USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Özgür Özel: Hata yapmazsak yüzde 100 iktidarız...

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Özel, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özgür Özel: Hata yapmazsak yüzde 100 iktidarız...
04-04-2024 11:27
04-04-2024 12:18
GAZİANTEP
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Gaziantep benim takıntı yaptığım iki ilden biri. Samsun ve Gaziantep... Bu iki şehirde partiyi birinci parti yapmadan bu siyaseti bırakırsam gözüm açık gider!" dedi.

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Özel, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Gaziantep ve Samsun takıntı yaptığım iki il"

"Gaziantep'te 1 milyon nüfuslu merkez ilçeyi aldık. Şehitkamil'de pırlanta gibi bir adayımız vardı. O adayımızı belirlerken bile türbülansı aşamadık. Bir sürü sıkıntı oldu. Gaziantep benim takıntı yaptığım iki yerden birisi. Ben Gaziantep'e kurultayda söyledim. Adına Atatürk'ün Gazi ünvanı verilen bir kentte bu halde olamayız. Düzelteceğiz. Samsun ve Gaziantep... Bu iki şehirde partiyi birinci parti yapmadan bu siyaseti bırakırsam gözüm açık gider!" dedi.

"Hatay'da aldığımız seçimi çalmaya çalışıyorlar"

Van'da yaşanan irade gaspı girişimine ilişkin de konuşan Özel, "Bu sefer pusu kurmuşlar. Seçim iptal olacak filan da demiyor. Vanlılar sokağa döküldü. Van’da o kadar terör örgütü varsa vay halimize. Sokağa çıkanlar Van halkıydı. Yakmaya yıkmaya sonuna kadar karşıyız. İlçe seçim kurulları inanılmaz çifte standartlar alıyor" yorumunda bulundu.

"HALKIN SEÇTİĞİ MİLLETVEKİLİ HAPİSTE TUTULUYORSA ANAYASA DEĞİŞMEZ"

İktidarın Anayasa değişikliği gündemine de değinen CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  "Bir ülkede mutabakat varsa Anayasa değiştirebilir. Hatay halkının seçtiği bir milletvekili hapiste tutuluyorsa o ülkede Anayasa değişmez" dedi. 

2023 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Özgür Özel, "Mayıs ayındaki seçimlerini AKP kazanmadı. Biz kaybettik" yorumu yaptı.

CHP Liderinin konuşmasından satır başları şöyle:

"AKP yakın iş adamları bugün bir varlığa sahiplerse bunun cumhuriyet sayesinde olduğunu biliyor. Bir ülkeyi demokratik yapan muhalefettir. Ülkenin demokrasisi nefes alırsa herkes alır. Biz kazandık ülkenin risk durumu da düşecek. Dolar düştü Euro düştü tabi kalıcı değil. Geçen dönem yapılan en büyük kötülük İmamoğlu’na mazbatayı vermemekti. CHP, Avrupa’nın birinci partiyiz. Avrupa’da en çok belediye alan partiyiz. CHP’nin seçim başarısı dünyadaki sosyalistlere moral oldu. Avrupa bu seçim başarısı sol bir perspektifle anlatılmamız isteniyor.

HATAY'DAKİ SEÇİME VE KAYYIM ATAMALARINA TEPKİ

Kayyum belediyeciliğine itirazımız var. Anayasa göre eşit olduğumuza göre herkes belediye başkanını seçebilir. Artık eskisi gibi kolay değil kayyım atamak. Bu sefer pusu kurmuşlar. 5 dakika kala adaya verilen memnu hakkını iptal etmişler. İkinciye madalya takacak böyle bir şey olabilir mi. Demokratik tepki en doğrusu. Sonra 3 arkadaşımız gitti. Önemli bir mücadele verdiler. Artından YSK kararı geldi, YSK siyasi değil hukuki bir karar verdi. Adıyaman Besni’de itirazımıza ret veriyor ama Pınarbaşı’nda rakibin itirazına kabul veriyor. Bunlar çifte standart. Bir yerde verdiği karar şu Gaziosmanpaşa’da geçersiz oylar aradaki farklar çok olduğu için. E böyle yüzlerce itiraz var o zaman bizim şey yaptığımız. Diyor ki AKP’yi yeneceksin, MHP’yi yeneceksin bir de dönüp geçersizleri yeneceksin. İskenderun’da fark 3 bin 900‘dü şimdi 2 bin 700’e kadar indi. 39 bin geçersiz oy var, geçersizleri bile saymıyor. Hatay’da seçim çalınıyor. Kim çalıyor? Vali eliyle devlete talimat veren hükûmet çaldırıyor. Vali işin içinde. Bitmedi büyük bir mücadele var. Orada iki genel başkan yardımcım var. Murat Bakan’la Gökçe Gökçen. Hatay’da iş daha bitmedi. Orada bir hukukçu ordumuz var, Hatay son dakikaya kadar takip edilecek. Aldığımız seçimi çalmaya çalışıyorlar.

'BİZİ HAPİSTE TUTANLARLA ANAYASA YAPAMAYIZ'

Bir ülkede mutabakat varsa anayasa değişir. Anayasa nasıl değişir kimler değiştirebilir. Anayasa kararlarını tanımayan, AYM hak bildiriyorsa, kapatılmalı deniliyorsa onlarla anayasa değiştirilmez. Hatay halkının seçtiği bir milletvekili hapiste tutuluyorsa o ülkede Anayasa değişmez. İçerde Gezi davasında yatan herkes bizim yerimize yatıyor. Ben de gezideydim. Bizimle anayasa değişikliği konuşacak birinin öncelikle anayasa uygulaması. Geziden yatan herkes bizim yerimize yatıyorlar. Bizi hapiste tutanlarla anayasa yapamayız.

'14 VE 28 MAYIS'I BİZ KAYBETTİK'

14 Mayıs bir özeleştiri yapmak gerekirse altılı masanın müşterek ve münferit hatalarından dolayı kaybedildi. 14 Mayıs’ı ve 28 Mayıs’ı Tayyip Erdoğan kazandı diyorlar hayır biz kaybettik. AKP medyası hep neyle uğraştı, Özgür Özel lider değil, CHP’de şu çekişme var, ben hep ne dedim ‘avuçlarını yalarlar’ neden 1 Nisan’da zafer geliyor bunlar hezimet geliyor diye bekliyorlar. Bunu neden yapıyorlar? Güçlü bir muhalefetin ne başarabileceğini biliyorlar. CHP’de kavga yok, Muhalefetle de kavga etmedik etmeyeceğiz. Eskişehir’deki milli irade hırsızlığı vardı üç kere gittim. Milli irade hırsızı kazansaydı çatlardım. Çok önemli bir başarı. Öbür taraftan Balıkesir vardı, bunların hepsine yerine hak yerini buldu. Ama isimlerini anmam. Onlar muhalefette muhalefete muhalefet yapılmaz. İktidarla uğraşacağız hep beraber. Muhalefette biz yüzde 38’iz diğerlerini yok edelim gibi bir hesabım olamaz. Partileri ne AYM kapatabilir ne diğer partilerin liderleri. Partileri kaparsa millet kapatır. Seçilmiş herkesin başımın üstünde yeri vardır o yüzden de muhalefetle asla kavga etmeyeceğim. Ama biz hep birlikte ve ayrı ayrı yaptığımız hatalarla insanların 31 Mart yaşadığı sevinci mahrum ettik, kusurumuzu görüyoruz, bir daha onlara öyle bir üzüntü yaşatmamaya yemin ettiğim için genel başkan adayı oldum ona inandırdığım için genel başkan oldum insanları inandırdığımız için cam tavanı tuzla buz ettik.

KILIÇDAROĞLU: SAYIN GENEL BAŞKAN ÇOK MUTLUYUM

Kemal Beyden yanaymış gibi olup da yok '1 Nisan’ı göreceksiniz hezimetten sonra Kemal Beyi getireceğiz’ Kemal Bey böyle bir insan olabilir mi? Öyle şey olmaz. Beni aradı ‘Sayın genel başkan ne diyeyim’ dedi, çok mutluyum dedi, çok önemli bir başarı elde ettiniz dedi, saat 9 falan değildi yani erken aradı, tam netleşmemişti ama o da gördü. Tebrik ediyorum dedi oylara sahip çıkmaya devam edin o tutumunuz önemli dedi. Selvi hanımın da tebrik ettiğini söyledi.

'YÜZDE 100 İKTİDARIZ'

Huyumdur partinin yetkili organlarını toplamadan hiçbir şeye evet hayır demem. Çünkü liderin erken evetleri kralım ben demek ben kral değil genel başkanım. Partinin yetkili organlarını toplarım MYK’da tartışırım, parti meclisini toplarım il başkanlarını milletvekili grubunu toplarım, fikirlerini alır son bir MYK yapar kararı sonra veririm. Ama kişisel fikriniz derseniz, ben ne gün erken seçim derlerse varım derim. Şöyle uyanıklıklar yapabilirler, son üç ay duralım orada yapalım şöyle olsun böyle olsun, ne gün samimi bir erken seçimiyle gelirlerse kişisel fikrim evettir. Korkmam ondan niye korkacağız. Biz Erdoğan’ın adaylığından korkmak ona önem atfetmektir. Bir dahaki seçimde hatta yapmazsak yüzde 100 iktidarız. Bunun bir ayağı yerel yönetimler. Kibre kapılmazsak, ne oldum delisi olmazsak, birbirimize düşmezsek…"

ROMANYA'YA GİDECEK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ayrıca Cumartesi günü (6 Nisan) Romanya'ya gideceğini açıkladı. 

Özel, Bükreş’te düzenlenen Avrupa Sosyalist Partisi Liderler Konferansı’na katılacak. Özel’in programı tek gün sürecek. Özel konferansta konuşma yapmayacak. 

Toplantıya, İspanya Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal’in Genel Başkanı Pedro Sanchez, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ve birçok dünya lideri katılacak. Özel'in liderlerle beraber bir fotoğraf vermesi de bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü