USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP'li kadınlardan 'YaşamHak' projesi

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, şiddet gören kadınlar için kurulan “YaşamHak” projesiyle 6 binin üzerinde kadına ulaştıklarını açıkladı.

CHP'li kadınlardan 'YaşamHak' projesi
01-07-2022 13:48
01-07-2022 13:55
GAZİANTEP
Google News

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, şiddet gören kadınlar için kurulan “YaşamHak” projesiyle 6 binin üzerinde kadına ulaştıklarını açıkladı.

Kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla hayata geçirilen YAŞAMHAK uygulamasına yönelik 81 ilde CHP İl Kadın Kolları Başkanlıklarınca ortak basın açıklaması yapıldı. CHP Gaziantep kadın Kolları'ndan yapılan açıklama şöyle:

‘BUGÜNE KADAR EN AZ 6 BİN 500 KADININ HAYATINA DOKUNDUK’

‘YaşamHak’ projesi kapsamında sivil toplum örgütleri, meslek odaları, barolar ve yerel yönetimlerle 100’ü aşkın protokol imzaladıklarını söyleyen Nazlıaka, bugüne kadar en az 6 bin 500 kadının hayatına bire bir dokunduklarını belirtti. Uygulama ile şiddet gören kadınlarla, en yakın mesafedeki kadın kolları yöneticilerinin bağlantı kurmalarını sağladıklarını söyleyen Nazlıaka, gerektiğinde kolluk kuvvetlerini de harekete geçirdiklerini ifade etti.

‘KENDİNİZİ GÜVENDE HİSSETMEDİĞİNİZ HER YERDE TELEFONUN DİĞER UCUNDAYIZ’

‘YaşamHak’ projesi kapsamında şiddet mağduru kadınların yanı sıra kendini güvende hissetmeyen kadınlara da destek olacaklarını belirten Nazlıaka, şunları söyledi:

“Toplu taşımada, sokak lambasının yeterli olmadığı bir yerde ya da yalnız yürürken ürken tüm kadınlara sesleniyorum: Yalnız Değilsin, Biz Varız. 444 82 85 numaralı hattımızda size eşlik edecek olan bir kız kardeşiniz var. Kendinizi güvende hissetmediğiniz her yerde telefonun diğer ucundan size destek olacağız. Bir olumsuzluk yaşandığında kolluk kuvveti ile doğrudan iletişime geçerek, can ve mal güvenliğinizin sağlanmasını temin edeceğiz.”

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN HUKUKSUZ BİR KARARLA FESİH EDİLDİĞİNDEN BU YANA EN AZ 500 KADININ KATLEDİLDİ’

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı bir yılını doldurdu. İstanbul Sözleşmesi’nden “hukuksuz bir kararla fesih edildiğinden” bu yana en az 500 kadının katledildiğini ifade eden Nazlıaka, “Kadın katillerini cesaretlendiren kararlardan bazıları” diyerek şunları sıraladı:

“İstanbul’da yaşayan 27 yaşındaki Duygu Kadakal’ı öldüren Hakan Kadakal’ın yargılandığı dava 4 yıl sonra sonuçlandı. Katile önce "eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ardından sanığın duruşmadaki iyi hali gerekçesiyle takdiri indirim uygulanarak, ceza müebbet hapse indirildi. Burdur'un Bucak ilçesinde, 17 yaşındaki Gizem Canbulut vahşice öldürüldü. Cinayetten iki gün önce katil Eren Yıldız, arkadaşına “Gizem’i öldürsem kaç yıl yatarım?” diye mesaj attı. Mahkemede, “Cezalandırılmak istiyorum” diyen katile önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. Ardından “haksız tahrik” ve “iyi hal” indirimleri uygulanarak ceza 20 yıla düşürüldü.

‘AKP HÜKÜMETİ’NDE KADINLARIN PAYINA DÜŞEN ŞİDDET VE ÖLÜMDÜR’

Kayseri’de boşanma aşamasında olduğu Sinem Karadeniz'i bıçaklayarak ağır yaralayan Ali Karadeniz hakkında önce 15 yıl hapis cezası istendi. Bu olaydan 10 gün önce ‘reşit olmayanla cinsel ilişki’ suçundan tahliye edilen caniye “haksız tahrik” indirimi uygulandı. Cezası 11 yıl 3 aya düşürüldü. Katillerin iyi hal ve haksız tahrik indirimi ile ödüllendirildiği bu davaların tümü İstanbul Sözleşmesi fesih edildikten sonra sonuçlandı. Tam da bu nedenle İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyeceğiz. AKP Hükümeti’nde kadınların payına düşen; yoksulluk, şiddet ve ölümdür. Biz bu çarkı tersine çevirmeye kararlıyız.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü