USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Erdoğan'dan "emekli aylıklarının artırılması" talebine tepki

Erdoğan, Çorum'da yaptığı konuşmada ise muhalefetin gündeminde olan "emekli aylıklarının artırılması" talebine tepki gösterdi.

Erdoğan'dan "emekli aylıklarının artırılması" talebine tepki
25-03-2024 18:16
25-03-2024 18:20
TOKAT
Google News

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Tokat mitinginde yaptığı konuşmada İstanbul ve Ankara'daki Tokatlı seçmenlerden oy istedi. "İstanbul'da Tokat nüfusu yüksektir" diyen Erdoğan, "İstanbul'daki tüm tanıdıklarınızı aramanızı istiyorum" ifadesini kullandı. AKP'li Cumhurbaşkanı yüksek enflasyona ilişkin değerlendirmesinde ise "Fiyat istikrarı sağlanmadan yapılan maaş zamlarının nasıl eridiğini en iyi sizler biliyorsunuz" diye konuştu. Erdoğan, Çorum'da yaptığı konuşmada ise muhalefetin gündeminde olan "emekli aylıklarının artırılması" talebine tepki gösterdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Tokat mitinginde yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara için oy istedi. 

Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında Tokat'ta konuştu. 

Hüseyin Akbaş Spor Salonu önünde konuşan Erdoğan, İstanbul ve Ankara'da ikamet eden Tokatlılardan Cumhur İttifakı için oy istedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı, "İstanbul'da Tokat nüfusu yüksektir. İstanbul'daki tüm tanıdıklarınızı aramanızı istiyorum" dedi.

Erdoğan, konuşmasında enflasyona ilişkin ise "Fiyat istikrarı sağlanmadan yapılan maaş zamlarının nasıl eridiğini en iyi sizler biliyorsunuz" ifadesini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı konuşmasında ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile DEM Parti'yi hedef aldı. 

Erdoğan,"Örgüt militanları tarafından tokatlanan siyasetçilerle particilik, belediyecilik yapılamaz" diye konuştu. 

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Emniyete sordum 45 bin kişi burada. Maşallah. İnşallah 31 Mart'ta Tokat milli irade bayrağını bir kez daha en üste dikerek kendine yakışanı yapacaktır. 

İstanbul'da Tokat nüfusu yüksektir. İstanbul'daki tüm tanıdıklarınızı aramanızı istiyorum. CHP zulmünü kurtaracağız. Aynı şeyi Ankara için de istiyoruz.

Tercihinizle Türkiye'ye ve dünyaya mesaj vereceksiniz. 

Mesele Ak Parti değil, mesele doğrudan Türkiye.

Muhalefetin acınacak hali var, dönüp de ülkenin haline bakamıyorlar. 

CHP'nin içinde işler belki lafla yürüyordur. Birileri 31 Mart seçimlerine niçin bu kadar önem verdiğimizi soruyor. Bizim siyasetimizin merkezinde millet var. Şehirlerimize gitmek bize yormaz.

İSTANBUL VE ANKARA İÇİN OY İSTEDİ 

Tokat'tan İstanbul'a Ankara'ya selam gönderelim. Çorum'dan da aynı şekilde Ankara'ya İstanbul'a mesajlar isteyeceğiz. 

İktidara geldiğimizden beri bu 18. sandık imtihanımız. Hepsinde de aynı aşkla, aynı şevkle koşturduk. Milletimizle koştukça kendimizi yenilenmiş hissediyoruz.31 Mart'ta da Tokat'ta da İstanbul'da da Ankara'da da yalnız bırakmayacaksınız. 

Bırakınız ülkeyi kendi partileri içerisinde birliği sağlayamıyorlar.  

"CHP'NİN DEM İLE YOL YÜRÜMESİ ANLAŞILABİLİR DEĞİL"

Sırf 3-5 belediye fazla almak uğruna DEM'le girdikleri ittifaka kimlerin koçluk ettiğini görüyorsunuz, değil mi? Talimat nereden geliyor, Kandilden. Talimat Kandil'den uygulama İstanbul'dan. DEM dediğiniz yapı geçmişten beri partiymiş gibi davranan bir örgüt aparatıdır. Örgüt militanları tarafından tokatlanan siyasetçilerle particilik, belediyecilik yapılamaz. CHP'nin böyle bir partiyle yol yürüme hesabı anlaşılır değil.

EMEKLİLER İLE İLGİLİ MESAJ VERDİ

En büyük sıkıntıyı çalışanlar ile emeklilerin çektiğinin farkındayız. Kamu bankalarımız bugün itibariyle başvurularını almaya başladı. Emeklilerimize bayram ikramiyelerini 2-5 Nisan arasında yatırıyoruz. Ülke olarak yaşadığımız sıkıntılarının lafla çözülmeyeceği açıktır. Fiyat istikrarı sağlanmadan yapılan maaş zamlarının nasıl eridiğini en iyi sizler biliyorsunuz. Önümüzdeki yıldan itibaren emekliler ile çalışanların alım gücünü eskinin üzerine çıkaracağımızı planlıyoruz. Yeter ki birlik ve beraberliğimize bir şey olmasın.  

Cumhurbaşkanı olarak bakan arkadaşlarım ve yerel yöneticiler el ele vereceğiz ve kentlerimizi daha ileri bir noktaya taşıyacağız."

'EMEKLİ AYLIĞI ARTIRILSIN' TALEBİNDEN RAHATSIZ OLDU

Tokat'ın ardından partisinin Çorum Mitingi'nde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı şunları söyledi:

“Çorum ve Maraş geçmiş yıllarda çok acı olaylar ile karşı karşıya kaldı. Sünni Alevi, Laik anti laik diyerek bizi ölmeye çalıştılar. Bunların bir kısmında başarılı da oldular.

Cumhuriyet mitingleri adı altında yapılan darbe çağrılarını iyi biliyoruz.

Terör örgütlerinin kaçacak delik aradıklarını görüyoruz. İHA’larla 300-350 kilometre ötede dünyayı başlarına yıkıyoruz.

Bu ara çıkardılar bir şey. Emeklinin maaşına zam yapılsın. Biz Yüzde 50’ye varan artışlar yaptık. Bayram ikramiyelerinin oranını artırdık.

Enflasyonda hızlı bir düşüş yaşandığını hep birlikte göreceğiz. Enflasyonun düşmesi demek pastanın büyümesi demek. Biz bunun çabasında, bunun derdindeyiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü