USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP Hatay için Haluk Levent'e teklif götürdü!

Depremde meydana gelen yıkımın sorumlularından biri olarak görülen Lütfü Savaş'ı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden aday göstermesi tepki çeken CHP'de yeni bir gelişme yaşandı.

CHP Hatay için Haluk Levent'e teklif götürdü!
12-02-2024 14:38
12-02-2024 14:40
HATAY
Google News

Depremde meydana gelen yıkımın sorumlularından biri olarak görülen Lütfü Savaş'ı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden aday göstermesi tepki çeken CHP'de yeni bir gelişme yaşandı. Parti yönetimi, Haluk Levent'e teklif götürdü. Ancak sanatçı reddetti.

Mart 2024'te düzenlenecek yerel seçimlere bir buçuk aydan az bir süre kala siyasi partiler, çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda CHP, Hatay'da yaptırdıkları anketleri öne sürerek bir kez daha Lütfü Savaş'ı büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterdi. Ancak söz konusu hamle, Savaş'ın depremlerde meydana gelen yıkımın sorumlularından biri olarak görülmesi nedeniyle tepki çekti. Öyle ki Savaş, felaketin yıl dönümünde halkın protestosuyla karşılaştı.

CHP lideri Özgür Özel'in yaşananlarla ilgili olarak kullandığı "Siyaset vatandaşın söylediğini duyma sanatıdır, verdiği mesajı alma sanatıdır. Bu anketler yüksek örneklemlerle yapılan bu anketler, bize bir şehirde yanlış yaptığımız sinyalini veriyorsa ya da verirse bu değerlendirilir" ifadesi, söz konusu karardan dönülebileceği mesajı verse de, son söz Parti Meclisi (PM) toplantısında söylenecek.

Tam da bu sırada dikkati çeken bir gelişme yaşandı. Gazeteci Murat Ağırel, kişisel X (eski adıyla Twitter) hesabında ana muhalefet partisi yönetiminin Hatay için Haluk Levent'e teklif götürdüğünü ileri sürdü.

Levent, on binlerce kişinin hayatını kaybettiği felakette ilk dakikadan itibaren aralıksız yardım faaliyeti yürütmesiyle kamuoyunun hafızasına kazınmıştı.

HALUK LEVENT'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Gazeteci İsmail Saymaz, söz konusu iddia sonrası Levent'i aradığını ve sanatçının teklifi reddettiğini duyurdu.

Buna göre CHP yönetimi, Levent'i üç gün önce aramış, sanatçı ise "AHBAP başkanıyım. Üyelerime ve bizi destekleyen herkese siyaset dışı kalacağıma dair sözüm var" diyerek kabul etmemiş.

Öte yandan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın belediye çalışanları ile konuşmak için yarın saat 15.30'da Hatay Expo'ya çağırdığı öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü