USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Erdoğan: 2024 yılı kredi ve bursları 2 bin liraya çıkarıyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray'da gerçekleştirilen kabine toplantısı sona erdi.

Erdoğan: 2024 yılı kredi ve bursları 2 bin liraya çıkarıyoruz
31-10-2023 20:06
31-10-2023 20:09
ANKARA
Google News

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray'da gerçekleştirilen kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2024 yılı lisans öğrencileri için kredi ve bursları 2 bin liraya çıkarıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, uzun bir aranın ardından bugün Beştepe'de toplandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı 2,5 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü, manasına ve önemine yakışır bir şekilde 85 milyon olarak hep birlikte büyük bir gururla kutladık.

İstanbul Boğazı'ndaki geçit törenimiz, donanmamızın gücünü göstermesinin yanında stratejik önemli mesajlar da içeriyordu.

Cumhuriyeti salonlara hapsedenlere Cumhuriyet adına ülkede yıllarca cumhur karşıtlığı yapanlara tarihi yıldönümün nasıl idrak edilmesi gerektiğini gösterdik.

Türkiye hayatta kalabilmek için başta savunma sanayii olmak üzere her alanda güçlü olmak zorundadır. Kimseye düşman olmadan ordumuzu güçlendireceğiz.

2024’te Lisans öğrencileri için bin 250 liradan 2 bin liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liradan 6 bin liraya çıkartıyoruz.

Deprem bölgesindeki KOBİ'lere KOSGEB vasıtasıyla yeni kredi paketini devreye alıyoruz. İşletme başına 200-750 bin lira arasında faizsiz kredi sağlayacağız.

Afetten zarar gören 11 ilimizde 200 bin konutun inşası hızla devam ediyor. Yapımı biten konutları yakında etap etap teslim etmeye başlıyoruz. Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz. Diğer konutların teslimatlarını da peyderpey yapacağız."

Toplantıda ele alınan konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “28 Ekim tarihinde Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirdiğimiz Büyük Filistin Mitingiyle de Gazzeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu gösterdik. 1,5 milyondan fazla insanımızın iştirak ettiği mitingimiz, başta İsrail olmak üzere dünyanın birçok yerinde çok yakından takip edildi. Mazlum ve mağdurların hamisi olan ülkemiz, bu konudaki hassasiyetini, hem de güçlü biçimde ortaya koydu.

“GAZZE KATLİAMININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ, EN ÖNCELİKLİ MESELEMİZDİR”

Pazar günü Londra’dan Paris’e, New York’tan Berlin’e, Pakistan’dan Lübnan’a kadar dünyanın farklı köşelerinde ahlak, vicdan ve hassasiyet sahibi insanlar Gazzeli mazlumlar için sokaklara döküldü. İsrail’le dayanışma adına sadece gösterileri değil, Filistin bayrağını bile yasaklayan batılı ülkelerden yükselen bu tepkileri çok kıymetli buluyoruz. İstanbul’daki mitinge iştirak ederek Gazze için kıyama kalkan siyasi parti genel başkanlarına, sanatçılara, yabancı misafirlerimize ve 1,5 milyonu aşkın yürekli insana buradan tekrar teşekkür ediyorum.

25’inci gününü geride bırakan bu katliamın önüne geçilmesi, en öncelikli meselemizdir. Bunun için evvelemirde ateşkesin sağlanması, ardından da kalıcı barışa giden yolun açılması gerekiyor. İlgili tüm tarafların iştirakiyle düzenlenecek ‘Filistin-İsrail Uluslararası Barış Konferansı’nın’, bunun için en uygun platform olacağı kanaatindeyiz. Bölgedeki aktörlerin iş birliğinde, yeni bir güvenlik mekanizmasının tesis edilmesini elzem görüyoruz. Böyle adım atılması hâlinde, Türkiye olarak, sorumluluk almaya hazırız. Bizim amacımız, bölgemizi içine sürüklendiği bu anafordan çıkarmaktır.

“GAZZELİ KARDEŞLERİMİZE TÜM İMKÂNLARIMIZLA SAHİP ÇIKMAYA GAYRET EDİYORUZ”

Savaşı diplomatik yollarla sona erdirmek için çalışırken, Gazzeli kardeşlerimize de tüm imkânlarımızla sahip çıkmaya gayret ediyoruz. Mısır makamlarıyla koordinasyon içinde, bugüne kadar 10 uçak dolusu yardım malzemesini El Ariş Havalimanına sevk ettik. Aralarında doktorların, sağlıkçıların, AFAD, Kızılay, basın mensuplarının da olduğu 54 görevlimizin bölgeye intikalini sağladık. Ülkemizin gönderdiği ve bir kısmı Gazzeli kardeşlerimize ulaşan yardım malzemelerinin toplamı 213 tonu buldu. Daha fazla insani yardım TIR’ının Refah Kapısı’ndan Gazze’ye girişine izin verildikçe, biz de yardımlarımızı artıracağız.

Refah Kapısı’nın açık tutulması hususunda, uluslararası toplumun İsrail yönetimine baskı yapması önemlidir. Türkiye, dün olduğu gibi bugün de Filistinli kardeşlerinin yanındadır; bunun gereğini de şeksiz, şüphesiz bir şekilde yapmaktadır. Ancak, başta Avrupalı ülkeler olmak üzere batı dünyası, Gazze’deki insanlık sınavında bir kez daha sınıfta kalmıştır.

Bakınız tam 25 gündür; çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor, hastaneler bombalanıyor. Tam 25 gündür, 360 kilometrekarede 2,3 milyon mazlum Gazzeli hayatta kalma mücadelesi veriyor. Tam 25 gündür, Gazze’de insanlığa ait ne kadar haslet varsa, hepsi tek tek yok ediliyor.

“İNSAN HAKLARI KURULUŞLARI, İŞLENEN İNSANLIK SUÇLARI KARŞISINDA HİÇBİR TEPKİ GÖSTERMİYOR”

Ama Avrupa Birliği, bırakın İsrail’i kınamayı, çıkıp ‘ateşkes’ çağrısı bile yapamıyor. Uluslararası basın kuruluşları, 34’den fazla meslektaşları Gazze’de katledildiği hâlde, eleştirel tek cümle dahi kuramıyor. Bunu yapmadıkları gibi, hepsi bir ağızdan ahlaksızca İsrail mezalimine kılıf uydurmaya çalışıyorlar. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Gazze’deki Birleşmiş Milletler kuruluşlarının ve personelinin hedef alınmasını sadece seyrediyor. İnsan hakları kuruluşları, 25 gündür işlenen insanlık suçları karşısında hiçbir tepki göstermiyor.

Hâsılı, mesele Türkiye ve İslam dünyası olunca ortalığı ayağa kaldıranlar, İsrail’in savaş suçları karşısında ortalıkta görünmemeyi tercih ediyor.

Çok açık ve net söylüyorum; bugün binlerce Gazzeli çocuğun ölümüne seyirci kalanların, yarın herhangi bir konuda söyleyecekleri hiçbir sözün kıymeti harbiyesi olmaz. Aslolan zor zamanda konuşmaktır, hakikatleri bugün dile getirmektir. Hakkı bugün haykırmaktır. İsrail’in katliamlarına ses çıkarmayan ‘tatlısu hak savunucularından’ insanlığa da, dünyaya da hiçbir hayır gelmez. Biz buna inanıyor, buna göre hareket ediyoruz.

Kimden gelirse gelsin tehditlere boyun eğmiyor, hakkı ve hakikati haykırmaktan asla çekinmiyoruz. İnşallah bundan sonra da dik ve kararlı duruşumuzu muhafaza edeceğiz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü