USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Erdoğan: Bu Müslüman topluluğu birilerine yedirmeyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlçe Müftüleri İstişare Toplantısı’nda yaptığı açıklamada yeni Anayasa tartışmaları ve AKP'nin Anayasa teklifi hakkında konuştu. Erdoğan 'Müslüman toplum' vurgusu yaptı.

Erdoğan: Bu Müslüman topluluğu birilerine yedirmeyeceğiz!
31-10-2022 15:19
31-10-2022 15:21
GAZİANTEP
Google News
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlçe Müftüleri İstişare Toplantısı’nda yaptığı açıklamada yeni Anayasa tartışmaları ve AKP'nin Anayasa teklifi hakkında konuştu. Erdoğan 'Müslüman toplum' vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlçe Müftüleri İstişare Toplantısı’nda yaptığı açıklamada yeni Anayasa ve Anayasa'da başörtüsü ile ailenin korunması tartışmaları hakkında konuştu. 

Erdoğan, "Önümüzdeki günlerde Anayasa teklifi değişikliği teklifimizle sapkın akımlar tarafından tehdit edilen aile müessesesini de korumayı hedefliyoruz. Ülkemizde de bu çalışmayı yürütenler var mı? Var. Ama biz bu Müslüman toplumu birilerine yedirmeyeceğiz" ifadeleriyle yine farklı yönelimleri olan yurttaşları Anayasa'ya ve insan haklarına aykırı olarak hedef gösterdi. 

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

"FARKLI KADEMELERDE GÖREV YAPAN TÜM KARDEŞLERİMİZİ HAYRA HİZMET EDEN SEÇKİN İNSANLAR OLARAK GÖRÜYORUZ"

Kongre aynı zamanda 81 ilimizde görev yapan 900'e yakın müftünün arasındaki dayanışmanın artmasına da vesile olacaktır. Siz kıymetli hocalarımıza Allah'tan muhakafiyetler niyaz ediyorum. Allah çalışmalarınızı bereketlendirsin diyorum. Müftülerimizden edebiyete ihyitar edenleri rahmetle yad ediyorum. Rabbim hepsini cennetiyle müşerref kılsın. Rehberimiz, sevgilimiz, önderimiz Hz. Muhammed Efendimizin kutlu yolundan ayırmasın.

Ecdadımız sizler gibi camilerde din hizmeti ifa eden hocalarımızı hayra hizmet edenler olarak adlandırmıştır. Farklı kademelerde görev yapan tüm kardeşlerimizi hayra hizmet eden seçkin insanlar olarak görüyoruz. Hocalarımız sadece cami kürsüsünde, mihrapta değil, hayatımızın her safhasında yeri doldurulmaz roller üstleniyor. Yanımızda ailelerimizle birlikte hep hocalarımız, din adamlarımız vardı. Sizlerin mesleğinizin kıymeti ne parayla ne makamla ölçülebilir. Gençlerimizin irşadı, bilgilendirilmesi konusunda da en büyük sorumluluk yine sizlere düşüyor. Hademe-i Hayrat olmak şüphesiz her babayiğidin harcı değildir. Günümüzde bunun zorluklarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Materyalizmin tüm insanlığı esir aldığı modern çağda, tüm ilim erbabının sorumluluğu da artmaktadır.

"İNSANI DİĞER VARLIKLARDAN AYIRAN NE KADAR DEĞER VARSA KÜRESEL ODAKLARIN DESTEĞİYLE YOK EDİLİYOR"

Allah'ın lütfuyla cahiliye bataklığından kurtulanlar insanlığın kutup yıldızları haline gelmişlerdir. Dünyanın içinde bulunduğu zor süreç, İslam'ın hayat veren ilkelerini ortaya koyuyor. İnsanlık onca imkana rağmen manevi bakımdan giderek daha fazla irtifa kaybediyor. Materyalist idelolojiler, sosyal açılardan felakete sürüklüyor. Bunun işaretlerine pek çok alanda şahit oluyoruz. Kimi Batılı ülkeler uyuşturucu kullanımının, kadına şiddetin en çok görüldüğü yerlerdir. Kadına yönelik şiddet ile çocuklara yönelik suçlar bu ülkelerin sicilinin belki de en kötü olduğu konulardır.

Toplum birkaç marjinalin adeta oyuncağı haline dönüşmektedir. Sapıklık, ahlaksızlık ve çarpık ilişkiler bilinçli şekilde özendirilmektedir. İnsanı diğer varlıklardan ayıran ne kadar değer varsa küresel odakların desteğiyle yok ediliyor. 

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Önümüzdeki günlerde Anayasa teklifi değişikliği teklifimizle sapkın akımlar tarafından tehdit edilen aile müessesesini de korumayı hedefliyoruz. Ülkemizde de bu çalışmayı yürütenler var mı? Var. Ama biz bu Müslüman toplumu birilerine yedirmeyeceğiz. TBMM'deki vicdan sahibi tüm milletvekillerimizle bu hedefimize ulaşmayı hedefliyorum.

Hiçbir mümin başkasından bana ne diyemez. Her mümin eliyle, diliyle ve kalbiyle kötülükle mücadele etmek suretiyle bundan mükellefir. Her hususta olduğu gibi dinimizin emirleri doğrultusunda yapmamız gerekiyor.

IŞİD VE FETÖ

Hiçbir sebep, okullara giden çocukları öldüremez, camide namaz kılanları öldüremez. Türkiye en zor günlerinde Somali halkının yanında olmayı sürdürecektir. Adı ister DEAŞ, ister FETÖ olsun. Bu örgütler sapkın ve sapık yapılardır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü