USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Erdoğan: Sizin zamanınızda sadece mum vardı!

Erdoğan, "Bay Kemal, yakında ikinci nükleer enerji santrali de geliyor. Sizin zamanınızda sadece mum vardı, gaz lambası vardı" dedi.

Erdoğan: Sizin zamanınızda sadece mum vardı!
02-02-2022 18:33
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bay Kemal, yakında ikinci nükleer enerji santrali de geliyor. Sizin zamanınızda sadece mum vardı, gaz lambası vardı" dedi.

 !#**v1402&pl=true**#! 

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Kurulu'nda konuşan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hitaben, "Ülkenin en büyük ikinci partisinin başındaki zat çıkıyor, ülkemizin nükleer güç santrali projesini kötülemeye çalışıyor. Eğer arzu ediyorsun Akkuyu uzak değil oraya gidersin bizim santral ne durumdaymış onu yerinde görürsün" diye seslendi.

Erdoğan, "Bay Kemal, yakında ikinci nükleer enerji santrali de geliyor. Sizin zamanınızda sadece mum vardı, gaz lambası vardı, biz bunları getiriyoruz. 100 bin megavata Türkiye’nin enerjisini çıkaran iktidar biziz. Sizin hayal bile edemediğinizi biz gerçeğe dönüştürüyoruz" dedi.

"Mevcut enerji kaynaklarımızın 3’te 2’sinden fazlasını son 20 yılda kurduk. Güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı olarak yatırımlarımız sürüyor... Karadeniz’de keşfettiğimiz doğal gazı inşallah 2023’ten itibaren sistemimize vererek bu alanda da bir rahatlama sağlayacağız."

“ÜLKENİN HAYRINA, MİLLETİN MENFAATİNE BİR TEKLİFİNİZ VARSA BUYURUN KONUŞALIM”

Dünyada salgınla birlikte zirveye çıkan ekonomik krizin lokomotifinin enerji fiyatlarındaki fahiş artış olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kömür fiyatlarının 5, doğal gaz fiyatlarının 10 kat arttığı bir dönemde olunduğunu söyledi. Bu fiyatlara rağmen enerjiye ulaşımın giderek zorlaştığı, dengesiz bir küresel piyasa ikliminin bulunduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlarına ve sanayicilerine uygun fiyatlarla elektrik veren ülkelerin, nükleerinden hidroelektriğine kadar tüm yatırımlarını 30-40-50 yıl önce tamamladığını, finansman yükünü o dönemde üstlendikleri kaynaklarını bugün rahatça kullanabildiğini, buna rağmen sıkıntı yaşandığını belirtti.

Türkiye’de mevcut enerji kaynaklarının üçte ikisinden fazlasının son 20 yılda kurulduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nükleer güç santralimiz henüz inşa hâlinde, güneş ve rüzgâr gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı olarak kurulan tesisler henüz kendilerini amorti etmediği gibi yatırımlar da sürüyor. Hidroelektrik üretimi kaynaklarında potansiyelimizin sınırına gelmek üzereyiz. Karadeniz’de keşfettiğimiz doğal gazı inşallah 2023’ten itibaren sistemimize vererek bu alanda da bir rahatlama sağlayacağız.” diye konuştu.

Enerji kaynaklarını birbirinin alternatifi değil, tamamlayıcısı olarak gördüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Mesela, Akkuyu yerine güneş enerjisi koymaya kalksak Yalova ilimiz kadar bir alanın üzerini tamamen güneş panelleriyle donatmamız gerekiyor. Doğal gaz hattı borusunu, kapattığınızda gazı anında kesilen, açtığınızda gazı anında gelen basit bir su vanası sanacak kadar cahil olanlara bu gerçekleri anlatmanın zorluğunu da biliyoruz. Zaten biz de bu bilgileri kifayetsiz muhterislere değil, ola ki bu yalan yanlış açıklamalardan dolayı kafası karışanlar varsa onlar için veriyoruz. Kalkınmanın temel yapısı olan enerji yatırımlarımızı sabote etmeye çalışanlara diyoruz ki yapmayın, bu millet sizi çarpar. Bu iş dünyası sizi çarpar. Ülkenin hayrına, milletin menfaatine bir teklifiniz, projeniz, hayaliniz varsa buyurun konuşalım, tartışalım. Nasıl hayata geçirilebileceğinin yollarını arayalım. Böyle bir tane lüks otelden geceliği 100 bin lira olmak suretiyle oradan yapacağınız yayınlarla bu millet aldanmaz, bu millet bunlara kanmaz. Ama böyle bir niyetiniz ve gayretiniz yoksa gölge etmeyin, başka ihsan istemeyiz.”

“TURİZMDE GEÇEN YILI 24,5 MİLYAR DOLAR TURİZM GELİRİ İLE TAMAMLADIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin içeride ve dışarıda ayağına takılan çelmelere, önüne kurulan tuzaklara, maruz kaldığı saldırılara rağmen kararlılıkla yolunda ilerlediğini, hedeflerine doğru adım adım yaklaştığını söyledi.

Döviz kuru üzerinden ekonominin istikrarını bozma gayretlerini, alınan tedbirler, geliştirdikleri mekanizmalarla bozduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “20 Aralığı hatırlayın. 20 Aralık bir kırılma noktasıdır. Faiz konusundaki dayatmaları, ısrarlı ve kararlı bir mücadelenin ardından etkisiz hâle getirdik. Bu dalgalanmaların ürünü olan yüksek enflasyon sarmalını da inşallah her geçen ay azaltarak, bir süre sonra tamamen bertaraf edeceğiz. Artık tüm gücümüzü, vaktimizi, enerjimizi ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla ile büyütmek için kullanacağız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin geçen yılı, 225 milyar doları aşan tarihinin en yüksek ihracatı, 500 milyar doları bulan dış ticaret hacmi ile kapattığını, bu yıl ihracatı daha ileriye taşıyacaklarını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ocak ayı ihracatının yüzde 17 artışla, 17,6 milyar dolar olarak gerçekleştiğini belirtti.

Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere dünyanın küçüldüğü 2021’de Türkiye’nin büyüdüğünü vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Turizmde geçen yılı 30 milyon turist ve 24,5 milyar dolar turizm geliri ile hamdolsun tamamladık. İnşallah bu yıl çok daha bereketli bir turizm sezonu bekliyoruz. İstihdamda 2,7 milyonluk artışla 30 milyon sınırına dayanarak salgın öncesi dönemin dahi üzerine çıktık. Türkiye artık dünyanın en önde gelen üretim üslerinden biridir. Biz çalıştıkça, biz ürettikçe, biz ihraç ettikçe, biz kazandıkça Allah’ın izniyle kimse bu ülkenin bileğini bükemez, bu milleti birbirine düşüremez, bu devleti örseleyemez. TÜGİK ailesi olarak sizler, demokrasi ve kalkınma mücadelemizde hep yanımızda oldunuz. Bugün burada azminize ve kararlılığınıza bir kez daha şahit olduk. Buradan yükselen ses büyük ve güçlü Türkiye’nin habercisidir. Rabb’im yar ve yardımcımız olsun.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, konuşmasının ardından TÜGİK Başkanı Erkan Güral tarafından günün anısına tablo hediye edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü