USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Ekrem İmamoğlu'ndan o hakimle ilgili bomba iddia...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu'ndan o hakimle ilgili bomba iddia...
08-11-2022 21:54
08-11-2022 23:14
GAZİANTEP
Google News

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. İmamoğlu, İnan Demirel moderatörlüğünde, İpek Özbey, İsmail Saymaz ve Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV canlı yayınında YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan ve 11 Kasım'da görülecek duruşmaya ilişkin soruya yanıt verdi.

SİYASİ YASAK SORUSUNA YANIT 

İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan ve 11 Kasım'da görülecek duruşmaya ilişkin de konuştu.

Siyasi yasak bekleyip beklemediği yönündeki soruya İmamoğlu, ''Bu konuda özel araştırmalar, çalışmalar yapıldı. Bu mesele bir yargı meselesi değil. Birisi kötü bir şey yapmış, suçu üzerinden bir yargılama süreci değil. Hatırlayalım lütfen. Seçimden sonra belediye başkanları Strazburg'a gidildi. Belediye başkanlarının çağrılma nedeni tartışmalar yapılacağı oturum. Daha da önemlisi konseye yazı yazıp gelin bizim yerel seçimleri izleyin diyen hükümet. Biz de seçimden sonra gidiyoruz, bir çok konuyu içeren bir konuşma yapıyorum. Ben Avrupa'dan döndüm. Zat-ı muhterem bana sen bizi nasıl yurt dışına şikayet edersin ahmak dedi. Ben de cevap veriyorum, seçimi tekrarlatanlara iade ediyorum diyorum. 11'inde dava var. 16 milyon insanı göz göre yargılama peşindeler. Yargıyı lekeliyorlar. Binlerce çevik kuvveti oraya dikiyorsunuz. Ben yargılanmayı bile zül görüyorum. Ben yargıya güvenmek istiyorum. Her şeyi yapabilirler. Murat ettikleri İmamoğlu'nu siyaseten cezalandırmak. Ama bunu yapamazlar. Seçim iptal edilir mi dedi arkadaşlarım. İnşallah etmezler dedim. Olursa fark atarız dedim'' ifadelerini kullandı.

''HAKİME 'CEZAYI VER, TERFİ AL' DENDİ Mİ?''

Davanın hakiminin değiştirilmesi ve hakimin FETÖ'cü olduğu iddiaları hakkında da konuşan İmamoğlu, ''Mademki bu hakim FETÖ'cü, dosya numarası veriyorum 2020/5019. Ve koşullarına uygun olmaması haliyle niçin Samsun'a ataması yapıldı? Üst yargı yetkilisi kişiler tarafından gel sen İmamoğlu'na ceza ver. Bu cezayı verirsen seni ağır ceza reisi yapalım denmiştir?'' diye konuştu. 

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

-İstanbul'un bugününe ve yarınına dertleniyoruz. Biz İstanbul'un bütününe ezbere bakmıyoruz, günü kurtarmıyoruz, bir avuç insanın beklentisine odaklanmıyoruz. Bugünü, yarını önceleyen büyük bir değişim başlattık. AKP döneminde bataklığın üzerine beton dökmüşler, yıktık. Açılış yapacağız diyorlar, daha aracın siparişi verilmemiş.

-Unkapanı Köprüsü'nü yaptık, kavşak şu an hazır. Diğer bölümünün şu an kazıkları çakılıyor. Eminönü'nün meydan düzenlemesini yapıyoruz.

Yapılmamış metroya yapılmışın 2 katı kadar para ödenmiş şekilde devraldık. Metro yapacağız diyorlar daha aracın siparişi verilmemiş, tasarımı yapılmamış. İstanbul'u bir düzene kavuşturduk

ERDOĞAN'A ÇÖKME YANITI

-Sayın Cumhurbaşkanı bu "çökme" lafını çok kullanıyor. Onu heralde en çok bilen kullanır. Ben "çökme" işinden anlamam, hayatım emekle geçti.

Yanlışını düzelteyim, çöktü dediği proje bahsettiği proje değil. Bizden önce başlamış ama yüzde 75'ini biz tamamladık.

Sayın Cumhurbaşkanı'nın benim projem dediği proje Dalan döneminde başlıyor, Sözen döneminde devam ediyor. Erdoğan 4 yılda bitiriyor.

AKP İL BAŞKANI'NIN BASKINI

-Osman Nuri Kabaktepe'ye çok üzüldüm. Ben olsam arar sorarım. Bilgi almak istiyorum derim. Akılcı siyaset bu. Bunu yapmıyor. Etrafındaki bir kaç kişiyle gidiyor ekmek fabrikasının bir kilometre uzağında diyor ki bu fabrikada ekmek üretilmiyor. 

Biz ekmek üretimi konusunda büyük çaba sarf ediyoruz. 

TOGG AÇILIŞI

-Togg açılışına davet edilmedim, edilseydim giderdim. Benim taahhüdüm de var, tarihi yarımadayı karbon salınımı sıfır hale getirmek istiyoruz. Burada kullanmak istediğimiz hizmet araçlarını Togg'dan almak istiyoruz diye başvurumuzu yapıyoruz. Togg'un yetkilisiyle bunu görüşmek istedim ama benimle henüz irtibat kurmadılar.

-Ocak ayına kadar ekmeğe zam yapmayacağız.

İETT'YE YÖNELİK ELEŞTİRİLER

-İstanbul'da şu anda 2,5 milyon mülteci var. Biz İstanbul'un 19 milyonu aşan nüfusa hizmet ettiğimizi görüyoruz. Toplu taşımada rakamlarımız rekor seviyelere ulaştı. Hiçbir istatistik bizim önceki dönemden daha kötü bir, otobüs kullanımı ya da kazada artış, yangın... İnanın en son 7-8 yılının daha iyi yıllarını yaşattık. Ancak kara propaganda yalan, ifitira tam bir karaktere dönüşmüş. Bir başka sorun var, özellikle otobüs filosu ihmal edildi. Neredeyse 2009'dan beri ihmal edildi. Gelir gelmez otobüs almalıyız dedik.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

Anket tuzağına düşmeyelim. Bu ülke her akşam cumhurbaşkanı adayını konuşuyor. Bence gerçek konulardan bizi uzak tutuyorlar. Aslında konular zamlar. Bu ülkenin yüzde 75'i eğitimden rahatsız. Alt gelir grubu fakirleşiyor, üst gelir grubu zenginleşiyor.

Kendi yalanlarını kapatmak için bizi tartıştırıyorlar. Cumhurbaşkanı adayı kim, sana ne! İktidara söylüyorum. Biz süreç yönetiyioruz, ben sürecin bir parçasıyım İstanbul'daki icraatlerimi sürecin en güçlü parçasıyım. İstanbul'da kazanırsanız Türkiye'de kazanırsınız diyoruz.

Ben altılı masanın en çalışkan neferiyim, kurulduğundan beri. Bugünün iktidarı neyi kapatmak istiyor, adayı tartışrarak... Bir gerçeğin altını çizelim, 2023 ile ilgili. AK Parti'nin 'Hedef 2023' diye bir sayfası var, muhteşem. Şu anda bu siteye girsinler, ben girdim baktım üzüntüyle baktım, keşke başarabilselerdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü