USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP’li Ağbaba’dan AKP'ye: Yandaşa gelince Noel Baba gibisiniz!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanan torba kanun teklifi nedeniyle AKP iktidarını eleştirdi.

21-12-2022 20:22
21-12-2022 20:23
GAZİANTEP
Google News

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanan torba kanun teklifi nedeniyle AKP iktidarını eleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanan torba kanun teklifi nedeniyle AKP iktidarını eleştirerek, "Yandaşa gelince Noel Baba gibisiniz, vatandaşa gelince gece 3’te gelen davetsiz maskeli gibisiniz. Muhafazakar iktidarsınız ya. Ama yandaşın, çetelerin Noel Baba’sısınız" dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanan Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerinde söz aldı.

Ağbaba, "Bugün Meclis’in önünde, adeta bir savaş çıkacakmış gibi, Meclis işgal edilecekmiş gibi, binlerce polisin kuşattığı ve bariyerlerle engellediği bir hâl vardı. Hakikaten, bir milletvekili olarak, bir yurttaş olarak utanç içerisinde olduğumu huzurlarınızda belirtmek istiyorum. Bu gelen insanlar, hepinize yıllarca hizmet eden memur arkadaşlar, Memur Sendikaları Konfederasyonu temsilcileri. Güven Park'tan, Kızılay'dan tedbir alınmaya başlanmış ve maalesef... Size söylüyorum, ülkeyi yönetenlere söylüyorum, AKP Grubu’na söylüyorum: Ya ülke böyle yönetilir mi, insan kendi vatandaşına böyle muamele yapar mı; onu da sizin takdirinize bırakıyorum ve sizi kınıyorum. Orada söyledim, ‘Gizli falan değil, bugün burada yaşadığımız açık faşizmdir’ dedim. Bu faşizm. Tam bir polis devletine dönmüş" diye konuştu.

Meclis kürsüsünden Noel Baba ve hırsız karikatürü gösteren Ağbaba'nın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Ho Ho Ho: ‘Torba’ denilen bir ucube, içinde yok yok. Buna belki 'torba' demek lazım, belki başka bir şey demek lazım. Sizlere iki fotoğraf göstereceğim; iki yüzünüz sizin. Bakın, iki yüzünüz. Biri bu, biri bu. Şimdi, bunu niye söylüyorum? Yandaşa gelince Noel Baba gibisiniz, vatandaşa gelince gece 3’te gelen davetsiz maskeli gibisiniz. Muhafazakar iktidarsınız ya. Ama yandaşın, çetelerin Noel Baba’sısınız. Yandaş müteahhide vergi affı; ‘Ho ho ho’. Katar'a liman kıyağı jesti; ‘Ho ho ho’. Yandaş sendikaya yüzde 2 baraj kıyağı; ‘Ho ho ho’. Vatandaşa gelince 200 milyarlık yük, OHAL'de mağduriyet, bağımsız sendikalara kilit var. Öyle bir torba kanun teklifi hazırlanmış ki içinde yok yok. OHAL var, limanları peşkeş var, sendikalara darbe var, 200 milyar borçlanma yetkisinin artırılması var. Torba değil çuval, çuval değil çorba, çorba değil… Ne diyeyim?

Ters kelepçeyi de Anayasa Mahkemesi’ne takılan kilidi de hep birlikte kıracağız: Devletimize ait limanların işletme süresi 49 yıl uzatılıyor. Bunu yazarken insanın eli titrer ya, 49 yıl. Allah'tan korkmuyorsunuz; çoluktan çocuktan, analardan utanının ya. Sadece süre uzatma yok, bir de ne var? Bir de hinlik var. Ne? Sözleşme bedelinin yüzde 25'inin peşin ödenmesini düzenliyor. Niye? Seçim var. Para var, para. Satmadıkları bir şey kalmadı, şimdi neyi satıyorlar? Geleceği, geleceği, uzakları satıyorlar. Bu liman düzenlemesi 4 defa gelmiş; kimi komisyondan çekilmiş, kimi burada kanunlaşmış, Anayasa Mahkemesi iptal etmiş, şimdi tekrar getiriyorsunuz. Bu kanunu getirenler, Cumhur İttifakı, Meclis’e takılmış ters kelepçedir. Şimdi Anayasa Mahkemesi’ne de kilit vurmaya çalışıyorsunuz. Ters kelepçeyi de Anayasa Mahkemesi’ne takılan kilidi de hep birlikte kıracağız.

Milletimizin malı limanları 3-5 yandaşa peşkeş çekiyorlar: Bir de 6 ay sonra seçim var, 6 ay sonra. 6 ay sonra kurulacak Meclis’in kullanacağı yetkiyi hangi hadle siz kullanıyorsunuz ya, hangi hadle kullanıyorsunuz? 6 ay sonra seçim var, yangından mal kaçırır gibi, biliyorlar ki seçimi kazanamayacaklar, şimdiden limanları; çoluk çocuğumuzun, devletimizin, milletimizin malı limanları 3-5 yandaşa peşkeş çekiyorlar.

Bugünkü Kızılay Meydanı'nda insanların isyanı da bu: Bu, ‘rüşvet sendikacılığı’ dediğimiz yüzde 2 barajı var. Geçtiğimiz yıl MEMUR-SEN ile devletin yaptığı toplu sözleşmeyle yüzde 1 baraj şartı konulmuştu. Sendikalar dava açtı, bu yüzde 1 barajını iptal ettiler. Şimdi bu düzenlemeyle iktidar adeta çalışanlara rüşvet teklif ediyor. Bir daha söylüyorum; devlet, hükümet, sendika değiştirmek için, yandaş sendikaları güçlendirmek için rüşvet teklif ediyor. Diyorlar ki ‘Biz memurlara 500 TL bedel biçtik, o 500 TL'yle memurlar sendika değiştirebilir’. Bunun özeti bu. Bugünkü Kızılay Meydanı'nda insanların isyanı da bu. Bu sendikalar sanmayın ki CHP'li, İYİ Partili, HDP'li; bu sendikalarda her siyasi görüşten insanlar var.

Koca devlet, infaz koruma memuruna, polisine 707 tl ödemekten aciz mi: Bu yasaya göre sendikalı olamayan insanlar var, yasal olarak sendikaya üye olamayan. Kim? Bizim Murat Bakan'ın gece gündüz dile getirdiği polisler. Kim? Askerler. Kim? İnfaz koruma memurları, ben de yıllarca onları dile getirdim. Kim? Hâkim ve savcılar. Bunlara toplu sözleşme olmadığı için, sendika olmadığı için para vermiyorlar. Ya devlet, koca devlet, infaz koruma memuruna, polisine 707 TL ödemekten aciz mi?"

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü