USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Erdoğan, tartışma yaratan 'çocuk' sözlerine açıklık getirdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Ali Çelebi ve eşine 'daha çok çocuk yapmaları gerektiğini' söylerken verdiği "Bak PKK'nın 5 tane, 10 tane, 15 tane var" örneğine açıklık getirdi.

Erdoğan, tartışma yaratan 'çocuk' sözlerine açıklık getirdi!
21-10-2022 12:46
21-10-2022 12:48
GAZİANTEP
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Ali Çelebi ve eşine 'daha çok çocuk yapmaları gerektiğini' söylerken verdiği "Bak PKK'nın 5 tane, 10 tane, 15 tane var" örneğine açıklık getirdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde iktidara yakın gazetecilere gündemde yer alan konulara ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. 

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'ye 'daha çok çocuk' tavsiyesi verdikten sonra "Çocuk çok önemli. Bak PKK’nın beş tane, 10 tane, 15 tane var" ifadesini kullanan Erdoğan, bu sözlerin muhalefet tarafından 'istismar' edildiğini ileri sürdü. 

Cumhurbaşkanı; Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin muhalefeti hedef göstererek yönelttiği "İzmir Milletvekilli Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti'ye katılım töreninde çok çocuk tavsiyesinde bulundunuz. Buradaki bir ifadeniz üzerinden HDP, CHP, Gelecek, Deva gibi partiler bunu istismar ettiler, 'Kürtlere yönelik söyledi' dediler. Kürtleri mi orada kastettiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Ben her zaman açık açık en az 3 çocuk diyorum zaten. Bu benim gizli bir politikam değil ki. Böyle bir şeyi hiçbir zaman gizlemedim zaten. Orada da söylediğim çok açık ama onların istismarı bitmez. Onların istismarına cevap yetiştirmeye de gerek yok."

'KILIÇDAROĞLU' DİYALOĞU
- GAZETECİ: TOPU KARŞI ALANA YIKMAYA ÇALIŞIYOR
- ERDOĞAN: FUTBOLU ONDAN ÇOK ÇOK İYİ BİLİRİM

Erdoğan, devamındaki açıklamalarında yine başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere muhalefet partilerine 'yüklendi.'; Ana muhalefet partisi liderine yaptığı "Hodri meydan, aday ol" çağrısıyla ilgili yöneltilen "Fakat Kılıçdaroğlu, bir futbol tabiriyle topu karşı alana yıkmaya çalışıyor. Değişik bir stratejisi var. Sizi televizyonda tartışmaya davet ediyor. Kaçak mı güreşiyor acaba kendisi?" sorusuna şu yanıtı verdi: 

"Böyle sağa sola topu atmakla işi kurtaramaz. Zira futbolu ondan çok çok iyi bilirim. O, bu işin çok acemisi. Kim kalede, kim orta sahada, kim geri dörtlüde veya kim forvette oynaması gerekir bunu bilmez. Lefter’i kaleci olarak tanıtan bir adamdan bir şey olmaz."

HAMBURGERE TAKILI KALDI: BUNU BİZZAT KENDİSİ SÖYLEYİNCE BEN DE ŞOK OLDUM

CHP liderinin bilim insanlarıyla görüşmek üzere gerçekleştirdiği ABD ziyareti de Erdoğan'ın hedefindeydi.

Kılıçdaroğlu'nun hamburger yemesini bir kez daha konu edinen AKP lideri, "Kılıçdaroğlu, Amerika’da 8 saat boyunca neredeydi tartışması var. Hamburger yemeye gittiğini söyledi. Dün İYİ Parti'den bir açıklama geldi. Amerika’daki heyetten Genel Başkan Yardımcısı 'biz hamburger yemeye gelmedik' dedi. Hem ziyaretleri hem de bu karşılıklı yorumları nasıl okuyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine şunları söyledi: 

"Türkiye’de hamburgerci dükkanları filan bitmiş değil. Fakat yani bunu Kılıçdaroğlu’nun bizzat kendinden duymamış olsak ben bile 'gerçekten böyle bir şey oldu mu' derdim. Ama maalesef kendinden dinledik; yani bir benzin istasyonuna uğramışlar, orada bir hamburgerci dükkanı görünce orada yemişler. Bunu bizzat kendisi söyleyince gerçekten ben de şok oldum. Yani böyle bir şey yapmış olsan bile söylemeye gerek yok. Bu da siyasetin ne kadar acemisi olduğunu ortaya koyuyor.

Tabii bir de onunla kalmadı. Yapılmakta olan Türken Foundation binasının karşısına geçip orada çekim yaptı. Buradan da aile kavramına yönelik bizim şu anda ileri sürdüğümüz teze, güya tersinden bir yaklaşımla sataştı; 'Önce sen kendi ailenin, kızlarının, oğlunun buraya yapmış olduğu destekleri açıkla' gibi bir yaklaşımın içerisine giriyor. Bu da hukuk bilmezliğin, aile kavramını tanımazlığın bu adamda ne kadar ileri olduğunu gösteriyor.

'TAZMİNATLARI KOPARIYORUZ'

Biz aile kavramını inşallah bu başörtüsü meselesiyle ilgili çalışmanın içerisine alacağız. Arkadaşlarımızla gerek ilgili kamu görevlileri gerek akademisyenlerle geniş bir çalışma yaptık. Bu çalışmayı da arkadaşlarımız nihayete erdirdiler. En son dün akşam da bana sundular, gördük, baktık. Kısa zamanda bunu da kamuoyuna inşallah sunacağız. Tabii bu kadar açtığımız davalardan bundan tazminatları koparıyoruz. Şimdi bundan da yine tazminatı koparacağımıza inanıyorum. Türken Foundation, yine bundan şöyle bir miktar para alacak."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü