USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Gaziantep’te

AK Parti Gaziantep Teşkilatı, yeni dönemle birlikte belirlediği hedeflere ulaşmak için aktif olarak çalışmalara başladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Gaziantep’te
13-08-2023 17:26
13-08-2023 17:28
GAZİANTEP
Google News

AK Parti Gaziantep Teşkilatı, yeni dönemle birlikte belirlediği hedeflere ulaşmak için aktif olarak çalışmalara başladı.

AK Parti Gaziantep Teşkilatı yeni dönemle birlikte saha çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda yaz döneminde yoğun bir saha çalışması yapan il ve ilçe teşkilatları, ağustos ayı ile birlikte, gelenekselleşen “Şehir Buluşmaları” çalışmaları kapsamında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı Gaziantep’te ağırladı.

Her dönem saha çalışmalarıyla vatandaşın nabzını tutarak milletin sesine kulak veren AK Parti Gaziantep Teşkilatı, bakanlarından milletvekillerine, il başkanlarından mahalle temsilcilerine kadar bütün kadrolarıyla 2023’ün yaz aylarında da sahada çalışmalarına devam ediyor. 21 yılda yapılan tüm eser ve hizmetleri vatandaşla paylaşırken; yeni dönemle birlikte ülkenin her köşesinde oluşan isteklere ve beklentilere kulak veriyor.

Bu kapsamda AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’nın koordine ettiği Şehir Buluşmaları Programı kapsamında AK Parti Gaziantep Teşkilatı ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ tarafından milletin derdi ile dertlenen, gündelik sorunların çözümünde güven veren, gelecek için de umut vaat eden AK Parti siyaseti anlatıldı.

‘Şehir Buluşmaları için Gaziantep’e Gelen YILMAZ’ın İlk Durağı Nurdağı Oldu.’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ ilk olarak 6 Şubat depremlerinde en fazla hasarı alan Nurdağı İlçesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Depremzedelerle bir araya gelen YILMAZ, vatandaşların talep ve önerilerini dinleyerek, herkesle kucaklaştı. Akabinde Gaziantep Valisi Kemal ÇEBER ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fatma ŞAHİN’i makamlarında ziyaret ederek kente dair bilgiler aldı.

‘Şehidimiz var’

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı’nda İl Başkanı Murat ÇETİN’e hayırlı olsun ziyaretinin akabinde Milletvekilleri, önceki dönem Milletvekilleri, önceki dönem İl Başkanları, İlçe Başkanları, önceki dönem İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, önceki dönem İlçe Belediye Başkanları, kadın ve gençlik kolları ile il-ilçe yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’ne yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmalarına ‘Bugün sabahtan Antep'e geldik. Arkadaşlarımızla birlikte sahadayız. Toki'nin yaptığı çalışmaları yerinde gördük. Deprem çalışmalarıyla ilgili koordinasyon toplantısı yaptık.’ sözleriyle başlayan YILMAZ. ‘Şehidimiz var, Allah’tan rahmet diliyoruz. Taziyeye gitme imkânımız oldu. Şehidimizin ailesine bizzat hem kendi taziyelerimizi hem Cumhurbaşkanımızın taziyelerini iletme imkânımız oldu. Cenab-ı Allah'tan bu vesileyle tüm şehitlerimize de rahmet diliyorum.’ dedi.

‘Türkiye çok şükür bir istikrar adası gibi istikrarını güvenli devam ettiriyor, yoluna devam ediyor.’

‘Gaziantep bizim çok kıymetli bir ilimiz. Gerçekten girişimci bir ilimiz, cazibe merkezi olan bir ilimiz. Birliğiyle, beraberliğiyle, kardeşleriyle örnek bir ilimiz. Gerçekten birçok tarihi değerleri olan bakır sanatından, mutfağından, tarihi müzesiyle köklü geçmişiyle son derece önemli bir değerimiz. Gaziantep'te olmak Gaziantepliler ile buluşmak, hakikaten mutluluk verici.’ diyen Cumhurbaşkanı Yardımcı Cevdet YILMAZ, ‘Bir taraftan dünyanın pandemi belasından geni çıktığı toparlanmaya çalıştığı bir dönemdeyiz. Diğer taraftan Cumhuriyet tarihimizin en büyük felaketiyle. Kıyafetiyle karşı karşıya kaldık ve bunun yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Biz diğer yandan bölgemizde Suriye savaşı yetmezmiş gibi Ukrayna Rusya çatışması gibi farklı savaşların, jeopolitik gerilimlerin yaşandığı bir dönemdi. Bunlara rağmen Türkiye çok şükür bir istikrar adası gibi istikrarını güvenli devam ettiriyor, yoluna devam ediyor. Bunda tabii AK Parti'nin ve Kurucu Genel Başkanımız, Liderimiz Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çok büyük bir emeği var, imzası var. Son dönemlerde de elbette Cumhur İttifakıyla birlikte oluşturduğumuz siyasi iklimin, güven ikliminin istikrar ikliminin etkisi var. Bu kadar olumsuzluğun dünyada bölgemizde yaşandığı bir dönemde, bir de Türkiye'de liderlik eksikliği olsaydı, siyasi istikrar eksikliği olsaydı şu anda nasıl bir durumda olurduk, onu takdirinize bırakıyorum.’ ifadelerinde bulundu.

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı ziyaretinin akabinde STK’lar ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ ve AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat ÇETİN, Cumhuriyetin 100. yılına vurgu yaptı.

‘Hiç şüphesiz STK’larımız, demokrasinin işleyişine katkı sağlayan, sosyal değişimi teşvik eden ve toplumsal ihtiyaçlara cevap veren önemli aktörlerdir.’

Şahinbey Sanat ve Kongre Merkezi’nde sivil toplum kuruluşlarına hitap eden AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat ÇETİN, ‘Hepimizin bildiği üzere sivil toplum kuruluşları, toplumun farklı kesimlerini bir araya getiren, belirli bir amaç doğrultusunda çalışmalar yürüten ve gönüllülük esasına dayalı çalışmalar yapan kuruluşlardır. Hiç şüphesiz demokrasinin işleyişine katkı sağlayan, sosyal değişimi teşvik eden ve toplumsal ihtiyaçlara cevap veren önemli aktörlerdir. İlk olarak, Toplumsal farkındalık yaratma, insan haklarını savunma, çevreyi koruma gibi konularda STK’larımız, demokratik bir toplumun olmazsa olmaz unsurlarından biri olup çeşitli görüşlerin harmanlandığı platformlar oldukları için toplumun sesini duyurmasında önemli bir misyon üslenmektedirler. Toplumsal değişimin itici güçleri olan sivil toplum örgütlerimiz gönüllülük esasına dayalı çalışmalarıyla toplumsal dayanışmanın ve insanların birbirine destek olmasının en güzel örnekleridir. En nihayetinde aylar önce yaşadığımız Asrın Felaketi deprem başta olmak üzere, komşu ülkemiz Suriye’de çıkan savaş sonucu ülkemize göç etmek zorunda kalan mültecilere karşı yaptıkları çalışmalara bizzat şahidiz. Gaziantep toplam 1829 derneği, 297 yabancı ve 49 kamu yararlı sivil toplum kuruluşuyla illere göre dernek sayısı bakamında Türkiye’de 8. sırada yer almaktadır. Gaziantep bünyesindeki hemşehri dernekleriyle birlik ve beraberliğin yaşandığı kültürel zenginliklerin yaşatıldığı bir merkez haline gelmiştir.’ dedi.

Gaziantep’in Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin en gelişmiş illerinden bir olduğuna dikkat çeken AK Parti Gaziantep İl Başkanı ÇETİN, ‘Gaziantep Türkiye’nin Ortadoğu pazarına açılan ihracat üssü olmuştur. Gaziantep dünyada 196 ülkeye ihracat yaparak ülkemizin en fazla ihracat yapan ilk 6 ili arasında yerini alan şehrimiz, hızla büyümeye Türkiye yüzyılına ise koşar adım gitmeye devam etmektedir. Gaziantep’imiz 12 milyar doları geçen ihracatı ile Türkiye’nin ihracatında yüzde 4,1 civarında bir pay elde etmiştir. Sadece Suriye’deki savaştan kaçarak ülkemize sığınanlar değil, Asrın felaketinden sonra depremde ağır hasar alan illerden göçle gelen kardeşlerimize de kucak açan Gaziantep, belki de dünya tarihinin en vefalı şehri olarak tarihe geçmeyi hak etmektedir.’ ifadelerinde bulundu.

‘Söz konusu şehrimiz her yönden değişmekte, gelişmekte ve büyümekte olup Cumhurbaşkanımızın da yakinen takip ettiği ve her daim desteklerini hissettirdiği kentimiz ekonomiden sanata, eğitimden sağlığa, bilimden spora birçok alanda örnek olmaya devam etmektedir.’

ÇETİN, ‘12 yıldır Suriyeli kardeşlerimizi kucaklayan, Ensar ve muhacir kenti Gaziantep Asrın felaketinde deprem yaralarının sarılmasında öncü ve örnek bir şehir olmuştur. Komşu illerin lideri konumunda bulunan Gaziantep Ankara’da Grup Başkan Vekilimiz Abdülhamit Gül ve milletvekillerimizle birlikte tüm bakanlıklara ulaşarak şehrimizin sorunlarını iletebilen ve hızla dönüşler alabilen bir kabiliyete sahibiz. Bundan dolayı da tüm milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece  ‘Birlikten güç doğar’ sözlerini ilke edinerek tüm Sivil Toplum Kruluşları, Oda ve Borsalarla birlikte hizmet ederek Türkiye Yüzyılı”na en önde adapte olan şehir konumunda olacağımıza inancım sonsuzdur.’ diyerek konuşmalarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü