USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Engin Altay: Türkiye neden gri listede Erdoğan?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Zindaşti, Sezgin Baran Korkmaz ve Türkiye'de öldürülen uyuşturucu baronlarını hatırlattı. Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu'ya yüklendi.

Engin Altay: Türkiye neden gri listede Erdoğan?
02-11-2022 17:38
02-11-2022 17:44
GAZİANTEP
Google News
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Zindaşti, Sezgin Baran Korkmaz ve Türkiye'de öldürülen uyuşturucu baronlarını hatırlattı. Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu'ya yüklendi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği ve iktidar cephesinden peş peşe sert yanıtların geldiği uyuşturucu ve kara para iddialarına değinen Engin Altay Cumhurbaşkanı ve AKP Genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soyluya yüklendi.

“Sayın Kılıçdaroğlu bir video yayınladı, hop oturup hop kalkıyorlar. Niye hop oturup hop kalkıyorsunuz” diyen Altay, “Bay Kemal’in videosunda yanlış olan ne? Kahraman polisimizi ve jandarmamızı kendinize kalkan yaparak kurtulamazsınız. Bay Kemal polis ya da jandarma demedi, ‘Fotoroman Süleyman’ dedi. Eskiden Türkiye uyuşturucunun transit geçtiği bir yerin adıydı. Şimdi ise Türkiye uyuşturucu pazarı olan bir yerin adı. Bunu siz yaptınız.” diye konuştu.

CHP’den ‘uyuşturucu’ sorusu: Türkiye neden gri listede Erdoğan?

“TÜRKİYE NEDEN GRİ LİSTEYE ALINDI SAYIN ERDOĞAN?”

Altay’ın konuşmasından satır başları:

Türkiye demokrasi ve hukuk liginde düşerken bir ligde yükseliyor. Bir ligde dünyanın merkezi oluyor. Üzülerek bunu söylüyorum, kara para ve uyuşturucu liginde Türkiye dünyanın merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.

Bugün demiş ki (Erdoğan) ‘PKK’nın uyuşturucusunu yakaladık Bay Kemal bundan rahatsız.’ Her zaman söyledim Cumhur İttifakı’ın iki hamaseti var birisi vatan bayrak hamaseti diğeri din iman hamaseti.

Bay Kemal neye üzülüyor biliyor musun sayın Erdoğan, çocukları uyuşturucu batağında can çekişen annelerin feryadına üzülüyor. O annelerin gözyaşına üzülüyor. Uluslararası Mali Polis Gücü Türkiye’yi gri listeye aldı. Niye gri listeye aldı Erdoğan?

Sayın Kılıçdaroğlu bir video yayınladı, hop oturup hop kalkıyorlar. Niye hop oturup hop kalkıyorsunuz. Bay Kemal’in videosunda yanlış olan ne?

Kahraman polisimizi ve jandarmamızı kendinize kalkan yaparak kurtulamazsınız. Bay Kamal polis ya da jandarma demedi, ‘Fotoroman Süleyman’ dedi.

“TÜRKİYE UYUŞTURUCU PAZARI OLDU”

Eskiden Türkiye uyuşturucunun transit geçtiği bir yerin adıydı. Şimdi ise Türkiye uyuşturucu pazarı olan bir yerin adı. Bunu siz yaptınız.

Uyuşturucu ve karara para bir yere konarsa orası mafya için bir çekim merkezi olur. Nitekim mafya gelip Türkiye’ye yerleşti, yerleştirdiniz çok şükür. Türkiye uyuşturucu baronlarının ve mafyanın hesaplaşma arenasına dönüştü.

Bunları görüyorsunuz, görmemeniz mümkün değil, zira bazılarıyla çok iyisiniz. Uyuşturucu ve kara parayla tıpkı FETÖ ile mücadele gibi bir mücadele yürütüyorlar. FETÖ ile mücadelede ritüel nedir paran varsa, AKP’de tanıdığın varsa korkma dışardasın. Paran yoksa AKP üst yönetiminde tanıdığın yoksa cezaevindesin. Vallahi uyuşturucu ile mücadelede böyle.

“SBK’NIN UÇAĞINA BİNERSEN ONA YAPTIRIM UYGULAYAMAZSIN SOYLU”

AKP üst yönetimiyle, içişleri ile ilişkisi olanlar koruyup kollanıyor. Bakan kendisi demedi mi ‘Sezgin Baran Korkmaz’ı bir devlet operasyonuyla kaçırdık ABD’yi boşa düşürdük’ diye. Ne oldu; SBK’nin mal varlığına tedbir kararı konmuştu kaldırttın, yurtdışına çıkış yasağı vardı kaldırttın biz sorunca bu bir devlet operasyonu, ABD’yi boşa düşürdük’ dedin şimdi SBK ABD’de. Niye yaptın? Sen SBK’nın uçağına binersen ona yaptırım uygulayamazsın Soylu.

AFGANLAR İSTANBUL’DA DUKALIK KURDU

Sırbistan’da kırmızı bültenle aranan ülkenin en kanlı suç örgütü lideri İstanbul’da öldürüldü. Öldüren bizim kahraman polisimiz değil bir mafya hesaplaşması. Afgan uyuşturucu baronları İstanbul’da dukalık kuruyor.

Ortadoğu’nun en büyük uyuşturucu baronu kim? Zindaşti. Zindaşti nerede? Zindaşti’yi salıveren hakimle ilgili Türkiye ne yaptı? Bu süreçle ilgili 3,5 milyon dolar rüşvet iddiası var. Türkiye’nin geldiği şu hale bakın.

Ortadoğu’nun en büyük uyuşturucu baronunu salı verip kaçmasını sağlayanlar mı uyuşturucu ile mücadele edecek.

Burhan Kuzu’nun ölümü ile ilgili bir sır perdesi var. Neden Burhan Kuzu’nun doğal yollardan öldüğüne kimse inanmıyor. Hatta bir tık ileri götürelim Burhan Kuzu’nun yaşadığını iddia edenler de var.

GRİ LİSTE

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) bünyesindeki Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) Genel Direktörü Dr. Marcus Pleyer, kuruluşun Türkiye raporunun işaret ettiği bulgular ışığında, Türkiye’nin gri listeye alındığını duyurmuştu.
G7 ülkeleri tarafından 1989 yılında kurulan Paris merkezli FATF, 200'den fazla ülkede insan kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, terör saldırıları ve kitle imha silahlarının finansmanı dahil bir dizi ciddi suçla mücadele için politikalar üretiyor ve standartlar belirliyor.

FATF’in tanımına göre, gri listeye alınan ülkeler artırılmış bir izlemeye tabi oluyor. FATF, gri listeye alınan ülkelerin stratejik eksikliklerini belirlenen zamanda giderme taahhütünde bulunduğunu belirtiyor.

IMF’nin Mayıs ayında yaptığı bir araştırmada, FATF gri listesine dahil olmanın bir ülkenin sermaye girişleri üzerinde ‘büyük ve önemli derecede olumsuz bir etkiye’ sahip olduğunu ortaya koymuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü