USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Erdoğan'dan, Kılıçdaroğlu’na: Sıkıysa başörtülü adayları koy!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Erdoğan'dan, Kılıçdaroğlu’na: Sıkıysa başörtülü adayları koy!
02-11-2022 18:08
02-11-2022 18:14
GAZİANTEP
Google News

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal'ın affı ile boşalan yere Genel Başkan Yardımcımız Özlem Zengin arkadaşımızı teklif ediyoruz. Mahir Ünal arkadaşımıza görev süresi boyunca Meclisimize, partimize ve ülkemize yaptığı katkılar için şahsım, tüm arkadaşlarım, milletim adına teşekkür ediyorum. Kendisi ile farklı alanlarda yakın bir şekilde çalışmayı sürdüreceğiz. Sizlerin de takdiri ile bu görevi üstlenecek Özlem Zengin kardeşimize muvaffakiyetler diliyorum. Genel Merkezimizde boşalan Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığına da Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerimizden Balıkesir Milletvekilimiz Belgin Uygur'u görevlendirdik. Belgin hanıma da yeni sorumluluğunda başarılar temenni ediyorum.

AK PARTİ 20 YIL KESİNTİSİZ İKTİDARLA BİR REKORA İMZA ATTI: Yarın 3 Kasım 2022 yani iktidara gelişimizin müjdecisi olan 3 Kasım 2002 seçimlerinin 20. yıl dönümü. Aziz milletimizin takdir ve teveccühü ile 3 Kasım 2002 yılında başlayan hizmet yolculuğumuzda 20 yıllık kesintisiz iktidarla bir rekora daha imza atmış oluyoruz. Rabbimize bizlere her karışı mübarek şehit kanlarıyla sulanmış bu vatana hizmet etme, milletimize hizmetkar olma şerefi verdiği için hamdediyoruz. Girdiğimiz 15 seçimin tamamında demokrasi ve kalkınma yolculuğumuzun her adımında bizlerden desteğini, hayır duasını esirgemeyen necip milletimize tüm fertleri ile ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

20 YILDIR TÜRKİYE'YE AŞKLA HİZMET EDİYORUZ: Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi, güçlenmesi, milletimizin hak ettiği hizmetlere kavuşması için partimiz çatısı altında farklı kademelerde görev yapmış tüm yol ve dava arkadaşlarımızdan Allah razı olsun diyorum. Geride hayırla, güzellikle, takdirle anılacak eserler bırakarak ebediyete intikal eden tüm arkadaşlarımızı, özellikle de partimiz saflarında mücadele ederken bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen dava erlerini burada rahmetle yad ediyorum. Kuruluşunun üzerinden 1,5 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen milletin güvenine mazhar olmuş bir kadro olarak tam 20 yıldır Türkiye'ye aşkla hizmet ediyoruz. Allah'a hamdolsun 81 vilayetimizin her ilçesinde, her mahallesinde, her köyünde velhasıl vatan topraklarının her karışında eserlerimiz var.

80 SENEDE YAPILAN HİZMETLERİN KAT BE KAT FAZLASINI ÜLKEMİZE KAZANDIRDIK: Milletimizin 85 milyon ferdinin tamamının hayatına dokunan, hayat kalitesini yükselten, umudunu besleyen hizmetlerimiz var. Sadece sınırlarımız içinde değil, Balkanlar'dan Afrika'ya, Orta Asya'dan Latin Amerika'ya dünyanın dört bir yanında da iz bırakan çalışmalar gerçekleştirdik. Geride bıraktığımız 20 yılda bizden önceki 80 senede yapılan hizmetlerin kat be kat fazlasını ülkemize kazandırmayı başardık. Birileri sürekli engellemenin, engel çıkarmanın, takoz olmanın peşinde koşarken biz eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, enerji, spor tesisleri bütün bu alanları güçlendirdik. Yollar, konutlar, havalimanları inşa ettik. Fakir fukaraya garip gurabaya biz sahip çıktık.

Savunma sanayiimizi dışa bağımlılıktan kurtardık. Ülkemizi pek çok yenilikle tanıştırdık. Asrın projeleri olan nice eserlerle tarihe adımızı yazdırdık. Yatırımlarla birlikte hak ve özgürlüklerde de Türkiye'yi dünyanın parmakla gösterilen ülkelerinden birisi haline getirdik. Milli iradenin üzerinde yıllardır demokrasinin kılıcı misali duran ne varsa gerektiğinde canımız pahasına verdiğimiz mücadele ile hepsini de tehdit olmaktan çıkardık.

HİÇBİRİNE EYVALLAH ETMEDİK: Ülkemize 20 yılda kazandırdıklarımızı teker teker saymaya kalksak, değil saatler günler, haftalar yetmez. Gençler elbette bu süreçte sokak teröründen darbe girişimlerine, vesayet teşebbüslerinden partimizin kapatılma davasına kadar pek çok saldırıya pek çok hainliğe, sayısız hukuksuzluğa maruz kaldık. İrademizi kırmak, bizi hedeflerimizden vazgeçirmek, milletimizle aramıza nifak sokmak için ellerinin altındaki tüm piyonları üzerimize saldılar. Cumhuriyet mitinglerinde ordumuzu kışkırtarak, Gezi Olaylarında sokaklarımızı ateşe vererek, 17-25 Aralık girişiminde yargı ve emniyet birimlerimizi kullanarak, çukur eylemlerinde vatan topraklarının bütünlüğünü hedef alarak, 15 Temmuz gecesi doğrudan canımıza ve demokrasimize kastederek velhasıl her yol ve yöntemi kullanarak bizi yıldırmaya, korkutmaya, yolumuzdan çevirmeye çalıştılar. Bunların hiçbirine eyvallah etmedik.

HAMDOLSUN TÜM BADİRELERİN ÜSTESİNDEN GELDİK: Kefenimizi giyerek çıktığımız bu kutlu yolculukta zorluklar karşısında geri adım atmadık. Baskılara, tehditlere, saldırılara boyun eğmedik. Rabbimizin yardımı, sizlerin gayretleri, milletimizin sarsılmaz desteği sayesinde hamdolsun tüm badirelerin üstesinden geldik. Bugün de 20 yıllık tecrübenin ışığında ilk günkü aşk, heyecan ve azimle Türkiye'ye hizmet mücadelemizi sürdürüyoruz. Nasıl 20 senedir milletimizle aramıza kimsenin girmesine müsaade etmediysek, bugün de mesajlarımızı doğrudan milletimize veriyor istişarelerimizi milletimizle yapıyor, istikametimizi yine milletimizle birlikte belirliyoruz.

Geçtiğimiz hafta sonu da Türkiye Yüzyılı programımızın tanıtımını yaparak gelecek vizyonumuzu milletimizle paylaştık. Bugüne kadar her işimizi nasıl milletimizle istişare içinde yürütmüşsek, Tükiye Yüzyılı'nı da aynı şekilde tekemmül ettireceğiz. Bu vizyonumuzun ilk somut eseri olarak gördüğüm ülkemizin ilk yerli ve milli otomobil markası TOGG'u Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıl dönümünün anlamına yaraşır bir şekilde 29 Ekim'de banttan indirdik.

YATIRIM KİM SEN KİMSİN?: AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak Türkiye Yüzyılı'nı planlarken CHP'nin neyle uğraştığını sizler de takip ediyorsunuz. Utanmadan sıkılmadan 10 bin kilometre öteye seyahatler düzenliyorlar. Bilmiyorum, İngiltere'nin hamburgeri ABD'den daha mı iyi? Şimdi de renkleri ayırarak çete diye itham ederek kendi yatırımcılarımızdan özür dilemeden temiz yatırımcı aramaya gidiyormuş. Daha dün tehdit etmemiş gibi yatırımcılara gidiyor. Yatırım kim sen kimsin?

SIKIYSA BAŞÖRTÜLÜ ADAYLARI KOY SENİ DE GÖRELİM: Ülkenin gerçeklerinden kopukluklarını bilmeyecek seviyedeler. Bizim ömrümüzü verip, kendilerine rağmen çözüme kavuşturduğumuzu başörtüsünü bir gece yarısı gündeme taşıdılar. Bunu da türlü sinsilikleri, tuzakları meşrulaştıran yasa teklifi ile yaptılar. Biz de bu oyuna tüm kadınların kılık kıyafet özgürlükleriyle aileyi esas alan anayasa değişikliği ile karşılık verdik. Bu aralar başörtülü hanım kardeşlerimize rozet takma yarışına girdiler. Üniversite kapılarında kızlarımızın başörtülerini açtıranlar sizler değil miydiniz? Bizim polis kardeşlerimizi de kullandılar. Kızlarımızın başlarından başörtülerini çekip alarak onlar zulmettiler. Bay Kemal biz bunları unutmayız. Bütün bunlara rağmen sıkıysa önümüzdeki seçimde hadi bakalım başörtülü adayları koy, seni de görelim. Sizin ağababalarınız Meclis'ten başörtülü kızlarımızı atma gayreti içindeydi. Hani demokrasi, hani hak ve özgürlükler? Biz hak verilmez, alınır diyorduk ve bu hakkı aldık.

MUHALEFET İÇİN DE BİR TURNUSOL KAĞIDI OLACAK: Arkadaşlarımız Anayasa değişikliği teklifimizi MHP ile, Meclis'teki diğer partilerle görüşmeye başlıyorlar. Cumhur İttifakı olarak MHP ile, arkadaşlarımız görüşmelerini yapacaklar. Bundan sonra bugün tamamlanacak görüşmelerin akabinde teklifimize nihai halini verip Meclis'e sunacağız. Bu teklifin başörtüsü meselesini bir daha açılmamak üzere gündemden çıkarmanın yanında muhalefet için de bir turnusol kağıdı olacak.

HALK OYLAMASI DAHİL DİĞER ADIMLARA DA HAZIRIZ: Bizim beklentimiz siyasi görüşü ve partisi ne olursa olsun milletimizin iradesini temsiline her milletvekilinin bu teklifi destekleyeceğidir. Başörtüsünü bir metrelik bez parçası diye aşağılayan sen değil miydin? Halk oylaması da dahil diğer adımlara da hazırız.

Daha cumhurbaşkanı adaylarını bile belirleyemeyenlerin şimdiden telaşa kapıldıkları anlaşılıyor. Geçtiğimiz günlerde Tuzla Belediye Başkanımıza yönelik, huzurlarınızda Tuzla Belediye Başkanımızı tebrike diyorum, orada yapılan linç girişimi helalleşme maskesi altındaki CHP'nin asıl yüzünü ortaya koymuştur. Açılışını yapıyorum dediği o tesisler benim belediye başkanlığım dönem yapılmış olan tesistir. Yargının temsilcilerine bu şekilde hakaret mi olur. Anayasada bunlarla ilgili yasal düzenlemeler belli. Bunların takipçisi olacağız. Yargı kararlarını beğenmeyip eleştirmek başka şeydir. Yalova'daki utanç tablosunun müsebbipleri konusunda gerekenler yapılmazsa güçler ayrılığı ilkesi derin bir yara almış olacaktır. Meclisimizin tüm unsurları ile bu konuda üzerine düşenleri süratle yerine getirmesini bekliyoruz.

İFTİRANIN HESABINI ELBETTE HUKUK ÖNÜNDE DE SORACAĞIZ: Bu zatın bizi uyuşturucu satıcıları ile aynı cümle içinde kullanarak sergilediği kepazelik artık tüm sınırların aşıldığını göstermektedir. Kendisine bu iftiranın hesabını elbette hukuk önünde de soracağız. Kolluk güçlerimizin haklarını korumak da boynumuzun borcudur. Bu tür akıl dışı iftiralar 15 Temmuz'dan sonra yoğunlaşmıştır. Kamuoyu araştırmaları bu masanın etrafındakileri çıldırtıyor. Daha çok çıldıracaksınız. Yeter ki biz çalışmaya devam edelim. Yeni yapısıyla emniyet ve jandarma teşkilatımız uyuşturucu ile mücadelede de tarihi başarılara imza atmaktadır. Sadece geçtiğimiz yıl 198 bin uyuşturucu olayına müdahale eden kolluk güçleri 153 bin kişiyi yakalamış, 22 binden fazlası da tutuklanmıştır. Uyuşturucu ticaretine dünyadaki en ağır cezaları veren ülkelerin başında biz geliyoruz Bay Kemal. Adam ne diyor: Biz cari açığımızı uyuşturucu satışı ile kapatıyormuşuz. Vicdansıza bak ya, bu ne akıl ya, sen kendinde misin?

Kimyevi bir uyuşturucu olan metamfetamin, bunu gayet iyi biliyormuşsun galiba öyle bir şeyler duydum, bu bela ile dünyanın başı dertte ama senin de başın dertte. Akıl sahibi olan tüm muhalefet gruplarına sesleniyorum birilerinin kendi siyaset açığını uyuşturucu ile kapatmak istediği de kesindir.

CHP VE ŞÜREKASININ ÖZGÜRLÜKTEN ANLADIĞI İFTİRA ATMA ÖZGÜRLÜĞÜDÜR: 15 Temmuz'dan bu yana PKK terör örgütünün en önemli gelir kaynağı olan uyuşturucu ticaretindeki elini kolunu kıran operasyonları biz gerçekleştirdik. 362 milyon kök kenevir ele geçirilerek örgüte 287 milyar liralık darbe vuruldu. Sanırım bu uyuşturucu hezeyanının sebebi daha iyi anlaşılmıştır. Biz hırsızlıklarını, hezeyanlarını provokasyonlar örtmeye çalışanların oyununa gelmeyecek basirete sahibiz. Kahraman ordumuza iftira atan alçaklarla ilgili bize hak, hukuk dersi vermeye kalkmaları da ayrı bir garabettir. CHP ve şürekasının özgürlükten anladığı iftira atma özgürlüğüdür, yalan söyleme özgürlüğüdür. Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde böyle bir özgürlük tanımı yoktur. Milletimizin önce 2023 sonra da 2024 mahalli idareler seçiminde bu faşizm zihniyeti tarihin çöp sepetine atacağına iman ediyoruz. Türkiye Menderes'ten itibaren başrolünü CHP'nin oynadığı bu kirli senaryoları görmüştür.

2023 SEÇİMİ ÖNCESİNDE CHP'YE YENİ GÖREVLER VERİLDİĞİ ANLAŞILIYOR: Üniversite gençlerinin kıyma makinelerinde öğütüldüğü yalanından, sokakların karıştırılmasından darbe çağrılarına kadar antidemokratik girişimlerinin tamamının gerisinde CHP zihniyeti var. Uyuşturucu hezeyanı da tarihin utanç sayfalarında yerini almıştır. 2023 seçimleri öncesinde CHP'ye yeni görevler ve talimatlar verildiği anlaşılıyor. Sinsi ve yıkıcı çalışmaların artması muhtemeldir.

2023 seçimlerinde de şöyle derli toplu sıkletimize uygun bir muhalefetle yarışmayı isterdik. Ama birbirlerine laf yarıştırmaktan başka hiçbir vasfı olmayan ekip çıktı. Kendi en basit meselelerini dahi çözemeyen bu toplama yapının akıbeti karanlıktır, Allah'ın izniyle büyük bir hüsrandır. Önümüzdeki 7 aylık süreç inşallah bu hakikati çok daha açık hale getirecektir.

DÜNYA DA FAİZİ İNDİRMEYE BAŞLAYACAK: Hayat pahalılığı ile mücadele ana önceliğimiz olmayı sürdürüyor. Dünya son 60-70 yılın en yüksek enflasyon rakamları ile uğraşırken ülkemizde ekonominin çarkları dönüyor. Avrupa dahil pek çok ülke yaklaşan kış şartları ile beraber kendilerini enerji kıtlığına hazırlarken biz içimiz rahat şekilde kışa giriyoruz. Dün Sayın Putin'le görüştüm. Türkiye artık doğal gazda ve enerjide bir hub. Avrupa'ya bizim üzerimizden enerji ihracı da olacak. BM'den uluslararası kuruluşlara kadar birçok kurum bizim enflasyon ve faiz arasında kurduğumuz sebep sonuç ilişkisine hak veriyor. Yılbaşından sonra göreceksiniz. Dünyada da faizi indirmeye başladıklarını göreceksiniz.

Tarım sektörümüzü daha da rahatlatacak bazı müjdelerimizi bugün sizlerle paylaşmak istiyorum. Çiftçilerimize mazot ve gübre desteği ödemelerimizi öne çekiyoruz. Hububat üreten çiftçilerimize ödemelerini 2023 Mart ayı yerine bu yıl içinde ödemeye başlayacağız. Tarımsal destekleme bütçemizi 30 kat artışla 2022 yılında 34 milyar liraya çıkardık. Geleneksel bitkisel üretimi desteklemek vaadiyle verilen desteğin üst limitini yüzde 120'ye yükselttik. Ekim başı itibariyle çiftçi kayıt sistemine E-Devlet'ten erişim imkanı sağladık. Ekimden bugüne toplam 400 binin üzerinde çiftçimiz belgesini E-Devlet'ten oluşturdu. Kooperatif Marketlerimiz şimdilik 1335'e ulaşan marketlerimizin sayısını en kısa sürede 2 binin üzerine çıkartacağız.

TAHIL SEVKİYATI DEVAM EDECEK: Sayın Putin ile yaptığımız görüşme üzerine Sayın Şoygu, Sayın Akar'ı arayarak bugün saat 12'den itibaren tahıl sevkiyatının devam edeceğini açıkladı. Öncelikle Afrika'nın fakir ülkelerine bu koridoru işletecek, Cibuti, Sudan'ı ele almayı tavsiye etti, bunu da yapacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü