığı ile mümkündür.

Çok geniş bir alanda sorumluluk yüklendiğimizin farkındayız. Bunun için polemiklerden uzak duruyoruz. Son dönemde insanımızın canını en çok yakan hiç şüphesiz hayat pahalılığıdır. Enflasyondaki yüksek oranlı artışlar tüm dünyanın sorunudur. Yeni yol ve yöntemlerle enflasyonun ve yol açtığı sorunların üstesinden gelecek bir program hazırlıyoruz.

Emeklilerimizin yaşadıkları sıkıntıları bir nebze de olsa hafifletmek için bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiye ödenmesini kararlaştırdı. Hem çalışanlarımızın hem de emeklilerimizin ücretlerinde yeni düzenlemeyi yılbaşında ayrıca yapacağız.

Deprem bölgesinde yerinde dönüşüm devam ediyor. Bir an önce deprem bölgesindeki evler de tamamlanacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİ

Emeklilerimizin sıkıntılarını hafifletmek için kasım ayı ortasında ödenecek şekilde 1 defaya mahsus 5000 TL ikramiye ödemesi yapmayı kararlaştırdık. Maaşlar için yeni düzenlemeleri ayrıca yapacağız. Emeklilerimizle ilgili aldığımız kararın tekrar hayırlı olmasını diliyorum.

TERÖRLE MÜCADELE

Hava operasyonlarını daha da artırarak, terör örgütü mensuplarını onları her yerde imha edeceğimizi göstererek onlara cevabı vereceğiz. Her an teröristlerin tepelerindeyiz. Teröristlere nefes aldırmıyoruz."

İSRAİL'İN SALDIRILARI

Sivillere yönelik hiçbir eylemi doğru bulmuyoruz. Her türlü utanç verici yöntemle yürütülen bir çatışma savaş değil, katliamdır. Gazze'ye yönelik orantısız ve her türlü ahlaki temelden yoksun saldırıları dünya kamuoyu nezdinde İsrail'i hiç beklemediği ve istenmeyen bir konuma itebilir. Sivil insanları kasten öldürmek, bölgeye insani yardım getiren araçları engellemek, bütün bunları maharet gibi sunmaya kalkmak devlet değil ancak örgüt refleksi olabilir. İsrail devlet gibi değil, örgüt gibi davranırsa sonunda örgüt gibi muamele görmeye başlayacağını unutmamalıdır. Türkiye olarak biz tarafları itidale davet ediyoruz. Bölgedeki savaşın bir an önce durmasını, sorunların görüşmeler yoluyla çözülmesini istiyoruz.

"ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA YAPMAYA HAZIRIZ"

Arabuluculuk dahil üzerimize ne düşüyorsa onu yapmaya hazırız. Yakın diyaloğu barışın tesisi için kullanacağız. Masum çocuklar ölmesin, daha fazla kan akmasın istiyoruz. Bölgeye kalıcı huzur ve barış ancak meşruiyeti BM kararlarına dayanan 1967 sınırlarında ve coğrafi bütünlüğe sahip, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması ve tüm dünya tarafından tanınması ile gelir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü