USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP ve İYİ Parti'den Tuzla Belediyesi önünde protesto

CHP ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanları Kaftancıoğlu ve Kavuncu, Tuzla Belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP ve İYİ Parti'den Tuzla Belediyesi önünde protesto
29-12-2022 13:27
29-12-2022 13:37
İSTANBUL
Google News

AKP’li Tuzla Belediye Meclisi üyesi Türel Ağyol, Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafına “Umarım bu geceki birliktelikten kaset çıkmaz” yorumunu yapması üzerine CHP ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanları Kaftancıoğlu ve Kavuncu, Tuzla Belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Tuzla Belediyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

AKP’DEN AĞYOL’A DİSİPLİN SORUŞTURMASI

İkili arasında önce konuşan Kavuncu, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile telefonda görüştüğünü ve Kabaktepe’nin Ağyol için kendisine “Üzgünüz, yapılanı tasvip etmiyoruz. Gerekli işlemleri başlattık, disiplinle ilgili gerekli işlemleri işleteceğiz” dediğini aktardı.

Bir bir veya daha fazla kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

“ÇOK BÜYÜK VE KÖTÜ BİR ZİHNİYETİN YANSIMASI”

Kavuncu şöyle konuştu:

“En çok tepkiyi AK Parti’den beklerdik fakat, bunun artık çok anlamsız olduğunu da görüyoruz. Nereden biliyoruz biliyor musunuz? Bu öyle bir zihniyet ki, bir zamanlar ‘örtüsüz kadın perdesiz eve benzer’ ifadeleriyle travmatik bilinçaltını açığa vurmuştur. Bu öyle bir kötülük ki sokaktaki hak arayan vatandaşa ‘sürtük’ diyecek kadar korkunçlaşmış. Bu öyle bir iğrençlik ki Genel Başkanmız Sayın Meral Akşener’e canlı yayında çok adi iftiralar atmıştır. Bu öyle bir terbiyesizlik ki bir kadına ‘Kendi mabadı açıkta dururken başkalarını ayıplaması ahlaki düşüklüktür’ diye hakaretler savurur. Bu öyle bir seviyesizlik ki bir anneye üstelik 8 mart Dünya Kadınlar Günü’nden bir hafta önce ‘fosforlu’ diyerek anımsatmalarda bulunacak kadar iğrençtir. Burada saydıklarım çok büyük ve kötü bir zihniyetin yansımasıdır.

“SAYGIYI VE NEZAKETİ ALÇAKLARA ÖĞRETECEĞİZ”

O yüzden burada AK Partili Tuzla Belediye Meclis Üyesi kendisine idol bulduğu, güç aldığı odaklar var. Bu odakların kimler olduğunu da az önce açıkladım. Farklılıklarımıza rağmen örfümüzü hiçe sayan bu saldırılara karşı elbette bir arada duracak, saygıyı ve nezaketi bu saldırganlara ve alçaklara öğreteceğiz”

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

“TÜRKİYE’Yİ KARANLIĞA TESLİM ETMEYECEĞİZ”

Kavuncu sözlerini, “Türkiye’yi vasata zorbalığa nezaketsizliğe ve karanlığa teslim etmeyeceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülkemizi nezakete aydınlığa ve barışa hep birlikte kavuşturacağız” sözleriyle sonlandırdı.

Kavuncu’dan sonra ise CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu konuştu.

“BİR AHLAKSIZI DEĞİL BİR ZİHNİYETİ TEŞHİR ETMEK İÇİN…”

Canan Kaftancıoğlu ise sözlerine bir ‘ahlaksız’ı değil yürekleri kapkara olmuş bir zihniyeti teşhir etmek için orada olduklarını belirterek başladı.

Kaftancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kötülükte sınır tanımayanların ahlaksızlıkta da sınır tanımadıklarını bir kez daha görmüş olduk. Memleket sevdalısı güzel aydınlık bir geleceğe birlikte yürüyen genel başkanlarımızı ve onlara inanan milyonları gördükçe uykuları kaçıyor, kaçsın. Ne yaparlarsa yapsınlar fitne sokamadılar. Hayatta en mahir oldukları iş, çalmanın dışında, bölüp parçalayıp dağıtamadılar. Genel başkanlarımıza ahlaksız yorumlarda bulunmayı marifet saydılar.

“6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN İSTİSMARINA GÖZ YUMAN ZİHNİYET”

Bu ahlaksız zihniyetin yaptıkları ve söyledikleri sadece genel başkanlarımızla ilgili değil elbette. Sayın genel başkanlarımızın fotoğrafına bu yorumu yapabilen zihniyet; 6 yaşındaki kız çocuğumuzun sistematik istismarına yıllarca göz yuman zihniyettir. Bu zihniyet; bir kadınla bir erkek, nerede ve ne amaçla bir araya gelmiş olurlarsa olsunlar, akıllarına cinsel çağrışımlardan başka bir şey getirmeyen zihniyettir.

‘FAHİŞE’ VE ‘SÜRTÜK’ HATIRLATMASI

Bu zihniyet; spor yapan, bisiklete binen, erkek arkadaşlarıyla konsere giden kızlarımıza ve -ne yazık ki- özellikle başörtülü kızlarımıza ‘fahişe’ damgası yapıştıran, hepimize, biz kadınlara, hepimize ‘sürtük’ diyebilen zihniyettir. Ve bu zihniyet Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlık uğruna kadın -erkek omuz omuza kurtuluş savaşı vermiş kadim bir toplumu aşağılayan zihniyettir. Bir de bu zihniyet her türlü ahlaksızlığı yapıp utanmadan bir de ahlak bekçiliğine soyunmuş zihniyettir. İşte tam da bu nedenle bizler önümüzdeki seçimin aynı zamanda bir zihniyet tercihi olacağını biliyoruz.

“ÜLKEYİ KARANLIĞA GÖMENLERLE NEFES ALDIRMAYA ÇALIŞANLARIN MÜCADELESİ”

Bir tarafta, bulunduğu her yere kötülük yayan, sığ, ahlaktan yoksun, ahlaksızlıkta sınır tanımayan bir zihniyet. Diğer tarafta ise, ülkesinin aydınlık geleceği için, 85 milyon için daha iyi, daha huzur dolu bir yaşam hedefleyen bir zihniyet. Bu nedenle bu ülkeyi karanlığa gömenlerle, nefes aldırmaya çalışanların mücadelesi diyoruz buna.

“ÇOK YAKINDA GÜNÜNÜZÜ GÖRECEKSİNİZ”

Arsızlık ve ahlaksızlıkta sınır tanımayalar size sesleniyorum. Ülkesi için, halkı için, gelecek için çalışan kişilerin fotoğraflarına bakıp ne gördüğünüzü bilmeyiz ama bilin ki çok yakında gününüzü göreceksiniz. Bu ahlaksız zihniyetinizin yok oluşunu göreceksiniz”

Kaftancıoğlu sözlerini “Kötülüğünüzün karşısında kadınıyla, erkeğiyle yan yana omuz omuza cesaret göreceksiniz. 85 milyonu yoksulluk ve esaretten kurtaracak olan cesareti…” ifadeleriyle noktaladı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Tuzla Belediyesi’nin AKP’li meclis üyesi Türel Ağyol, CHP Fotoğraf Servisi’nin Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını paylaştığı tweetine “Umarım bu geceki birliktelikten kaset çıkmaz” dedi. Daha sonra ise büyük tepki çeken mesajını sildi. Facebook hesabından da “özür” metni paylaşan Ağyol şunları dedi:

“…yaptığım yoruma hiç aklımın ucundan bile geçmeyecek şekilde benzetmeler yapıldı. Gün içinde özelden arayan herkese orada ‘ironi’ yaptığımı çünkü her görüşmeden sonra bir ses kaydı veya görüntü paylaşıldığını (en son İmamoğlu olayı gibi) söyledim buna istinaden de umarım bir ses kaydı veya görüntü sızdırırlar da tekrar paylaşım yaparım mantığı takımdım. Maksadım dışına taşan ve Allah şahit ki aklımdan geçmeyen bir şekilde karşıma çıkan bu üzücü paylaşımımdan dolayı sayın Meral Akşener başta olmak üzere herkesten özür dilerim”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve parti örgütü ile birlikte bugün saat 12.00’de Tuzla Belediyesi önünde basın açıklaması yapacaklarını paylaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü