USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Erdoğan'dan ABD'ye 'uçak gemisi' tepkisi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya Başbakanı Nehammer ile ortak basın toplantısında konuştu.

Erdoğan'dan ABD'ye 'uçak gemisi' tepkisi
10-10-2023 20:39
10-10-2023 20:46
ANKARA
Google News

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya Başbakanı Nehammer ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, Ortadoğu'da barışın İsrail-Filistin barışı ile mümkün olabileceğini vurgulayarak "ABD'nin uçak gemisinin İsrail'de ne işi var?" diye sordu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya Başbakanı Nehammer ile ortak basın toplantısında konuştu.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, "Şu anda Gazze'ye su ve elektrik verilmiyor. Hani insan hakları? İbadethaneler ve hastaneler hepsi vuruluyor. Amerikan uçak gemisinin İsrail'de ne işi var?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkan satırbaşları şöyle:

"Düzensiz göçle mücadelede ülkemizin öncü konumu herkesin  malumudur. Ülkemize terörle mücadelede verdiği destekten ötürü Avusturya'ya teşekkür ediyorum. Gelecek sene Türkiye ile Avusturya arasındaki Dostluk Anlaşması'nın 100. yıl dönümünü idrak edeceğiz. Ticaret hacmimizi 5 milyar doların üzerine çıkaracağız. Görüşmelerde Türkiye- Avrupa Birliği ilişkilerini ele aldık.

"DOĞRUDAN TEMAS KURMASI ÖNEMLİDİR"

Terörle mücadele konusunda daha iş birliği bekliyoruz. Sayın Şansölyenin iş insanlarıyla doğrudan temas kurması önemlidir. 

Türkiye ile AB iş birliği konusunda da görüş alışverişinde bulunduk. Ülkemizin iradesini teyit ettiğimiz malum. Ancak Avrupa'da aynı yaklaşımı göremiyoruz. Tam üyelik dışındaki hiçbir alternatifti kabul etmediğimizi vurguladım. 

Orta Doğu'da barış İsrail-Filistin sorununun çözümüyle mümkün. Başkenti Doğu Kudüs olan bir ülke kurulması gerekiyor. 

"TÜM AKTÖRLERİ SORUMLULUK ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Bölge liderleriyle son durumu ele aldık. Bugün Putin'le de görüşeceğim, Guterres'le de görüşeceğim. Adil bir barışın kaybedeni olmaz düsturuyla etkili tüm aktörleri sorumluluk almaya çağırıyoruz.

Gazzeli kardeşlerimiz büyük bir bombardıman altında, insani yardımın ulaşması için çabalarımız sürüyor. Türkiye elinden geleni yapacaktır.

Ukrayna'da savaşın sonlandırılması için müzakerelerin öneminin altını çizdim. Karadeniz tahıl girişimi hakkında bilgi verdim.

"İSRAİL'DE NE İŞİ VAR?"

Şu anda Gazze'ye su verilmiyor, elektrik verilmiyor. Hani insan hakları, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne göre bunu kesemezsiniz. Acımasızca hastaneler, ibadethaneler vuruluyor ama kimse bunun hakkında bir şey söylemiyor. ABD, uçak gemisini İsrail' gönderiyor. İsrail'de ne işi var, ne yapmaya geliyor, bunun etrafında ne yapacak? Orada bütün Gazze'yi ele alacak.

Suriye'de 20'nin üzerinde Suriye'nin üssü var. Bu üslerin orada ne işi var? Bütün bunları da değerlendirmek gerekmiyor mu? Ama Türkiye'ni İHA'sını ABD düşürüyor. Bu Türkiye şu anda ABD'nin NATO'da ortağı değil mi, bunu neyle izah edeceğiz. İşimize geldiği zaman ortak işine geldiği zaman terör örgütlerini silahlandırıyor ve Orta Doğu'yu kan gölüne çeviriyor. Adil dünyayı kurmamız lazım."

 Nehammer'ın açıklamalarında öne çıkan satırbaşları ise şöyle:

"Misafirperverliğiniz için teşekkür ederiz. biz Türkiye ile yoğun bir ekonomik ilişki yürütmek istiyoruz. Türkiye her konuda bizim önemli bir ortağımızdır. Özellikle de güç konusunda. 

 İnsan kaçakçılığı konusunu ele aldık, hudutların korunması ve Avusturya'da 3.5 milyon euro ile bu projeleri destekleyecek. aynı zamanda deprem meydana geldiğini en kısa zamanda askerlerini, gönderdi. Dostlar zor günlerde de birbirleri için var olmalı.

"BAKANINIZ BENİ ÇOK ETKİLEDİ"

Bu dostluğun bir emaresidir. Avusturya ile Türkiye arasındaki ekonomik iş birliği potansiyeli konusunda çok etkilendim. Ekonomi bakanınız beni çok etkiledi, Türkiye'nin sanayi konusundaki ilerleyişi konusunda beni çok etkiledi. 5 milyar dolar hedefini dile getirdik üstüne de çıkabiliriz. 

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırındaki, savaşın sona ermesi için elinden geleni yapması çok önemli bir işaret, bu formatta gelecekte de çalışmak mümkün olacaktır. 

"TÜRKİYE NE KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

Türkiye'nin başardığı bir şey var o da bir sürü ülkeye tahıl gönderilmesi. Güvenlik politikaları konusunda Türkiye ne kadar güçlü olduğunu gösterdi.

Ankara'da bir terör saldırısı oldu, inanılmaz bir dayanışma var. Güvenlik konusunda da iki bakanlık arasında dayanışma var."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü