USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Erdoğan: Hem suluda, hem sigarada vergileri devamlı artırıyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, sigarada ve alkolde vergilerin artırılması hakkında "Devamlı artırıyoruz. Bundan çok rahatsızlar." ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Hem suluda, hem sigarada vergileri devamlı artırıyoruz
31-05-2022 17:25
Google News

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, sigarada ve alkolde vergilerin artırılması hakkında "Devamlı artırıyoruz. Bundan çok rahatsızlar." ifadelerini kullandı.

 !#**v1678&pl=true**#! 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması'nda konuştu.

Alkol ve sigarada vergilerin artırılması yaşam tarzına müdahale olarak yorumlanırken Erdoğan, "Devamlı artırıyoruz. Bundan çok rahatsızlar. Hem suluda artırıyoruz, hem sigarada artırıyoruz. Aç sefil geziyor,, rakıyı birayı almaktan geri durmuyor." dedi.

""

Erdoğan'ın açıklamasının satır başları şöyle oldu:

"NARGİLE SİGARADAN DAHA AZ ZARARLI DEĞİL, ZARARDAN MİLLETİMİZİ KURTARMAK İÇİN HAZIRLIKLAR YAPIYORUZ"

Dünyada her yıl 7 milyon, ülkemizde 100 bin insanın tütün kullanımına bağlı hastalıklardan öldüğü gerçeğine rağmen maalesef bu salgınla mücadelede henüz arzu ettiğimiz yerde değiliz. Biz gençlik yıllarımızdan beri bu mücadelenin en ön safında olduk. Kendi yakın çevremizden başlayarak karşılaştığımız herkesi tütün ürünlerinin zararlarına karşı ikaz ediyor, hatta varsa sigara paketine el koyuyoruz.

Elektronik sigara falan söylüyorlar, bunların hepsi aldatmaca. Hepsi nasıl para kazanırız, bunun yolları. Elektronik sigara denilen öbüründen farklı değil. Hem keseye hem vücuda zarar veriyor. Fırsat vermeyeceğiz, elimizden geleni yapacağız. Son zamanlarda nargile olayı ortada. Nargile sigaradan daha az zararlı değil, çok daha fazla zararı var. Zarardan da milletimizi kurtarmak içi buna yönelik de bazı hazırlıklar yapıyoruz. 

""

Araçta falan aslında sigara kullanmak yasak ama bu yasağa herkes uyuyor mu? Maalesef… Bazen araçla giderken bakıyorum, hem arabayı kullanıyor bir elinde de sigara içmeye devam ediyor. Ben tabii arabadan işaret ediyorum ‘şunu at at’ diye. Ama hiç umurunda değil. O yine o şekilde devam ediyor.

"ELON MUSK'LA GÖRÜŞMEMDE DİYECEĞİM Kİ,,,"

Sigara konusunda stadyumlarda hiç mi hiç dinlemeden kusura bakmasın benim vatandaşlarım. Kadını da erkeği de sigaraya devam ediyor. Onunla da kalmıyor, oralarda yanında şişelerle gelip bütün polislere rağmen içeri girip orada uygun yerlerde ne yazık ki biraysa bira, farklı farklı onları da içen var. Bunların hepsi kime zarar? O stadyumda oraya gelen vatandaşlarımın hepsine zararlı oluyor. Bu tabii orada kötü tezahürata da neden oluyor. Zaman zaman stadyumlarda kavgalar, dövüşler, bunlara da neden oluyor.

Elon Musk'la ilk görüşmemde diyeceğim ki bu sigara tüketimine karşı mücadeleye de biraz para harca. Buna da harcarlarsa bu işi çok daha çabuk başarırız. Dijitalle propaganda işimizi zor sokuyor. 

"VERGİLERİ DEVAMLI ARTIYIRORUZ, AÇ SEFİL GEZİYOR, RAKIYI BİRAYI ALMAKTAN GERİ DURMUYOR"

(Sigaralardaki vergilerin artırılması, gençleri sigaradan uzak tutmakta faydalı diyen stajyer doktora) Devamlı artırıyoruz. Bundan çok rahatsızlar. Hem suluda artırıyoruz, hem sigarada artırıyoruz. Aç sefil geziyor, rakıyı birayı almaktan geri durmuyor. 

"İSTANBUL'DA BİR KALP AMELİYATINA GİRDİM"

Doktorların birinci derecede sigara içmemesi, sigara almaması lazım. Onların örnek olması lazım. 

Belediye başkanlığım dönemiydi galiba. İstanbul'da bir kalp ameliyatına girdim. Kalp ameliyatında doktor, bana bir de akciğeri gösterdi. Fakat, akciğerde siyah lekelerin olduğunu gördüm. Doktor dedi ki, bunlar hep sigaradan dedi... Ameliyat edilen bayandı üstelik. Ama ciddi manada sigara içen bir bayan...

Akciğeri maalesef sigara dumanı demek ki o lekeler orada meydana geliyor. Bize düşen neydi? Doktorumuza da artık Allah yardımcınız olsun dedik... Başarılı bir ameliyatla o hanımefendi kurtuldu, şimdi ne durumda bilemiyorum... Bunun en büyük örneği akciğer ameliyatlarında bunu görmek. Bembeyaz olması gereken akciğerin ne hale düştüğünü görüyoruz. 

"NEREDEYSE ANNESİNİN ELİNDEKİ TELEFONU ALACAK KADAR İLERİ GİDEN ÇOCUKLAR VAR"

(Nargile) Aromatikle aldatma yoluna gidiyorlar. O şekilde vatandaşı soyuyorlar. 

(Nargile kafeler)  İhmal edenlere Rabbimiz özellikle şu gerçeği ifade ediyor: Bilmediklerinizi niçin söylüyorsunuz? Yaşam noktasında zararlı olduğunu biliyoruz. Zararlı olduğunu bildiğimiz halde sigarasını da alkolünü de alıyoruz. İlmini yapanlar bizi ciddi anlamda üzdü. Doktorlarımızdan çok büyük seferberlik bekliyoruz. Doktorlarımızın atacağı adımlarla seferberliği yaygınlaştırmamız lazım. Kanser hastalarının sayısı istiyoruz ki daha da azalsın.

Tütün, tütünsüz günler falan iş öyle bir yere doğru geldik ki bağımlılıkla mücadele olayına geldi. Bir de bakıyorsunuz iki-üç yaşında çocuklarda elinde telefon var. Bırakmıyor. Annesi almaya çalışırsa annesinin üzerine gidiyor. Mücadelesini veren anneleri görüyoruz. Neredeyse annesine elindeki telefonu atacak kadar ileri giden çocuklar var. 

Şu anda Yeşilay da bunun mücadelesini veriyor. Elinden bırakmıyor, kendini yerden yere vuruyor. İnşallah bu ortak mücadeleyi de ekranlarından izleyen tüm halkımız evlerinde vermek suretiyle çocuklarımız bu bağımlılıktan kurtarma başarısını da gösterirler.

Madalyalı olanları, madalya adaylarını gördük burada. Spordan sanata bu konuda başarılı olan gençlerimizi gördük. Sanatçımızın şu muhteşem eserini gördük. Bu eserle de inşallah İstanbul'daki Yeşilay'ın genel merkezinde 10 yıllara sari bu eserle gayet güzel bir dil inşallah korada konuşturacağız. İçilirse böyle olur, içilmezse etrafta orada devasa ağaçlarımız var. Bu sabah gelirken çınar ağaçlarımızı gördüm. 15 gün önce bu çınar ağaçları yapraklarını açmamıştı.

Yapraklarını açtılar. Çınar adeta Osmanlı çınarla tanımlanırdı. Çınarlarımız yapraklarını baharla birlikte vermeye başladılar. Onunla da ne kadar güçlü olduğumuz, gövdesi artık ne kadar büyük çınar ağaçları olduğumuz, gelen misafirlerimiz de bahçeden girdikleri zaman çınar ağaçları ile bizleri görüyor. Nobel'e davetli olarak değil seni inşallah Nobeli almış olarak göreceğiz. Aziz hocayı da ilk gördüğümde seni anlatacağım kendisine.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü