USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP'li yöneticilere “SaBıKa Holding” davası...

CHP il ve ilçe yöneticileri tarafından, Sezgin Baran Korkmaz ve holdingiyle ilgili bilgilerin yer aldığı “SaBıKa Holding” başlıklı broşür nedeniyle hakim karşısına çıktı. Dava, 20 Ocak'a ertelendi.

CHP'li yöneticilere “SaBıKa Holding” davası...
16-09-2022 19:46
16-09-2022 19:54
GAZİANTEP
Google News

CHP il ve ilçe yöneticileri tarafından, Sezgin Baran Korkmaz ve holdingiyle ilgili bilgilerin yer aldığı “SaBıKa Holding” başlıklı broşür nedeniyle hakim karşısına çıktı. Dava, 20 Ocak'a ertelendi.

CHP il ve ilçe yöneticileri tarafından, Sezgin Baran Korkmaz ve holdingiyle ilgili bilgilerin yer aldığı “SaBıKa Holding” başlıklı broşürlerin 15 Ekim 2021 tarihinde Beşiktaş ve Beyoğlu’nda dağıtılması üzerine 10 partili hakkında, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan dava başladı. Davanın bugünkü duruşması, mahkeme salonunun küçük olması nedeniyle İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda yapıldı. Mahkeme hâkimi beraat taleplerini reddetti, dava 20 Ocak'a ertelendi

Duruşmaya, sanıklardan CHP İstanbul İl Sekreteri Oğuz Kemal Yakar, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mert Bahçetepe, Beşiktaş İlçe Başkanı Gözde Fil ve çok sayıda avukat katıldı. Egemen Bağış ile Korkmaz Karaca'nın avukatları da müşteki sıfatıyla duruşmada hazır bulundu. CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve ilçe başkanları da duruşmada izleyici olarak yer aldı.

"TÜM SANIKLAR HAKKINDA DERHAL BERAAT KARARI VERİLSİN”

Mahkemede, iddianameye karşı ilk savunmayı, tüm sanıkların avukatı Doğuşcan Aydın Aygün yaptı. Aydın, “Aynı suçlamayla İstanbul İl Başkanı’mız Canan Kaftancıoğlu’na da dava açılmıştı. Canan Kaftancıoğlu’na, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın ilk celsesinde beraat kararı verilmiştir. Tüm sanıklar hakkında derhal beraat kararı verilmesini talep ediyoruz” dedi.

CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Gözde Fil, mahkemedeki savunmasında şunları söyledi:

“Genel merkezimin tarafından hazırlanan söz konusu broşürler, siyasi çalışma amacıyla hazırlanmış ve ben de bu siyasi çalışma kapsamında parti görevimi yaptım. Bir an önce beraatımı talep ediyorum. Ana muhalefet partisinde ilçe yöneticisiyim. AİHM kararına göre, bir muhalefet partisine üye olan siyasetçinin ifade özgürlüğü geniş kapsamda değerlendirilmelidir. Bahse konu bildiriyi ben hazırlamadım, bu bildiriyi dağıtırken kimseye hakaret etmedim, kimseyi aşağılamadım. Aksine, kamuda infial yaratmış bir olayda, kamu yararı gözettim. Bu yargılama, ifade özgürlüğünü kısıtlamaktadır. Beraatımı talep ediyorum.”

“BROŞÜRÜ DAĞITTIĞIMIZ İÇİN YARGILANIYORUZ”

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mert Bahçetepe ise savunma yaparken söyle konuştu:

“Daha önce basında yer almış bilgilerle hazırlanmış bir broşürü dağıttığımız için bugün yargılanıyoruz. Söz konusu broşürde yer alan bilgi ve iddialar ile ilgili bir soruşturma ise ne yazık ki açılmadı. Halkımıza karşı sorumluyuz. Geri adım atmayacağız.”

CHP İstanbul İl Sekreteri Oğuz Kemal Yakar da “Yargılamaya konu faaliyetimiz siyasi çalışma kapsamındadır. Bir siyasi çalışma nedeniyle iddianamedeki ifadeler kullanılarak bir suç çıkarmak komik” diyerek yazılı savunmasını mahkemeye verdi.

TÜM SANIKLARIN DERHAL BERAATLARI TALEP EDİLDİ

Duruşmaya katılan sanıkların savunmalarının ardından beyanda bulunan sanık avukatları, müvekkillerine yöneltilen suçlamanın unsurlarının oluşmadığını, dağıtılan broşürlerin de kimseye hakaret içermediğini ve broşür dağıtımının siyasi parti görevi çerçevesinde yapıldığını belirterek tüm sanıkların derhal beraatlarını istediler.

Duruşmada, Egemen Bağış ile Korkmaz Karaca'nın avukatları söz alarak, şikâyetlerinin devam ettiğini ve davaya katılma taleplerinin olduğunu belirtti.

Mahkeme, katılma taleplerinin tüm sanıkların savunması alındıktan sonra değerlendirilmesine karar verdi.

Mahkeme hâkimi, avukatların tüm sanıklar hakkında derhal beraat kararı verilmesi taleplerini reddetti. Dava, diğer sanıkların da savunmalarının alınması için 20 Ocak 2023 tarihine ertelendi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü