USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP'li Başarır 'FETÖ borsası'nı açıkladı!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Halk TV canlı yayınına katılarak Sözüm Var programında 'FETÖ borsası'nı açıkladı.

CHP'li Başarır 'FETÖ borsası'nı açıkladı!
13-09-2022 07:41
13-09-2022 07:43
GAZİANTEP
Google News

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır 'FETÖ borsası'nı açıkladı. İşin ucunun Cumhurbaşkanları danışmanlarından daha çok burada aracısız ve daha yukarılara dayandığını söyleyen Başarır 'Yer belli, şirket belli... Nerede bunlar? Burası kimin şu anda? Çıksın bir kişi açıklasın?' diyerek İstanbul'un en değerli noktasında bulunan ikiz kulelerden birinin sahibini sordu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Halk TV canlı yayınına katılarak Sözüm Var programında 'FETÖ borsası'nı açıkladı.

Galatasaray Stadı'nın yanındaki kuleleri kastederek konuşan Ali Mahir Başarır, 'Orada bir tane FETÖ'ye yakın bir şirket tarafından yapılmış bir kule var. Herkes de görüyor. Yakın bir zamanda olayları ve isimleri de açıklayacağım. Bu konuda da bir rapor hazırlıyorum, bir çalışma yapıyorum. Ben soruyorum. Nerede?' diyerek FETÖ borsası diye tabir ettiği para hareketlerini anlattı.

'İşte FETÖ borsası budur'

'FETÖ borsası İstanbul'un göbeğinde iki tane kulenin birisidir' diye vurgulayan Başarır 'Türkiye'de birçok yer var böyle. Mesela Boydaklar mesela İpek Grup, mesela el konulan şirketler... Bunların içi boşaltıldı. Bunları çok yüksek paralarla kayyumlar atandı. Ve şu anda bu şirketler satılmadığı gibi içi de boşaltıldığı için devlete bir yük. Arazileri, okulları hepsi aslında şirketleri satılıp hazineye irat kaydedilmesi gerekiyor. Ama böyle olmadı. Parası olan hukuki ilişkiler kurdu, kendini kurtardı. Bunun bedeli kendine hak gören bazı kirli kişilere aktardı.
İşte Fetö borsası budur... FETÖ borsası İstanbul'un göbeğinde iki tane kulenin birisidir. Bunların hepsi araştırılacak.' diye konuştu.

'Cumhurbaşkanlığı avukatlarının bunu açıklamasını istiyorum'

Barış Terkoğlu'nun 'Sizin söylediğimiz kuleler, ikiz kuleler, hatta, Zaman gazetesine 17-25 Aralık'tan sonra gidip ortak olan, aynı zamanda Tuskon üyesi, Bank Asya'da parası olan ve hakkında bütün bunları yaptıktan sonra belkide Türkiye Cumhuriyeti'nde hakkında dava açılmayan tek isim olan... Türkiye'nin en önemli zenginlerinden ve son olarak da sanıyorum o kulelerden birisini kaybettiği söylenen kişi...' diyerek özetlemesinin ardından 'Bu olayı kastediyorsunuz değil mi? sorusuna Başarır 'Ben soruyorum. Onlar açıklamaz iseler ben söyleyeceğim' diye yanıt verdi.

Başarır çarpıcı açıklamalarına şöyle devam etti

'Milyarlarca para bugün bu para. FETÖ borsası işte budur. Ve bununla ilgili çok önemli açıklamalarda da bulunacağız. Ben özellikle de Cumhurbaşkanını avukatlarının açıklamada bulunmasını istiyorum. Ben cumhurbaşkanlığı avukatlarının olaya gayet hakim olduğunu biliyorum. Açıklamalarını istiyorum. Bunu herkes bilmeli. Bu ülkede bizlerin avukatları da bizlere yakın hukuk büroları da Cumhurbaşkanı avukatları da AKP'ye yakın birçok hukuk büroları da bazı şeylerin hesabını vermeli ve açıklamalı... Mal varlıkları dahil olmak üzere'
İşin uçu nereye kadar gidiyor?

'Cumhurbaşkanları danışmanlarından daha çok burada aracısız ve daha yukarılara doğru gidiyor. Çünkü buranın yaklaşık değeri 3 milyar lira civarında... Çünkü metrekaresi 4 bin -5 bin dolar bir yerden bahsediyorsunuz. İstanbul'un en büyük kulesinden bahsediyorsunuz. Bu olay mutlaka ki araştırılmalı... Bu işi kim yaptı? Neden yargılanmadı? Neden hesap vermedi? Neden Bank Asya'da parası olduğu için açığa alınan, tutuklanan bir öğretmen bir öğretim görevlisi gibi hesap vermedi?'

Ben sorular net soruyorum. Yer belli, şirket belli... Nerede bunlar? Burası kimin şu anda? Çıksın bir kişi açıklasın?

'Maalesef ki Türkiye bu noktaya gelmiş. Bakın 3 milyardan bahsediyoruz. Her bir dairenin metrekaresi 5 bin dolar olan bir yer. Şu an orası kayıp gözüküyor? Kimdedir?

"Ve bir beyefendi şunu söylüyor, 'Ben verdim ben alıyorum' diyor"

Nurettin Canikli olayı, mesela Dumankaya'nın el konulan mal varlığı, Tuskon ve bu şirketlerin... aslında hepsi aynı yerde. Bir yer FETÖ'den dolayı suça konu bu malları kendisinde hak görüyor. Ve bir beyefendi şunu söylüyor, 'Ben verdim ben alıyorum. Sana ben verdim, ne istediysen verdim, ben alıyorum' diyor... Ve bunu almayı kendilerinde hak görüyorlar.

28. dönemde ilk kurulacak komisyon ne biliyor musunuz? Soruşturma komisyonu.. FETÖ'den dolayı el konulan şirketler araziler mal varlıkları, nasıl tasfiye edildi? Kime tasfiye edildi? Nasıl içi boşaltıldı? Bunlar ne şekilde satıldı? Devlete ne kaldı? Devletten ne çıktı?

Biz neyi gördük? Çok lüks İtalyan marka arabaları falan gördük. Onlar işin makyajı bile değil. Bu para bizim paramız. Türkiye Cumhuriyeti'nin parası. '

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü