USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Erdoğan'dan İsrail'e: Bunun bedelini ödeyeceksiniz!

AKP İstanbul İl Başkanlığı, İsrail-Filistin savaşında yaşananları proteto etmek ve Filistin halkıyla dayanışmak için bugün, Atatürk Havalimanı'nda "Büyük Filistin Mitingi" düzenledi.

Erdoğan'dan İsrail'e: Bunun bedelini ödeyeceksiniz!
28-10-2023 19:51
28-10-2023 20:04
İSTANBUL
Google News

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yapılan 'Büyük Filistin Mitingi'nde söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'e ve batılı devletlere sert sözlerle yüklendi.

AKP İstanbul İl Başkanlığı, İsrail-Filistin savaşında yaşananları proteto etmek ve Filistin halkıyla dayanışmak için bugün, Atatürk Havalimanı'nda "Büyük Filistin Mitingi" düzenledi.

Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan mitinge katılmadı. Medyascope’ta yer alan habere göre Erbakan’a yakın kaynaklar, Erbakan’ın mitinge katılmama kararı aldığını ve herhangi bir gerekçe göstermediğini söyledi.

Mitingde AKP'li Cuhmurbaşkanı Erdoğan’a Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ve eşi Emine Erdoğan eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingde konuşma yaptı. Erdoğan'ın konuşması şöyle:

"Sevgili İstanbullular, Sayın Devlet Bahçeli, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, saygı değer genel başkanlar, değerli kardeşlerim hepinizi en kalbi duygularımla, hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Her birinize Filistin davasına sahip çıktığınız için şahsım milletim adına teşekkür ediyorum. Bu toprakları bize vatan olarak bırakan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Coğrafyamızın semalarında bayrağımızın ilelebet dalgalanması için emek veren akıl ve alın teri döken herkese şükranlarımı sunuyorum.

'GAZZE İÇİN DE BUGÜN OLDUĞU GİBİ KIYAMDAYIZ'

Sizin bugün burada öyle büyük bir milletsiniz ki bunu farklı bir şekilde ortaya koydunuz. Öyle büyük bir millet ve devletiz ki ne gücümüz ne derdimiz ne mücadelemiz sadece kendi sınırlarımızda kaimdir. Yarın cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılının coşkusunu yaşarken bugün Gazze için yüreklerimizin yangınını cümle aleme haykıracağız. Tıpkı geçmişte Trakya'da, Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Doğu Akdeniz kıyılarının her karışında, Orta Asya'nın, Güney Asya'nın, Afrika'nın dört bir yanında bir zamanlar biz de millet hem nasıl bir milletmişiz gelmişiz dünyaya millet, milliyet nedir öğretmişiz. Ufkumuzun uzandığı her yerde kalplerini ve gözlerini bize çevirmiş kardeşlerimizin derdi ile dertlendiğimiz yardım eli uzattığımız gerektiğinde sınırlarımızı açtığımız kardeşlerimize yaptığımız gibi Gazze için de bugün olduğu gibi kıyamdayız.

'ADANA NEYSE GAZZE'DE OYDU, NEREDEN NEREYE GELDİK'

'Netanyahu nasıl teröristse Hamas da terörist'miş. Yazıklar olsun. Hamas kimdir bihaber olan talihsizler var. Ve onlara ülkemde oy atanların da iyi düşünmesi lazım. Pek çok coğrafya için biz gözyaşı döktük. Ömrümüz boşuna geçmedi. Birileri Gazze'yi çok uzakta görüyor ve ne yazık ki bunu açıkça söylüyor. Bu ülke için Adana neyse Gazze'de oydu. Edirne neyse Üsküp'ün, Gaziantep neyse Halep'in o olduğu gibi. Neredden nereye geldik. Gazze vatan toprağının parçasıydı. Çanakkale şehitliğine yolunuz düştüğünde mezar taşlarınınüstündeki yazılara bakın. Orada Gazzelilerin de yazdığını göreceksiniz.

'İSRAİL ÇOK BÜYÜK RAHATSIZ OLDU'

Hiç şüphe yok ki Türkiye büyük bir devlettir. Türkiye asla bitmeyecek büyük tehditlerin üzerinde olduğu bir ülkedir. Hamas terör örgütü değil dedim ya, bundan İsrail çok büyük rahatsız oldu. Zaten başka bir şey beklemiyorduk. Bunu bildiğimiz için de açık ve net ifade ettik. Kendi istiklalimizin ve istikbalimizin de müdahalesini yapıyoruz. 1947'de Gazze Filistin buralar neydi, şimdi ne? Ya İsrail sen buralara nasıl geldin. Sen bir işgalcisin, örgütsün. Batı sana borçlu ama Türkiye'nin sana borcu yok. Türkiye sana borçlu olmadığı için Erdoğan böyle konuşuyor. Onlar borçlu olduğu için size ziyarete geliyor.

'BU MİLLET ÖLMEDİ, DİMDİK AYAKTA'

Hatırlayın duvarlara 1453'ü yazanları unutmuyoruz değil mi? O çapulculara bu ülkeyi, bu kadar... Karşımızda son iki asırdır bizi siyasi, sosyal, ekonomik olarak dilim dilim doğrayanların kapanmamış hesapları var. Gevurun kılıcını çalanların hakikatleri ters yüz etmesine izin vermeyeceğiz. Sizler de görüyorsunuz dün Ukrayna-Rusya savaşında katledilen siviller için timsah gözyaşları dökenler, Gazze'de ölen çocuklar için sesleri çıkmıyor. Ey Batı size sesleniyorum. Siz yeniden bir Hilal-Haçlı mücadelesi mi istiyorsunuz? Bu millet ölmedi, dimdik ayakta. Libya'da Karadağ'da neysek bilesiniz ki Ortadoğu'da da oyuz.

'GAZZE'DE SAVUNMA DEĞİL KATLİAM YÜRÜTÜLÜYOR'

Bir gece ansızın gelebiliriz şiarıyla kendi çizdiğimiz yolda ilerlemeyi sürdüreceğiz. Biz milletimizi seviyoruz. Milletimize fedai can etmeye hazırız. Milletimizle birlikte bu yolda ilerlemeye hazırız. Bu millet yeni destanlar yazmaya hazırdır. Bunlar dediğimizin kimler olduğunu biliyorsunuz değil mi? ABD'siyle, Avrupa'sıyla, tek dişi canavar kalan Batı'dan bahsediyorum. Gazze'de yaşanan katliam topyekun Batı'nın eseridir. Çocuk katilleri verdikleri tam desteği demokrasi ve adalet gibi kavramlarla gizlemeye çalışmaları da ayrı bir komedidir. İsrail onlara rağmen adım atamaz. Atsa bile 3 gün içinde çöker. Biz bunları iyi tanırız. Batı'nın bu sinsi ve kirli taktiği deşifre olmuştur. Bunu en iyi biz biliyoruz. Biz PKK'nın YPG'nin FETÖ'nün gerisinde kimler var biliyoruz. Benim milletim de bunları gayet iyi bilmeli. Biz lafa gelince liberal, özgürlükçü kurum ve kişilerin gerçekte hangi gayelerle ülkemizin çelme taktığını gayet iyi biliyoruz. Aynı hakikatlere Gazze'de şahit oluyoruz. İsrail 22 gündür açıkça savaş suçu işliyor. İsrail biz de seni savaş suçlusu diye dünyaya ilan edeceğiz. Bunun hazırlığını yapıyoruz. Batılı liderler İsrail'e ateşkes çağrısı bile yapmıyor. Ey Batı ne kadar çocuk, kadın ölmesi lazım ki siz ateşkesi ilan edin. Elbette her ülkenin kendini savunma hakkı varmış. Tamam da adalet nerede. Gazze'de savunma değil katliam yürütülüyor.

'SAVAŞ SUÇLARINA ORTAK OLMAYIN'

Bu gece Gazze'nin hali neydi gördünüz değil mi? Her taraf karanlık, hiçbir şey yok, yiyecek bir şey yok, anestezi kullanmadan ameliyat yapıyorlar. Ey dünya tüm bu gerçekleri görüyorsunuz. Hani ben Davos'ta demiştim ya; Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz, demiştim. Bunlar öldürmeyi iyi biliyor. Gazze hepimizin meselesidir. Kendi küçük siyasi oyunlarını, hastalıkları taassuplarını Gazze'deki mücadelenin önüne geçirenlere diyoruz ki yapmayın! Gazze'de insanlık ve savaş suçlarına ortak olmayın. Artık hangi kökene, hangi inanca sahip olursa olsun coğrafyamızdaki tüm toplumlar olarak bir olmalıyız. Bölge ülkelerinin tamamını ayrılığın azabından uzak kalmaya davet ediyoruz. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana şehit ettiği çocukların sayısı 3 bin 600'ü buldu. Bir vahşetle karşıyayız. Hiçbir Gazzeli'nin başını sokacağı evi kalmadı. Dışarıdan yardım getirilmesine izin verilmediği için tüm insani ihtiyaçlar karşılanamaz halde. Dün geceden itibaren yapılanlar bir cinnet halidir.

'SIRTINI DAYADIĞI BATI ÇEKİP GİDECEKTİR'

Gazze halkının şanlı duruşu tarihe yazılacaktır. Bu ruh ve heyecan Filistin halkında hep vardı. Gazzeli dişleriyle yurdunu savunmaya hazır. Ne diyor bu ahlaksızlar, gidin diyorlar. Şu ülkeye geçin diyorlar. Bu söze kulak verip yola düşenlerin de üzerine bomba yağdırıyorlar. Çünkü bunlar sadece öldürmeyi bilir. Zalimlerin Filistin halkının hayatından defolup gittiğini de göreceğiz. İsrail'in 75 yıldır sürdürdüğü zulüm de elbet bir gün bitecektir. Sırtını dayadığı Batı çekip gidecektir. Türkiye tıpkı 500 yıl önce olduğu gibi başı dara düşen her mazlumla birlikte bu insanların da umudu olacaktır. Boyunuzu da çapınızı da aşan tavırlarla, sözlerle Türk milletinin merhamet duygularını törpülemeyin. Gelin bize kulak verin. Kendinizin ve çocuklarının geleceği için belki de ilk defa hayırlı bir adım atın. Bir Filistin gerçeği var. Bu zulme karşı direnmek durumunda kalan Filistin halkına Filistin analarının ak sütü gibi helaldir.

'SAVAŞIN BİR AHLAKI VE HUKUKU VAR'

Ey İsrail, oylama yapıldı BM'de. 120 ülke size ne dedi? Ateşkes için evet deyin dedi. 40 ülke çekimser kaldı, 13-14 ülke İsrail'in yanında kaldı. İsrail sen yalnızlığa mahkumsun ve mahkum olacaksın. BM bu kararla güzel bir adım attı. Savaşın bir ahlakı ve hukuku var. Hayatını kaybeden her sivil için biz üzüntülüyüz. Ama İsrail'in böyle bir derdi var mı? 'Biz öldürmeyi iyi biliyoruz' diyorlar. Ama bunun bedelini ödeyeceksiniz. 1 buçuk milyona yakın İstanbullu burada topladı. Sağ olun var olun."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü