USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Erdoğan'dan emeklilere müjde: Bir defalık 5 bin TL

Erdoğan, "Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışanlar kapsam dışında olacak" dedi. Erdoğan ödemelerin kasım ayında başlayacağını duyurdu.

Erdoğan'dan emeklilere müjde: Bir defalık 5 bin TL
09-10-2023 21:10
09-10-2023 23:03
ANKARA
Google News

Kabine sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi, iç ve dış politikaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar yapılacağını belirten Erdoğan, emeklilere 1 defaya mahsus olarak 5 bin lira ödeneceğini ve ödemelerin kasım ayında başlayacağını açıkladı. Zincir market ve esnafa seslenen Erdoğan, "Yapacakları indirimlerle, enflasyonla mücadelemize destek vermeye davet ediyorum" dedi. Erdoğan ayrıca, Ermenistan'a 'diyalog' çağrısı yaparken İsrail ve Filistin arasında 'arabuluculuğa' hazır olduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı kabinesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray'da toplandı.

Gündeminde İsrail-Filistin gerilimi, terörle mücadele ve emeklilere yapılacak zammın olduğu kabine toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü.

Erdoğan kabine toplantısı sonrası kameraların karşısına geçti.

EKONOMİYE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR: FAHİŞ FİYATTA SONA GELDİK

Konuşmasına ekonomi üzerinden başlayan Erdoğan, hayat pahalılığı sorununu çözmek için adımlar attıklarını ve üzerlerine düşen sorumluluğu yapmaya çalıştıklarını söyledi. Fahiş fiyat sorununun artık sonuna gelindiğini savunan Erdoğan, "Türkiye'yi yatırım, istihdam, üretim ve cari fazla ile büyütme hedefimizden asla şaşmıyoruz. Otomotiv sektörü ile ilgili getirdiğimiz pazarlama, satış ilan sınırlmalarının etkisi giderek daha fazla hissediliyor. Konut sektöründe haksız fiyat yükselten firmalar bunun bedelini ağır para cezasıyla ödeyecek. Tüketicilerimizi korumak için aldatıcı reklam yapan firmalar ile, etiketi ile kasası arasında fiyat farkı bulunan işletmeler üzerinde de hassasiyet ile duruyoruz" diye konuştu.

Zincir market ve esnafa seslenen Erdoğan, "Yapacakları indirimlerle, enflasyonla mücadelemize destek vermeye davet ediyorum" dedi.

“Türkiye zenginleştikçe ortaya çıkacak kaynağı milletimizin her kesimiyle paylaşacağız”

EMEKLİLERE TEK SEFERE MAHSUS ÖDEME

Geçtiğimiz gün emekliler için kabineyi işaret eden Erdoğan, 'müjde'sini açıkladı. Emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdıklarını ve ilk ödemelerin kasım ayının ilk yarısı itibariyle hesaplara yatırılacağını açıklayan Erdoğan, "Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirecek inşallah o zamanda her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz" dedi.

SINIR DIŞI OPERASYONLAR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır dışı operasyonlarına da değinen Erdoğan, şu ana kadar 162 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Erdoğan, harekatlar düzenleyeceklerinin de mesajını vererek "Bir gece ansızın gelebiliriz sözünün gereğini her gün her an yerine getirmeyi sürdüreceğiz. PKK'yı yok edene kadar sınır ötesi harekat meşru hakkımızdır. Terör örgütleriyle yakın ilişkide olan güçlerden, harekatlarımızda zarar görmemeleri için bölgedeki unsurlarını teröristlerden uzak tutmalarını istiyoruz. Sınırlarımız dışındaki mücadeleyi de uluslararası hukuka riayet ederek, insani ve ahlaki çizgileri asla ihlal etmeden yürütüyoruz" diye konuştu.

İSRAİL-FİLİSTİN ARASINDA ARABULUCULUK

Hamas militanlarınca başlatılan saldırılar sonucu İsrail-Filistin hattında binlerce sivilin de hayatını kaybettiği çatışmaları değerlendiren Erdoğan, "Ortadoğu'daki sorunların derinleşmesinde uluslararası toplumun Filistinlilere verdiği sözleri tutmamasının ciddi payı var" dedi. 1967'deki sınırlara işaret eden Erdoğan, "Başkenti Kudüs olan, coğrafi bütünlüğe sahip, bağımsız, egemen bir Filistin Devleti kurulmadan, bölgeye huzur gelmeyeceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz ne israil ne Filistin topraklarında tek bir masumun dahi burnun kanamasına razı olmadığımızı hep söyledik. Türkiye olarak, tarafların talep etmesi halinde esir takası dahil her türlü arabuluculuğa hazır olduğumuzu belirtmek isterim. İsrail - Filistin barışı için yoğun diplomatik temaslarımızı sürdürüyoruz. Savaşın da bir adabı, ahlakı vardır. Taraflar buna riayet etmekle mükelleftir. Hep ifade ettiğimiz gibi, adil bir barışın kaybedeni olmaz. Gazze'nin hava ve kara saldırılarıyla yerle yeksan edilmesi, camilerin bombalanması, masum çocuk, kadın, yaşlı ve sivil ölümleri asla kabul edilemez. İsrail'den Filistin topraklarına yönelik bombardımanlarını, Filistinlilerden de İsrail'deki sivil yerleşimlere yönelik tacizlerini durdurmalarını istiyoruz. Gazze halkının ihtiyaç duyacağı insani yardım malzemelerinin tedariki konusunda hazırlığımızı yapıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü