USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Dervişoğlu'ndan Kurtulmuş'a kontenjan tepkisi

Müsavat Dervişoğlu, TBMM'de kurulan komisyonunda İYİ Parti'nin 3 vekillik kontenjanının başka partiler arasında paylaştırılmasına tepki gösterdi.

Dervişoğlu'ndan Kurtulmuş'a kontenjan tepkisi
11-08-2025 19:38
11-08-2025 19:41
Google News

TBMM'de kurulan komisyonunda İYİ Parti'nin 3 vekillik kontenjanının başka partiler arasında paylaştırılmasına tepki gösteren Müsavat Dervişoğlu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a "Cumhuriyetin kurucusu Gazi Meclis’imizi çoğunluğunuzun malı olarak görmekten ne zaman vazgeçecek ve demokrasinin faziletine gerçek anlamda ne zaman sahip çıkacaksınız?" diye seslendi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM'de PKK'nin silah bırakma süreci için çıkarılacak yasaların tartışılacağı Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonuna katılmayan İYİ Parti'ye ayrılan 3 kişilik kontenjanın AKP, CHP ve DEM Parti arasında paylaştırılmasına tepki gösterdi.

Söz konusu gelişme için 'hukuksuzluğun zirvesi' diyen Dervişoğlu, Numan Kurtulmuş'a "Önümüzdeki dönem içerisinde, şayet bir başka parti komisyondan çekilmeye karar verirse, onun üyeliklerini de diğer partilere dağıtacak mısınız?" sorusunu yöneltti. 

Dervişoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde: 

"Katılmayacağımızı gerekçeleriyle bildirdiğimiz komisyon çalışmaları ile ilgili olarak partimize tahsis edilen üyeliklerin, bizzat Sayın Numan Kurtulmuş tarafından başka siyasi partilere dağıtılmak istenmesi keyfiliğin ve hukuksuzluğun zirvesidir. Sayın Kurtulmuş’a sormak isterim: Önümüzdeki dönem içerisinde, şayet bir başka parti komisyondan çekilmeye karar verirse, onun üyeliklerini de diğer partilere dağıtacak mısınız? Yoksa, hayır öyle bir şey olmayacak diye düşünüp, kendi inisiyatifinize göre nitelikli çoğunluk ayarlaması mı yapıyorsunuz? Hadi siz bunu yapıyorsunuz da, muhalefet partileri bu tuzağa nasıl düşüyorlar? Yaptığınız bu aymazlıklar, size görev tevdi edenleri mutlu kılmaktan başka bir amaca hizmet ediyor mu? Son olarak; Cumhuriyetin kurucusu Gazi Meclis’imizi çoğunluğunuzun malı olarak görmekten ne zaman vazgeçecek ve demokrasinin faziletine gerçek anlamda ne zaman sahip çıkacaksınız, hiç düşündünüz mü?"

NE OLMUŞTU?

Toplam 51 sandalyeli komisyona İYİ Parti'nin katılmaması nedeniyle 3 vekil AKP, CHP ve DEM Parti arasında paylaştırılmıştı. Numan Kurtulmuş, üç partinin de komisyona vereceği ismi bugün saat 17.00'ye kadar TBMM Başkanlığı'na iletilmesini istemişti.

Üç partinin isimlerini bildireceği vekiller de netleşti. AKP, komisyon üyesi olarak Denizli Milletvekili ve eski AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ı belirledi. CHP, Ankara Milletvekili Umut Akdoğan'ı, DEM Parti ise İstanbul Milletvekili Celal Fırat'ı komisyon üyesi olarak belirlemişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü